Подробиці аварії на окружній. Хто з водіїв, що померли в лікарні, винуватий?

Подробиці аварії на окружній. Хто з водіїв, що померли в лікарні, винуватий?
Водії обох цих машин отримали травми, несумісні з життям - померли в лікарні під час надання медичної допомоги. Хто із них спричинив аварію - розбираються експерти

Десять людей потрапили в лікарню після суботнього зіткнення чотирьох машин на об’їзній. Половина з травмованих - діти різного віку. Їхньому життю, як кажуть лікарі, нічого не загрожує. А двох водіїв врятувати не змогли. Хто із них спричинив аварію – попередня версія слідства розходиться зі словами очевидців

Субота, 30 липня, приблизно перша дня. На об’їзній дорозі, недалеко від кафе «Разгуляево», автомобілі повільно минають місце аварії. Їх водії знімають наслідки страшної ДТП на смартфони. Посеред дороги – рештки машин. Біля них ходять слідчі поліції. Людей, що їхали в потрощених автівках, вже забрали в лікарню.

Таку картину застала журналіст RІA на об’їзній дорозі, де зіткнулися молоковоз, ВАЗ-21015, «Ніссан Кашкай» та мікроавтобус «Фольксваген».

– По одній смузі їхали дві машини: «Ніссан», а попереду нього «Лада», – розказав Микола, кум водія білого «Ніссану». – В якийсь момент на зустрічну смугу виїхав мінівен «Фольксваген», перетнувши суцільну смугу, та врізався в «Ладу Самару». Водій ВАЗу намагався звернути вправо, але, вочевидь, не встиг, і машина перелетіла через «Кашкай» і ще котилася дорогою. «Ніссан» ударив «Фольксваген» в заднє колесо, через що машину так перекосило. Як у кіно! Мій кум зламав руку. Зараз знаходиться у другій лікарні. Там йому роблять рентген.

Відео дня

«Фольксваген» був із львівськими номерами. За словами Миколи, в ньому їхали дідусь із бабцею і п’ятеро дітей - 17 років і менші. Їх усіх, за словами очевидця, з травмами забрала швидка допомога.

Неподалік на узбіччі стояв молоковоз з пошкодженим переднім кузовом.

– Я тільки бачив, як оця машина на мене вилетіла, і все, - сказав водій молоковозу Андрій і показав на ВАЗ, від якого залишився шмат заліза.

– Не знаю, як водія звідти діставали, – каже Микола. – Коли я приїхав, пожежники різали стійки, щоб вийняти людину. Але ніби як живий…

 
Тяжкі наслідки

Про десятьох постраждалих людей сказали одразу після цієї аварії у відділі комунікацій обласної поліції. П’ятеро з госпіталізованих – це діти різного віку.

– Загрози життю неповнолітніх пасажирів мікроавтобуса, вік яких від дев’яти до 17-ти років, немає, - сказали згодом у поліції та повідомили про те, що двоє дорослих померли в лікарні під час надання медичної допомоги.

Як сказав у понеділок, 1 серпня, головний лікар лікарні швидкої допомоги Олександр Фомін, двоє водіїв отримали несумісні з життям травми, їх врятувати не змогли. Решта потерпілих у ДТП на об’їзній, за його словами, зараз знаходяться у стані середньої тяжкості.

– У лікарні помер 62-річний водій мікроавтобуса «Volkswagen» та 34-річний водій ВАЗ 21015, – підтвердили інформацію про появу жертв цієї ДТП в обласній поліції.

Водій мікроавтобуса – житель Львівської області, який разом з дружиною, онуками та дітьми знайомих повертався додому. Він помер у день аварії, 30 липня, під час надання медичної допомоги. Водій ВАЗ 21015 – вінничанин. Помер наступного дня, 31 липня.



Хто винен?

За попередніми даними слідства, аварія сталася внаслідок виїзду водія ВАЗу на зустрічну смугу руху, де він зіткнувся з мікроавтобусом. Від удару обидві машини відкинуло на інші транспортні засоби, які в цей час проїжджали повз них.   

Редакція знайшла ще одного очевидця, який так само, як кум водія «Ніссана» Микола, говорить: спричинив зіткнення чотирьох машин водій «Фольксвагена». Свідок сказав, що дав про це пояснення поліції.

Також журналістам телефонував родич водія ВАЗу Олександр після того, як на 20minut.ua оприлюднили основну версію слідства. Чоловік переживає, аби свідчення, дані очевидцями одразу на місці аварії, не перекрутилися в процесі розслідування проти його загиблого родича.      

