Олег Мейдич: «Коли ти думаєш лише про власні інтереси – тобі не місце в «Батьківщині» (Пресслужба ВО «Батьківщина»)

Олег Мейдич: «Коли ти думаєш лише про власні інтереси – тобі не місце в «Батьківщині» (Пресслужба ВО  «Батьківщина»)

Формуємо потужну команду з принципових та порядних людей.

Чим ближче до виборів у місцеві ради, тим помітнішим стає градус політичної напруги. Особливо активізувалися ті пристосуванці, хто боїться залишитися без депутатського мандата, та ті, хто в тій чи іншій політичній силі бачать свого конкурента. Чорнять, поливають брудом, всіх, хто стає на їх шляху. Найбільше у ці дні дістається обласній партійній організації ВО «Батьківщина» та Олегу Мейдичу, який на теренах області очолив цю одну з найвпливовіших політичних сил.  Чому такий потік бруду спрямовується саме  на них, ми вирішили поцікавитися у самого Олега Леонідовича і ось, що він сказав:

— Не залишають нас в спокої ті, від кого ми вирішили очистити свої ряди йдучи на місцеві вибори.  Ми даємо людям певні обіцянки, які маємо повністю виконати. А зробити це можна лише тоді, коли  маєш сильну команду. От наразі формуванням такої ми і займаємося. Багато хто із членів нашої партії «законсервувалися» у далекому  минулому, а нові часи вимагають нових підходів до прийняття рішень та нових стратегічних дій. Багато хто, на жаль, засидівшись у теплому містечку, звернув на хистке узбіччя корупції, почав переслідувати лише власні інтереси. Ясно, що з такими нашій оновленій команді не по дорозі. Тому кадрові зміни відбуваються і це абсолютно нормальний процес. Ми за ефективність, а не за вислугу років чи інші регалії.

Особливо нам не по дорозі з тими, хто пішов на нечесні шляхи особистого збагачення, хто перестав рахуватися з інтересами людей, забувши про основні програмні цілі нашої партії.

Візьмемо для прикладу Немирівську районну і міську партійні організації. Проти колишнього голови міської партійної організації Миколи Торохтія, який є заступником Немирівського міського голови, порушено кримінальне провадження №12019020000000097 від 22.02.2019 року за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191,ч. 1 ст. 366 КК України. Тривало досудове розслідування і справу передано до Немирівського районного суду. Черговий розгляд справи 1.10.2020р. Суть позову – привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

А як далеко відірвалася від людей його дружина Ольга Торохтій, голова районної партійної організації. Навіть не знаючи, хто йде кандидатами у депутати до місцевих рад, вона у ЗМІ цих людей називає аферистами. Я, як голова обласного осередку, не міг змиритися зі скаргами однопартійців на зверхнє ставлення Торохтіїв до людей, на постійні обмани та невиконання обіцянок. Це підтвердили і результати попередніх виборів до місцевих рад. До міської ради від «Батьківщини» потрапило лише 2 чоловіки: сам Микола Торохтій, який йшов першим прохідним номером, та відомий на Немирівщині фермер, за якого проголосував майже увесь його округ, де він здійснює підприємницьку діяльність. І на виборах до Верховної Ради за «Батьківщину» по місту проголосувала напрочуд не звична кількість людей.

Від жителів Немирівської ОТГ мені не раз надходили скарги, що на сесіях міської ради виборці не бачать принципових голосувань зі  сторони Торохтіїв. Лише все на догоду діючій владі, а не на користь громаді.

Про «ідейність» обох Торохтіїв свідчить і той факт, що ще не встигли висохнути чорнила на рішенні бюро обласної партійної організації про їх звільнення, як вони уже відразу встигли опинитися в іншій політичній силі. Прикро, але їхня ідейність на рівні власних інтересів.

Для мене залишається не зрозумілим, що спонукало піти на поводу у Торохтіїв поважну за віком і стажем у партійних рядах, шановану у колективі людину П.Д. Сокольвака. З великою шаною ставлюся до пана Сокольвака, який у партії 20 років. Однак, шкода, що і він вдається до маніпуляції та брехні.

Звільнення Торохтіїв рішенням бюро обкому партії він називає рейдерським захопленням партії. Шкода, що за стільки років членства у партії Павло Дмитрович не заглянув до її статуту, аби на власні очі побачити, що такі дії законні. Складається враження, що П. Д. Сокольвак взагалі нічого не читає, звинувачуючи нас, що про звільнених керівників осередків ми не проінформували членів районних партійних організацій. Цю інформацію ми розміщували, як в електронних, так і в друкованих ЗМІ.

Ми ні від кого нічого не приховуємо, всі процеси прозорі.  Хотілося би, щоб ветерани партії показували гідний приклад своїм послідовникам, а не очорнювали політичну силу заради власних інтересів. Із паном Сокольваком, це, мабуть, той приклад, коли потрібно відпрацьовувати міському голові за дозвіл на добудову до свого магазину.

А заодно хочу проінформувати всіх партійців Немирівщини, що днями обласне бюро партійної організації ВО «Батьківщина» керувати Немирівською міською організацією доручило молодому, авторитетному підприємцю, нині діючому депутату міської ради Євгенію Черепанову, який у членах партії з 2008 року. І я впевнений, що він зможе задати високий рівень та темп роботи партійної організації задля розвитку громади.

Обов’язки керівника районного осередку тимчасово виконує член бюро обкому партії Сергій Олійник, допоки підбираємо серед людей гідну кандидатуру.

А іще хочу зауважити, що на місце тих партійців від яких «Батьківщина» очистила свої ряди, масово повернулися справжні патріоти, які повірили нашій команді.

А тепер щодо звільнених лідерів партійних осередків Липовецького та Козятинського районів. На жаль, «виросла корона» і у лідера Липовецької «Батьківщини» Альони Лебідь. Вона відірвалась від однопартійців, почала ставити на передній план власні інтереси. Дійшло до того, що не допустила навіть до перевірки роботи партійної організації спеціально створеної комісії. Нині пані Лебідь уже в партії «Слуга народу». Без сумніву, що згодом і тут себе так покаже.

Перестала рахуватися з інтересами однопартійців і Надія Якимова, колишній керівник Козятинської «Батьківщини». Завела в партію лише своїх родичів і зробила її джерелом заробляння грошей для родини. Відповідно і такі показники отримали на останніх виборах. Ясно, що бюро обласної партійної організації не могло на це закрити очі.

Дволикими виявилися і мер Козятина Олександр Пузир, який йшов на цю виборчу посаду за підтримки "Батьківщини", а здобувши її, почав служити "Солідарності". Нині він уже в "Слузі народу". У "перебіжчиках" і перший заступник голови Козятинської РДА Анатолій Задорожнюк. Пройшовши на посаду за сприяння "Батьківщини", він почав підтримувати Аграрну партію України. Зрозуміло, що від таких ми чистили свої ряди і будемо чистити надалі. Нам по дорозі лише з чесними відданими і принциповими людьми.

І як би сьогодні не чорнили нас ті, кого ми вивели зі своїх рядів, ми не зійдемо з обраного шляху - чесного і безкомпромісного служіння людям. Я, як керівник обласного осередку, веду на вибори за собою оновлену прогресивну команду відданих Україні людей. Вони чесні, незаангажовані професіонали, які завжди служитимуть правді. За ними успіх, за нами перемога.

Анна Гора

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up