Коли можна сідати за кермо після випитого алкоголю та як перевіритися?

З початку роботи у Вінниці копи виписали 721 штраф нетверезим водіям. П’яний рекорд поставив водій Volkswagen 5 серпня, коли виїхав на трамвайну колію на Гагаріна, де проводили ремонт. Рівень алкоголю в його крові майже у 17 разів перевищував норму

Коли можна сідати за кермо після випитого алкоголю та як перевіритися?

Нові, підвищені штрафи за нетверезе кермування почали діяти з 27 липня. За водіння напідпитку або «під кайфом» тепер можна влетіти на десятки тисяч гривень.

За перше таке порушення карають на суму 10,2 тисячі гривень із позбавленням права керування транспортними засобами на рік.

Найбільше втратить порушник, що попався тричі за п’ять років. Його покарають на суму 40,8 тисячі з позбавленням водійських прав та конфіскацією автомобіля.

Відео дня

Але нові штрафи не лякають водіїв. Чи не щодня патрульні зупиняють вінничан з ознаками алкогольного сп’яніння. Чи не щодня ми, журналісти, пишемо новини про чергового водія, який сам влетів по 130-й статті КУпАП, потрапив у ДТП через свій нетверезий стан, а то й убив когось із пасажирів чи пішоходів.

Читайте також: За одну ніч патрульні зловили 13 п’яних водіїв. Половина — «під кайфом»

Сподіваємося, ця інфографіка допоможе вам розрахувати кількість випитого ввечері, якщо, наприклад, вам завтра треба сідати за кермо.

Якість та можливості кишенькового алкотестера залежать від ціни. Найдорожчим можна користуватися по 100 разів на день і діапазон вимірювання у нього вищий

Статистика аварій у Вінницькій області за 10 років через нетверезих водіїв

 

Коментарі (5)
  • Анонім

    пивка можно тяпнуть но не более 0,5. От него нормально никакого опьянения нет. Хотя кому я это пишу у нас так пол Винницы ездят.

    Анонім reply Анонім

    "пол Винницы ездят" - судячи з 2 помилок в одному словосполучення, ви вже тяпнули.

    А почали ще в школі за гаражами під час уроків мови.

    Анонім reply Анонім

    это смотря какого пива и какой массы человек . и от обмена веществ тоже многое зависит . нас учили так : 100гр. водки =500гр. светлого пива . полностью трезвым вы будете через 5часов . если 200 гр. водки то 10 часов и так далее по аналогии...

    Анонім reply Анонім

    Залежність не лінійна. можна випити стільки, що лишишся розумовим інвалідом і вже не протверезієш
  • Анонім

    Вообще если выпил незачем садится за руль!!!!

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Вінниці за сьогодні

09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону "Нива" в гостях розгромила "Реал Фарму" 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ Від читача 21:52 Підтримайте будь ласка петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає юрист 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera 16:30 Чим зайняти дітей влітку. Огляд літніх таборів, гуртків у Вінниці (партнерський проєкт) 16:02 Зросли штрафи за ухилення від військового обліку та мобілізації. Скільки доведеться заплатити? 15:39 Зеленський підписав закон про мобілізацію засуджених 15:20 Практична допомога бізнесу: можливості та ресурси для відновлення та сталого розвитку (прес-служба спілки підприємців "Стіна") 15:01 Десять пікапів «Мітсубісі» хоче купити Вінниця для ЗСУ. Скільки витратять грошей? photo_camera 14:12 «Ми маємо зайти підготовленими. Інакше буде біда!» Воїни збирають кошти на РЕБи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up