«Обираємо місця, де мало людей та багато природи»: вінницький блогер про подорожі Україною

«Обираємо місця, де мало людей та багато природи»: вінницький блогер про подорожі Україною
Володимир Новіков під час однієї з подорожей
  • Поговорили з Володимиром Новіковим про те, які він став блогером, що йому найбільше подобається у цій справі і навіщо він знімає відео про свої мандрівки.

Володимир Новіков народився в Луганську, але після початку війни на Донбасі переїхав до Вінниці, де живе й досі. Працює хлопець керівником одного з відділів Пенсійного фонду Вінницької області. 

Власне, саме зі сторінки ПФУ на Фейсбуці ми і дізналися про Володимира, який разом із дружиною подорожує Україною і знімає відеоблоги зі своїх мандрівок.

Чим вам так сподобалася Вінниця, що ви до неї переїхали?

Відео дня

— Вінниця — чудова. Я доволі багато подорожую Україною і можу сказати, що це місто справедливо вважається найкомфортнішим та одним з найкрасивіших. 

Саме тут, якщо так можна сказати, розпочався шлях мого професійного розвитку в якості журналіста та блогера. З Вінницею вже пов’язано чимало яскравих моментів мого життя. 

Я планую залишитися тут жити. У мене навіть думки не виникало, щоб кудись переїхати. Це однозначно те місто, з яким ми на одній хвилі. 

Розкажіть, як ви стали блогером?

— Коли я лише починав знімати, для людей це було в дивину. Деяким було складно усвідомити, що людина, яка йде містом і сама себе знімає на камеру — це нормально. Зараз, звісно, це звична картина для нашого часу та покоління. 

Я знімаю відео про подорожі. Це мій основний напрямок. Я показую не лише міста, але й села і навіть віддалені локації, які варто відвідати. Насправді Україна має безліч прекрасних місць, тому її дарма недооцінюють, подорожуючи за кордон. 

Я брав участь в різних блогерських конкурсах та заходах. Потрапив до «Топ-100 блогерів країни» і за результатами голосування став «Народним блогером України». 

Що вам найбільше подобається у блогінгу?

— Подобається відчувати зворотній зв’язок від аудиторії. Коли підписники приїздять до тих місць, які ми показували у випусках. Коли пробують страви, які ми радили скуштувати.

Коли телеканали та радіостанції запрошують на свої ефіри — з’являється відчуття значущості. Подобається, коли проводяться фестивалі, куди приходить купа людей, які хочуть сфотографуватися з тобою чи просто поспілкуватися. 

Ваш YouTube-канал називається «Свої». Чому так?

— Свої — це не випадкове слово. Свої — це ті, хто з нами на одній хвилі. Це ті, хто любить подорожі і ті, хто не стоїть на місці, хто прагне розвиватися в своїй справі. Якщо такий опис про вас — значить ви «свої». 

Де, крім YouTube, ви публікуєте свої блоги? 

— Наші випуски беруть і телеканали, і різні тревел-платформи. Нас дивляться в різних країнах, але здебільшого наша аудиторія — це українці. Було б чудово, якби після наших випусків туристи з інших країн почали їздити до України. 

Як, на вашу думку, початківці можуть розвиватися в блогінгу?

 — На жаль, з кожним днем робити це стає дедалі важче. Причому, це стосується не лише новачків, але й досвідчених блогерів. У цій справі велика конкуренція. Але з іншого боку, саме це мотивує не стояти на місці і починати експериментувати з контентом. 

Моя порада: виберіть формат, який вам до душі, а далі розвивайтеся у ньому. Це щоденна праця. Спочатку у вас може не виходити, навіть тривалий час, але ви все одно не маєте зупинятися. Лише тоді може з’явитися результат. 

Чому темою ваших відео стали саме подорожі?

— Я не уявляю свого життя без подорожей. Для мене це як ковток адреналіну. Не буває такого дня, щоб я не сказав, що хочу відвідати якесь нове місце. 

З кожної поїздки я привожу нові знання та емоції. Це настільки потужний заряд, що без нього мені складно уявити себе. 

Розкажіть, де були і що найбільше сподобалось?

— Я відвідав доволі багато місць, тому складно виділити щось конкретне. Кожна подорож цікава, у кожній є щось чудове. Історія, люди, незвичні локації, природа — намагаюся отримати все це під час кожної поїздки. 

Як на вашу діяльність вплинув карантин? 

— Пандемія дала нам зрозуміти, що людям варто перестати чіпати природу. Ми маємо ставитися до неї дбайливо.

Якщо бережеш себе і своє здоров’я, то подорожувати зараз доволі складно. Тому ми обираємо місця, де мало людей та багато природи. 

Які у вас плани на майбутнє?

— Буду продовжувати розвиватися у своїй справі, хочу приваблювати своїми випусками іноземних туристів до нашої країни. Хочу показати, що в Україні є чимало дійсно унікальних місць, відвідавши які, отримаєш враження на все життя. 
 

Читайте також:

«У Мюнхені мене називають символом міста». Історія музиканта, що 30 років грає на вулицях Європи

«Інваліди не вибирають роботу»: як і де працюють незрячі вінничани

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:27 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up