Навіщо до Вінниці приїхав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков

Навіщо до Вінниці приїхав спікер Верховної Ради Дмитро Разумков
Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков з робочим візитом у Вінниці (фото пресслужби Вінницької облради)
  • Сьогодні, 26 лютого, у Вінницю прибув голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Він побував на черговій сесії облради.
  • Разом зі спікером на сесію прибули й інші нардепи України. Зокрема, Ірина Борзова, Юрій Арістович, Максим Пашковський, Михайло Радуцький та Анатолій Драбовський.
  • Голова парламенту виступив з промовою, відповів на питання вінницьких журналістів та продовжив робочу поїздку. 

На черговій сесії Вінницької облради винесли 33 питання. Депутати ухвалили ряд програм, серед яких поліпшення пожежної безпеки населених пунктів у Вінницькій області, а також фінансування з обласного бюджету на підтримку селянських та фермерських господарств.

В освітянській сфері депутати затвердили порядок для компенсації за навчання учасникам бойових дій та членам їх сімей, також запланували ввести новітні інформаційні технології та ухвалили програму «Студентський гуртожиток», яка передбачає компенсацію оплати з обласного бюджету за навчання студентам, які підпадають під певні категорії. 

Перед початком сесії спікер Верховної Ради Дмитро Разумков зазначив, що перед нашої державою зараз стоїть багато викликів. Це і коронавірус, і економічні питання, і утворення тарифів. Він також звернув увагу на те, що одним із завдань влади є збереження довіри людей.

Відео дня

— Нам довіру треба підтримувати, і не для того, щоб зберігати рейтинг, а для того, щоб люди вірили в те, що влада працює на них. Тоді ми зможемо побудувати й ефективну країну, і реагувати на виклики, які стоять перед нами, і, об’єднавши зусилля з суспільством, можемо розв'язувати будь-які проблеми, які сьогодні стоять перед країною, — сказав Дмитро Разумков.

Згодом Дмитро Разумков провів брифінг для вінницьких журналістів. Перше, що він зазначив — це необхідність проведення судової реформи в Україні, оскільки суд — це єдиний механізм захисту.

— Будемо об’єктивними, є судді чесні та порядні, а є й ті представники, такі бувають у будь-якій професії, яким там точно не місце. Нам не вистачає суддів, в районних судах зокрема. Якщо ми хочемо досягнути успіху, навіть у економічному напрямку, потрібно залучати інвестиції. Але вони не йдуть в країну не тому, що в нас війна чи великі податки, а тому що інвестори не впевнені в захищеності. А єдиним механізмом захисту є суд, — зазначив він.

Спікер Верховної Ради також запитали про ставлення до справи одеського активіста Сергія Стерненка, якого нещодавно засудили до семи років. На це Дмитро Разумков відповів, що все повинно відбуватися за Законом.

— В нас є рішення суду. Якщо воно мені не подобається або не подобається комусь іншому — є апеляція, в нас є інші цивілізовані європейські механізми. Як голова Верховної Ради, я не маю права давати оцінку діяльності суду, оскільки в нас це незалежна гілка влади, і завтра будуть розповідати шановні журналісти, що я тисну або висловлюю свою позицію, яка може повпливати на результати діяльності паралельної вертикальної влади, — прокоментував Дмитро Разумков. — Я, як і будь-який громадянин, який хоче жити в цивілізованому суспільстві, ми повинні рахуватися з рішенням суду. Якщо воно нам не подобається, на сьогодні є багато механізмів, як можна досягнути своєї правоти в тому числі і на території України. І давайте не забувати про ЄСПЛ.

Після брифінгу Дмитро Разумков поїхав у «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної Ради», міжнародний аеропорт «Вінниця», підприємство «ГРІН КУЛ» UBC Group та завод з виробництва паркетної дошки ТОВ «Барлінек Інвест».

Також йому показали роботу Муніципального ситуаційного центру Вінницької міської ради. Подивіться трансляцію звідти: 

 

Читайте також:

Тепер остаточно: у березні Вінницька районна лікарня стане міською

Сумнівну кримінальну справу закрили або Ось хто заблокував 20minut.ua і ще сотні сайтів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alexey Shytov

    Очередное чмо раскручивается на выборы. Еще и Абдрестовича с собой взял)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up