Два прапорщика з „Ягуару”, Ліпський і Білошкурський, загинули в підбитому на Донеччині гелікоптері

Два прапорщика з „Ягуару”, Ліпський і Білошкурський, загинули в підбитому на Донеччині гелікоптері
Фото гелікоптеру за декілька хвилин до трагедії
Валентин Білошкурський та Віктор Ліпський - прапорщики Калинівського полку „Ягуар” - загинули вчора, 29 травні, під час обстрілу терористами гелікоптеру МІ-8.

Загиблі "ягуарівці" були інспекторами, старшими кулеметниками військової частини 3028 Західного оперативного територіального об’єднання Національної гвардії України (колишні Внутрішні війська). Їхні прізвища назвала з уточненого списку загиблих під Слов’янськом прес-офіцер Нацгвардії України Вікторія Кушнір.

Прапорщику Валентину Білошкурському було 35 років. Його молодшому колезі по службі Віктору Ліпському – 29 років.

Разом з ними загинув екіпаж гелікоптеру та шість бійців спецпідрозділу „Беркут”. За даними інших видань, беркутівці були з Івано-франківшини. Вижив тільки один спецпризначенець. Він у важкому стані в лікарні

Нагадаємо, що вертоліт Нацгвардії потрапив під обстріл терористів близько 12.30 29 травня поблизу міста Слов’янськ Донецької області. На п’ятому блок-посту військовослужбовці розвантажили продукти та провели ротації особового складу - забрали бійців і висадили зміну. Коли поверталися назад, потрапили під обстріл.

Як розповіли у Національній гвардії України, обстріл вівся з лісосмуги. А за кілька звилин до цього гелікоптер і продукти, які він привіз для бюійців, сфотографували на блок-посту.




- У відповідь на дії терористів силами АТО було здійснено артилерійський та авіаційний обстріл території, з якої вівся вогонь. У результаті група злочинців, причетних до обстрілу, була знищена, - сказали у департаменті зв’язків з громадськістю МВС.

 

Коментарі (3)
  • Anonymous

    Да он еще вложения в бойню не отбил. Вот отвоюет шахты - может и подкинет чего.. или улицу назовет
  • Anonymous

    Бєня шо,лох? Он толькА Абєщаіт свАім рабам. За чим поїхали прапорці,-те й отримали. Не будуть тепер з вертольотів людей розстрілювати,і на тому добре
  • Anonymous

    беня хоть денег выплатит???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 У Вінниці роздавали продуктові набори багатодітним сім'ям 09:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:21 Сьогодні вітаємо Аркадія та Федора. Історія, заборони та прикмети 16 травня 06:01 Погодинні відключення світла на Вінниччині: оприлюднили список черг на знеструмлення Від читача 17:16 «Покажи свою вишиванку світові». У Жмеринці готують святкову програму до Всесвітнього дня вишиванки 21:15 Їде МУР! Чим 20 травня здивує Вінницю реп-мюзикл «Ти [Романтика]» про Розстріляне відродження? play_circle_filled photo_camera 21:01 Звуки вибухів та сирени почуєте через планові роботи. Вінничанам варто не панікувати play_circle_filled 20:23 Чи можна у Вінниці вже їсти полуницю, лохину, абрикоси? Ми перевірили їх на нітрати play_circle_filled photo_camera 20:12 У Вінниці затримали рецидивіста, який працював на «вагнерівців» і шукав собі інформаторів photo_camera 20:04 Цікаво та корисно для підростаючого покоління. Рятувальники навчають дітей безпеці photo_camera 19:13 Три пожежі за добу: коротке замикання, недбалість та печі завдали шкоди майну 18:58 Чи посадили їх? Дізналися результати корупційних справ у медичній сфері Вінниччини 18:05 Викрили понад 100 браконьєрів, у яких вилучили човни, знаряддя та 400 кілограмів риби 17:19 За добу шість пожеж в екосистемах. Загроза масштабних вогнів зростає photo_camera 16:50 Новий супермаркет "Грош" почав свою роботу у ТСК "Магігранд" (Новини компаній) 16:24 Майстерність брилярів: краєзнавчий музей презентує колекцію солом'яних капелюхів photo_camera 16:03 КОРД «прикрив» канал збуту канабісу у Вінницькому районі, затримавши наркобаригу play_circle_filled photo_camera 16:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 15:55 На Заболотного горів автомобіль. Поліція розслідує підпал 15:22 Рятувальники гасили умовну пожежу, яка сталася через влучання снаряда play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up