Зараз слідчі призначили ряд експертиз в рамках розслідування, щоб дізнатися точні обставини та причини автопригоди. У прокуратурі області сказали, що для встановлення істини проведуть всі необхідні слідчі дії. Тим часом провадження перекваліфікували через смерть двох учасників ДТП на третю частину статті 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, - якщо вони спричинили загибель кількох осіб).


Previous Next



Вихідні були аварійні. Вісім ДТП з потерпілими  

ДТП були у Барському, Жмеринському, Козятинському, Хмільницькому, Ямпільському районах. У Вінниці, водночас з аварією на об’їзній, зіткнулося три машини на Немирівському шосе. Тут також, за збігом обставин, винуватцем називають водія ВАЗу.

– Попередньо встановлено, що 35-річний водій автомобіля ВАЗ-21703, зіткнувшись з автомобілями «Рено Трафік» і «Тата 613», допустив перекидання авто. У результаті аварії постраждали два пасажири «Рено» та водій «Тата». Вони госпіталізовані до міської лікарні, – сказали у відділі комунікацій поліції області.

А ось як описав це ДТП у соцмережі читач 20minut.ua: «Олень на Ладі їхав з сім'єю по окружній (очевидно на море), на мосту повернув не туди і, замість продовжити рух до арки і там розвернутись, вирішив перетнути дві суцільних, нікого не пропускаючи... “Рено-Трафік” рухався в напрямку Вінниці, намагався уникнути зіткнення, однак зніс оленю бампер і від цього його (Рено) розвернуло на 180 градусів і викинуло в лоб зустрічної вантажівки. В результаті зіткнення водій вантажівки вилетів на трасу через лобове скло, сама вантажівка злетіла на узбіччя і лягла на бік, задня частина “Трафіка” вгнулась майже до передньої, обох водіїв забрала швидка. Водій “Лади” відбувся лише повними штанями і відірваним бампером».

 

І коротко про інші аварії вихідних

30 липня:

У селі Кам’яногірка Жмеринського району перекинувся ВАЗ 2105 - 22-річний водій автомобіля в’їхав у паркан.

У Барському районі було два ДТП. У селі Лука Барська зіткнулись велосипед та мотоцикл «МТ-11». 40-річна велосипедистка потрапила до лікарні. Поблизу села Йосипівка 49-річний водій «Fiat Ducato» виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з ВАЗ-2109. У результаті із травмами потрапили до лікарні водій ВАЗу і 44-річна жінка з 9-річною дитиною, які їхали в мікроавтобусі.

31 липня:

В Козятині 29-річний водій автомобіля «Гольф» на центральній вулиці в’їхав у дерево. Він тепер – пацієнт травматології.

На автодорозі Літин-Бердичів, неподалік Куманівки, 41-річний водій КІА CERATO не впорався з керуванням і з’їхав у кювет. Теж госпіталізований.

У селі Дзигівка Ямпільського району 52-річний водій на МАЗі, виїжджаючи заднім ходом з подвір’я, скоїв наїзд на 12-річного хлопчика. Дитину госпіталізували в хірургію. За попередніми даними, він раптово вибіг на дорогу.

 

Читайте також: 

На дорогах Вінниччини у недільних ДТП травмувалося два водія та 12-річний пішохід
В аваріях минулої суботи постраждало восьмеро людей. Серед них 9-річна дитина
У лікарні померли два водії, що потрапили в моторошну аварію на об'їзній
Аварія на об’їзній: 4 машини потрощені. Дев’ятеро людей госпіталізовано
Поліція повідомила, що у вчорашній аварії на об'їзній постраждало 5 дітей
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Украинец

    Окружную давно пора было расширить, там машины постоянно вылетают на встречку при обгоне, да еще и трасса га*но! Но нашим нет дела до этого!

    Панюков Алексей reply Украинец

    Что значит постоянно вылетают на встречку? Там есть участки специально для обгона, и если не нарушать ПДД , то там еще очень даже нормально ехать в сравнении с другими дорогами.

    Другое дело что сейчас стало гораздо больше летунов которым плевать на остальных участников дорожного движения, которые как хотят так и ездят, и из-за которых страдают другие.

    Выезд на полосу встречного движения -это грубое нарушение ПДД , и без крайней необходимости недопустим.
  • Anonymous

    а какая теперь разница. и тот водитель и тот умерли

    Анонім reply Anonymous

    Для протокола.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up