Вінницьким водіям-убивцям дали 18 років на двох

Вінницьким водіям-убивцям дали 18 років на двох
Обидва збили своїми "Опелями" дівчат на пішохідних переходах центральної вулиці міста. Обидва залишили жертв помирати на дорозі. Обидва ховалися і заплутували слідство... Одному присудили 10, іншому вісім років в'язниці!

До десяти років ув'язнення засудили водія, який у вересні 2009 року збив 23-річну вінничанку Олену Собко. Вісім років отримав водій, який у 2008 році переїхав двох сімнадцятирічних студенток, одна з яких загинула.

Опер у "Опелі"
Винуватцю пригоди 2009 року Олександру Петрині висунули кілька звинувачень. Йому закидали спричинення дорожньо-транспортної пригоди, втечу з місця аварії, а також відмову надати допомогу потерпілій. Суд задовольнив усі вимоги звинувачення і присудив максимальне покарання допустиме українським законодавством у подібних випадках.

Олена Собко, за словами друзів, була душею компанії

Відео дня
>- В Австралії, скількох чоловік людина вбила, стільки і довічних ув’язнень їй присуджують, а за відмову співпрацювати зі слідством ще й додають певну кількість років зверх того, - каже батько загиблої Олени Михайло Собко. - А за нашим законодавством за вбивство та зухвалу поведінку у ході судового слідства можна отримати лише 10 років тюрми.
Михайло Собко похвалив роботу слідчого. За його словами, той зробив усе можливе аби справу не затягнули, хоча відчував серйозний тиск у питаннях слідства.
- Просто хрестоматійний випадок зразкової роботи, як у суді, так і в міліції. Можна про це книгу писати, - каже батько. - Проте я переконаний, що без Божої допомоги не обійшлося. Повірте, обвинувачений докладав усіх зусиль, аби уникнути відповідальності, і використовував увесь свій досвід, який здобув, працюючи у правоохоронних органах.

Сліди від зіткнення на авто Петрини
В апараті Ленінського райсуду повідомили, що ймовірно сторона підсудного подасть справу на розгляд в апеляційний суд.
Нагадаємо, що вночі 16 вересня 2009 року автомобіль колишнього оперуповноваженого Олександра Петрини збив молоду вінничанку Олену Собко на пішохідному переході біля кінотеатру Коцюбинського. Після наїзду на дівчину, сріблястий "Опель-вектра" виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з іншим "Опелем".

Друзі Олени згадують про неї на Театральній площі у Вінниці  невдовзі після її загибелі

Втікаючи з місця пригоди, авто-вбивця загубило свій номерний знак. Машину знайшли побитою наступного ранку у бур'янах на території недобудованого гаражного кооперативу на Старому Місті. Власник машини відразу заявив, що авто у нього вкрали і до аварії він не причетний. Проте суд першої інстанції його доводи не переконали.

Зник на два роки
Артему Сороці, який у серпні 2008 році збив двох сімнадцятирічних студенток, присудили позбавлення волі на вісім років, та позбавили права три роки водити автомобіль.
Одна з жертв - Олена Масляєва загинула на дорозі, а її подруга Яна Гіжицька потрапила із серйозними травмами до реанімації. Смертоносний «Опель» з місця пригоди зник. А фото розшукуваного розвішали по усій Вінниці. Яна так і не почала навчатися у торговому університеті, куди вони поступали разом з Оленою. На цей час вона працює за кордоном.

Лікарі швидкої намагаються надати допомогу потерпілим  на Соборній того трагічного вечора

Артема Сороку затримали у Києві та доправили у Вінницю лише через два роки після аварії.
- Нарешті він за усе відповість, - стримано висловила тоді свої сподівання Яна, - та все ж, що це змінить? Лєну назад не повернеш.
У Ленінському районному суді повідомили, що час на подачу апеляції ще не минув. Отже, чи буде мати справа продовження, поки невідомо.

P.S.
Досвід засуджених нікого не вчить. Новою жертвою став 54-річний вінничанин. Він загинув 5 грудня під колесами "Опеля Аскона", яким керував 21-річний студент Вінницького технічного університету. Зіткнення сталося о 18.00 на Старому місті, на вулиці Молодогвардійській.
Читайте також:
Вирок вінничанину - вісім років за життя дівчини
"Опель" сбил насмерть студентку
Вінницького водія-вбивцю знайшли через два роки

Вінницькому власнику "Опеля"-вбивці дали 10 років
Автомобіль колишнього оперуповноваженого збив на Соборній молоду вінничанку
Власник авто, що збило дівчину на пішохідному переході - на лаві підсудних

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    По моему сейчас мы обсуждаем те события о которых написали в гозете... Если да кабы ,прав не прав,виноват водитель или пешеход. Лену я знала давно.Прекрасный человек был, неординарнейшая личность. В этой ситуации можно было бы осудить водителя.Да он трус. И это его удел. Так и прожевёт никчёмную переполненную страданиями и отчаянием жизнь. Он УБИЙЦА ребёнка скрывшийся с места приступления.Это его груз, с которым ему жить ,а не вам, всю жизнь. Это не легко. Не бывает безнаказанных поступков.Думаю Леночка простила его,а это главное. Простите и ВЫ все. Ему воздастся этот поступок...или ему или его детям или внукам,ничего не происходит просто так....

