Актуальне інтерв’ю про дороги, світлофори і керування дорожнім рухом

Актуальне інтерв’ю про дороги, світлофори і керування дорожнім рухом
- Як давно виникла ідея впровадження на дорогах Вінниці „зеленої хвилі”? - Ще у 80-х роках минулого століття було вирішено побудувати у місті автоматизовану систему керування дорожнім рухом. У 1991-92 роках її мали ввести в експлуатацію, але після розпаду Союзу грошей на завершення цієї програми не знайшлося. І ось нарешті у позаминулому році міська влада нас почула і виділила кошти.

- Система почне працювати одночасно по всьому місту?
- Спочатку на Київській, потім – на Немирівському шосе і далі в центрі та на Вишеньці. Все це може запрацювати уже в кінці року, якщо буде фінансування. До речі, таких систем у світі небагато, от у місті-побратимі Кельце її нема.
- Якісь нові технології у цій системі будуть використані?
- Так, оптоволоконні лінії зв’язку. Вони надійніші за телефонний або радіозв’язок і не обмежують потік інформації. Це значить, що до системи можна буде під’єднати не лише керування світлофорними об’єктами, але й нагляд за дорожнім рухом і керування ним. Система також дозволяє знімати відеоінформацію з перехресть і відслідковувати порушників правил дорожнього руху. А ще з допомогою цих ліній можна налагодити інтернет-зв’язок і зробити так, щоб усі підрозділи МВС міста мали свою сітку.
- Що дасть місту впровадження „зеленої хвилі”?
- Буде синхронізована робота усіх міських світлофорів, на перехрестях машини стоятимуть менше. Швидше можна буде проїхати містом, зменшиться кількість шкідливих викидів у атмосферу і витрати пального. За роботою кожного світлофора буде вестися контроль, і диспетчер одразу буде бачити, де, наприклад, перегоріла лампочка.
- Тобто під контролем буде весь дорожній рух?
- Майже. Адже не все залежить від системи. Якщо на магістральній вулиці виникне якась проблема, система зможе повідомити про це водія і порадити йому об’їзд по іншій вулиці. Але якщо та вулиця на даний момент перекопана чи на ній знаходиться ринок, то тут уже система нічим не допоможе.

Коментарі (10)
  • Anonymous

    Несколько дней смотрю комменты на эту тему. Кайф концентрированный... Вообще-то написать прогу "зеленой улицы" может и тинейджер с бодуна. За бутылку пивасика. Какое этим б.... м еще финансирование нужно?!!! И ведь в этот бред кто-то верит...
  • Anonymous

    Про эту „зелену хвилю" уже 30 лет волну гонят. На самом деле это дохлая идея. Транспорт движется по более сложным законам, и для управления нужна более сложная ( и дорогая, естественно) система.
  • Anonymous

    обладая определёнными навыками можно влезть в их систему и город застопорится :-)
  • Anonymous

    Не, про светофорыя поняла,тут вопросы отсутствуют.А что со штрафми,разбитыми зимой дорогами,знаками,противоречущими друг другу??Вот о чем надо спрашивать!

    Anonymous reply Anonymous

    Так че ж зря спрашивать. Чудную систему решили построить "Ще у 80-х роках минулого століття". Не прошло и каких-то 30 лет - как она почти построена. Так что если увидите разбитую дорогу, яму, левые знаки и т.д. - сообщайте, и лет через 30 тоже все исправят.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up