2500 гривень — і щасливої дороги. Водій розповідає, як давав хабар патрульним

2500 гривень — і щасливої дороги. Водій розповідає, як давав хабар патрульним
Ярослав Кулінченко відверто розповідає про досвід давати хабарі
  • Хлопець з Вінниччини розповів на камеру журналісту «20 хвилин», як дав хабар патрульним поліцейським.
  • Причиною зупинки стало тьмяне підсвічування номерних знаків. В процесі спілкування у водія виявили відсутність водійського посвідчення та невписаний в техпаспорт газовий балон.
  • Аби уникнути евакуації автомобіля, хлопець заплатив поліцейським 2 тисячі 500 гривень.

Ярослав Кулінченко родом з Калинівського району. Він розповідає, що 24 лютого близько 23.30 його зупинив екіпаж патрульної поліції.  

— Я їхав зі сторони Вінниці за залізничним переїздом біля об’їзної, проїхав ресторан. Недалеко від нього стояли патрульні, вони були припарковані на узбіччі. Я проїхав кафе і через декілька хвилин за мною рушили працівники поліції.

На запитання журналіста про порушення Ярослав відповів, що їхав, дотримуючись правил дорожнього руху «в нормальному потоці, в нормальному режимі, машин на дорозі майже не було».

Відео дня

— Вони рушили за мною, через кілька метрів увімкнули спецсигнали, і я зупинився. Мені пред’явили, що причиною зупинки послугувало те, що в мене нечітко підсвічується номерний знак. Але в мене «підсвітка» стандартна на машині, як виготовлено, так і підсвічується. Просто тьмяне світло на номерних знаках, — пояснює Ярослав.

Журналіст запитав, чи було його видно з відстані 20 метрів. Ярослав вважає, що було видно.

— Це не мій автомобіль, я керую ним по техпаспорту, він у порядку. В ході перевірки поліцейські попросили показати документи, страховий поліс і єдиною проблемою стало те, що я керував транспортним засобом без посвідчення водія. Тому що автошколу закінчив, але екзамени ще не здав. Поліцейським я про це повідомив. Вони перевірили багажник і побачили там газовий балон, а він не вписаний в техпаспорт. Потім був поверхневий огляд, перевіряли, що є в машині. Я погодився і не сперечався, зб «бардачка» все сам повитягував. Хотів нормально вирішити питання, — зізнається хлопець.

Далі він розповідає, що у дверях зі сторони водія була дірка, вирізана під динамік. Там, за його словами, лежала фольга з-під коробки цигарок та плівка. Поліцейські вирішили перевірити, чи не вживав бува чого водій.

— Питають, чи вживав я щось, натякали на наркотичні засоби. Я сказав, що нічого алкогольного чи наркотичного не вживав. Тоді почалася мова за поверхневий огляд, чи нема при мені заборонених речовин. Працівник поліції перевірив, що в дверях, але нічого там не знайшов. Після того почали складати адміністративний протокол за керування без посвідчення, а потім зайшла мова про евакуацію машини на штраф майданчик. Я знаю, що по законодавству так може бути, але ж нічого такого не зробив.

Тоді Ярослав почав вмовляти патрульних не забирати машину, оскільки на ній їздить на роботу й додому.

— Від них прозвучало: «Що я можу їм запропонувати, скільки я можу дати на «кофе»?, як вони кажут». Я сказав, шо при мені є гроші. Вони спитали, скільки в мене є. А в мене було більше, але я сказав, що з собою маю 2,5 тисячі гривень. Вони перемовилися між собою і сказали «давай», а я дав їх працівникам.

Хабар передавав на вулиці. Після того всі нюанси з техпаспортом, відсутністю водійських прав та погано підсвіченими номерами вже нікого не хвилювали, зазначає він.  

— Це було на вулиці, поклав в папочку на багажнику, вони її забрали, сказали «щасливої дороги» і ми роз’їхалися.

Ярослав вирішив повідомити про це, оскільки такі ситуації постійно повторюються, а сума грошей за таке «вирішення» питання змінюється.

— Дана ситуація повторюється неодноразово, тільки сума щоразу інша. Працівники поліції є нормальні, яким пояснюєш, що потрібен транспортний засіб. Вони пояснюють, що потрібно здати на права, що не можна порушувати і бажають щасливої дороги без хабара, без нічого. А є такі, як от сталася в мене ситуація…

Разом з тим Ярослав згадує випадок, що стався з його товаришем. Каже, що патрульні витягнули в того з гаманця 150 євро та ще й підкинули пакетик з коноплею. Детальніше дивіться у відео Віталія Павловського:


Читайте також:

Навіщо до Вінниці приїхав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков

Для Вінниці хочуть купити автобуси на газу та електробуси. Міськрада дала «добро»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (315)
  • Сергей Кожушко

    Ментам зарплату не давать ибо должность воровская, Яник розогнав порох і зе роздули
  • Вова Кантицький

    Навчіця мовчати просто порішав дав і тему закрив і все.
  • Міша Деревенчук

    В першу чергу треба не порушувати закон. А то : номер не підсвічується (так як треба) газ не вписаний, прав не МАЄ сідає і їде, потім складається "ножичком" проситься в поліції дає взятку чим скоює злочин а потім всі винні тільки не він. Спочатку треба водія притягнути до відповідальності , а потім проводити перевірку по працівниках поліції.
  • Vladimir Germanovic Ribotecky

    Кругом в світі теж саме, тільки в цивілізованих все легально беруть на відкатах і поборах)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up