Помер екс-мер Вінниці Микола Костін: його життя забрав COVID-19

Помер екс-мер Вінниці Микола Костін: його життя забрав COVID-19
  • Микола Костін був першим Вінницьким міським головою незалежної України.
  • На жаль, коронавірус не шкодує нікого. Костін помер від ускладнень недуги.

Сьогодні, 22 березня, перестало битися серце відомого вінничанина 81-річного Миколи Костіна. Таку сумну новину повідомили на сайті міськради.

— Схиляємо голови...від нас пішов великий друг вінницького КВНу Микола Костін... його любили і поважали КВНщики Вінниці всіх поколінь...навіть у дуже поважному віці він знаходив час та мотивацію приходити на заходи новітнього часу, — написав у фейсбук Олександр Шемет.

Висловив слова співчуття і Роман Аксельрод.

Відео дня

 Пішов у вічність Костін Микола. Микола Федорович багато років очолював Ленінський район міста Вінниці, а потім був міським головою. Він перший міський голова, який був обраний на альтернативній основі. Царство небесне, вічна пам'ять, — написав він у фейсбук.

— Я завжди пам’ятатиму його як дуже світлу, щиру та позитивну людину. Микола Федорович був великим життєлюбом і неймовірно любив Вінницю. Він завжди підкреслював, що радіє всім успіхам рідного міста і пишається тим, що він вінничанин, — написав Сергій Моргунов.

Микола Костін був першим Вінницьким міським головою (з січня 1991 року по травень 1992 року).

За каденції Миколи Федоровича вінничани брали участь в історичному голосуванні на загальнонаціональному референдумі про схвалення Акту Незалежності України 1 грудня 1991 року, який легітимізував Україну на геополітичній мапі Центрально-Східної Європи. За його головування містом розпочалось будівництво школи № 6 та  було укладено офіційну угоду з британським містом Пітерборо, яке стало містом-побратимом Вінниці.

У період з 1 червня 1992 по 15 лютого 2000 рр. – перший керівник Вінницького обласного управління Пенсійного фонду України. За роки сумлінної праці здобув беззаперечний авторитет компетентного, досвідченого, мудрого і розсудливого керівника. Микола Костін був депутатом Вінницької міської ради багатьох скликань.  У 2009 році був нагороджений медаллю «За вагомий внесок у розвиток міста», а у 2019-му - Почесною відзнакою міського голови. 

Читайте також:

Не стало викладачки торговельно-економічного інституту. Її забрав COVID-19

«COVID-19 забирає кращих». Не стало вінницької вчительки Жанни Кремінської

«Пандемія забрала». Не стало співзасновника спільноти «Історія Вінниці» Сергія Бея

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Галятоля Сидковский

    ДА БУДЕТ БЛАГОСЛОВЕННА  ПАМЯТЬ НИКОЛАЯ  КОСТИНА
  • Daily

    ким був тоді Юрьєв?
  • Любов Захарчук

    Царства небесного, земля пухом
  • Юрий Бочков

    де жорсткий карантин адже місць і кисню не вистачає

    Ols Kat reply Юрий Бочков

    Це Ви до мера звертаєтесь? Вiн зайнятий

    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/u-vinnitsi-vidkriyut-naybilshiy-v-ukrayini-turistichniy-hab-chim-vin-t-11242311.html

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up