Хлопчику, якого збили на Барському шосе на очах у мами, необхідна наша допомога

Хлопчику, якого збили на Барському шосе на очах у мами, необхідна наша допомога
  • На Барському шосе збили 12-річного хлопчика на велосипеді. Наразі малий у вкрай важкому стані без свідомості у реанімації.
  • Лікування дороге і родина сама не потягне такі витрати. Потрібна підтримка небайдужих.

Аварія сталася близько 11.00 12 червня на Барському шосе. Малого на велосипеді збила маршрутка. Від удару дитину відкинуло під колеса іншого автомобіля Peugeot. Про цю аварію ми писали у матеріалі:

Минуло чотири дні. Весь цей час потерпілий, якого звати Андрій Мальований, перебуває у реанімації без свідомості. Сьогодні хлопчика відключили від апарату ШВЛ.

Відео дня

Найстарший у родині, де четверо діток

Про стан Андрійка журналістам 20minut.ua розповіла мама Світлана Мальована.

— На даний час стан дуже важкий. У нього численні переломи та забої. Найбільше ушкоджень отримала голова, — зі сльозами каже Світлана.

Світлана мама чотирьох дітей. Андрій найстарший. Ще у сім'ї є дві донечки 7 та 10 років, а також 6-річний синочок.

Згорьована мати каже, що не були готові до такого. Нині на лікування йдуть шалені кошти. Щоб врятувати дитину, вона вимушена просити про допомогу небайдужих.

Реквізити для допомоги: Мальована Світлана Валеріївна 4149 6293 1887 5051

Їхав по краю небезпечної дороги

Жінка розповідає, що неодноразово розповідала сину про правила дорожнього руху. Але на Барському шосе, де сталася аварія, складна дорожня ситуація. 

Світлана каже, що там один пішохідний перехід на кілька кілометрів, немає відбійників та немає тротуару. Дорога дуже жвава, машини літають.

Місцеві жителі неодноразово підіймали це питання, але результату досі немає. 

— Мій син не переїжджав дороги, як кажуть. Він їхав по краю. Я саме виходила з маршрутки та ще попередила його, щоб зачекав з того боку, — відзначає Світлана.

Далі усе було, як в тумані. Жінці важко пригадувати деталі того дня. Вона має єдине бажання, аби її дитина швидше пішла на поправку.

За інформацією слідства, неповнолітній вінничанин, рухаючись на велосипеді, раптово виїхав на проїзну частину дороги та почав її переїжджати, у результаті чого сталось зіткнення з маршрутним таксі. Від удару дитину відкинуло під колеса іншого автомобіля Peugeot.

У відділі комунікацій поліції Вінницької області зазначають, що це лише попередня інформація. Призначили ряд експертиз, опитують свідків ДТП. Лише після зібрання всіх даних будуть відомі остаточні обставини інциденту.

Петиції про Барське шосе та ДТП

Ми неодноразово писали про аварії на Барському шосе. Писали й про петиції містян, які просять встановити там світлофори та облаштувати додаткові зебри.

Розкажемо про деякі петиції, які подали цього року.

Наприклад, у січні вінничанин Дмитро Жураковський подав петицію, у якій просив облаштувати вело-пішохідної доріжки по Барському шосе. 

— Велика кількість людей ходить та їздить на велосипедах з житлових районів: Окружний, Барський, Пирогово, Комунальник, 10 мікрорайон. Через відсутність тротуару, люди ходять по проїжджій частині дороги. В дощову, або сніжну погоду узбіччя перетворюється в багнюку, — йдеться у тексті петиції. — Вже не одноразово відбувалися ДТП по Барському шосе за участю пішоходів. Тому, для попередження ДТП, прошу побудувати тротуар та встановити металеву огорожу, яка б відділяла тротуар від проїжджої частини, в аварійно небезпечних ділянках.

У березні 2021 року Руслана Кобзар подала пропозицію встановити новий регульований пішохід на Барському шосе. У петиції вона розповідає, що жителі ЖК «Барський» змушені перебігати дорогу, щоб потрапити на трамвайну зупинку «вулиця Стельмаха», яка на іншому боці Барського шосе. А все тому, що наявні переходи знаходяться на достатньо великій відстані від ЖК. І щоб пройти до них, доводиться ризикувати життям: тротуари вузькі, не освітлюється, не розчищені хащі

Минулі роки таких петиції теж вистачало. Вінничани уже не один рік занепокоєні ситуацією на Барському шосе.

Цитуємо також текст однієї із петиції за 2017-й рік: На Барському та Гніванському шосе щодня значна кількість школярів та студентів, людей похилого віку та інших мешканців прилеглих районів змушені ризикувати життям, оскільки автомобілісти досить часто не зважають на знаки обмеження швидкості та ігнорують пішоходів.

Як бачимо, ця проблема існує роками. Стаються й аварії на цьому шосе. На жаль, більшість смертельних:

 

Читайте також:

П'яний поліцейський та дві смертельні аварії: важливе за 15 червня на 20minut.ua

Жодного летального. Дані про COVID-19 станом на 16 червня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2119)
  • Наталия Веселивська Бондарева

    +++++++++
  • Світлана Назаренко Цокало

    +++++++
  • Ірина Костюк

    +++++++++++++++
  • Мирослава Михайловська

    ++++++++++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up