    Anonymous reply Anonymous

    Что вы тут полемику разводите относительно дициплины на дорогах. Речь идет о том, что два уроды (вы только вдумайтесь!!!) в ЦЕНТРЕ ГОРОДА НА ПЕШЕХОДНОМ ПЕРЕХОДЕ сбили девушек и сбежали с мета преступления, оставив их истекать кровь. А потом еще один из них лгал следствию. Думаете, они расскакиваются, что-то сомневаюсь. Не хватило совести вызвать ментов и скорую помощь, то вряд ли хватит на осознание того, что сделал. То, что человек расскаивается и что у него это случайно вышло видно по примеру молодого человека с Асконы. У меня когда-то подруга в аварию попала, так там хоть человеку совести хватило остановиться, вызвать милицию и скорую помощь, ождаться их, потом проведать пострадавшую в больнице, а это же настоящий БЕСПРЕДЕЛ!!! Думаете, у таких есть совесть? Да они просто жалеют, что попались.

    Anonymous reply Anonymous

    вы правы относительно того, что в такой ситуации может оказаться каждый. Вот только ведут себя люди в ней по-разному. И это очень показательно
  • Anonymous

    к сожалению, не всегда в увечьях или даже смерти пешеход виноват водитель... шатающиеся по темным улицам города особи, которые не в состоянии ровно держаться на ногах, не только рискуют собственным здоровьем, собственной жизнью... потом из-за них приходится бегать по "коридорам власти", проводить експертизы, проверки, чтобы доказать что водитель не виноват в происшедшем, что не на его совести гибель человека.... как пример - случившееся 5-го декабря. я провел там два часа, рядом с тем молодым парнем, выслушивал свидетелей, которые рассказывали, как за последние 100 метров своей жизни, на тот момент ещё живой человек трижды упал на землю. он был пьян, и четвертый раз был последний - он упал за метр до приближающегося автомобиля. прибывшие на место сотрудники ДПС признали тот факт, что автомобиль не сбил идущего пешехода - удар произошел как раз в тот момент, когда очередной раз потерявшее равновесие тело упало на асфальт. подтверждение тому - и сам автомобиль, который не пострадал, и свидетели, которые видели как передвигался по улице этот человек, будучи ещё живым. и вы не видели лицо этого парня, который у меня на глазах шептал "Господи, лишь бы он выжил" скорая приехала слишком поздно - потерпевший уже находился в состоянии агонии, и даже опытные медики признали, что его не спасти... да вот кому легче? парню, который оббивает пороги кабинетов следователей, пытаясь избежать наказания, которого он не заслужил? или детям погибшего? которые позвонили ему в тот же вечер, и дрожащим голосом сказали что не имеют к нему никаких претензий? мы склонны обвинять водителей, но не хочем признать что начинать нужно с себя, будучи более аккратным на дорогах, не бросаясь через дорогу наобум с греющей мозг мыслью "я успею" все успеем, все там будем. давайте думать, что мы делаем, и если наша цель - сделать дороги безопаснее - то начинать нужно с себя...

    Anonymous reply Anonymous

    Автомобиль является источником повышенной опасности, никто не застрахован от таких случаев.

    Anonymous reply Anonymous

    Сергій правий на всі 1000%
  • Anonymous

    Водитель Асконы не виноват - там в жопу(извените) пьяный пешеход тупо упал под колеса. Это Вам говорит человек, который участвует во всех акциях благотворительной помощи.
  • Anonymous

    Хоть какая но справедливость. Вечная память девчатам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду Від читача 21:52 Підтримайте, будь ласка, петицію. Резервні голоси 🚨🚨🚨 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком 09:15 Тульчинський захисник Денис Грінзіцький отримав «Хрест хоробрих» 08:27 Сьогодні вітаємо Христину та Павла. Історія, іменини та прикмети 18 травня 08:12 В завершальному матчі сезону «Нива» в гостях розгромила «Реал Фарму» 21:01 Військовий Василь Мусійчук отримав «Хрест хоробрих» з рук Головкома ЗСУ 20:25 Посилення мобілізації з 18 травня: до чого готуватися військовозобов'язаним, розповідає адвокат 20:09 Де отримати юридичну та психологічну підтримку жертвам сексуального насилля під час війни 19:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 18 та 19 травня 18:33 Україну накриє хвиля спеки: синоптики прогнозують аномальне потепління 18:00 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:59 Директор вдарив учня, батько якого на фронті? Поліція розслідує скандал у ліцеї 17:48 Можна навіть онлайн: від завтра чоловіки повинні оновити свої облікові дані 17:04 Пасажирка загинула внаслідок ДТП біля Тульчина. Водій був п'яний 16:43 «Буває телефонують і кажуть, що сітка вже не потрібна…» Розповідаємо про волонтерів з «Замасковані» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up