ТОП-5 виправданих судами VIP-ів, яких могли покарати за п’янку за кермом

ТОП-5 виправданих судами VIP-ів, яких могли покарати за п’янку за кермом

За опитуванням активістів, небайдужих до правопорядку, RIA/20minut.ua склала список неостанніх світу цього вінничан. VІPів, яких документували на керуванні машиною в стані сп'яніння, але вони у суді довели – не порушники зовсім.

У ТОП-5 виправданих судами потрапив екс-начальник ДАІ Микола Сіманчук. За те, що цього року - скасував у суді два протоколи «копів».

Також активісти назвали таким, що зпам'ятався, правоохоронця В’ячеслава Гіренка, який виграв суд і залишився працювати до пенсії. Його прозвали «тверезим Іменем України». 

У п'ятірку виправданих увійшов працівник сервісного центру Микола Коломієць, що не вживав алкоголь, а пив «Корвалол». Його також виправдали по 130-тій статті Кодексу України про адміністративні порушення (Керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Відео дня

Опинився у ТОПі також суддя Андрій Вергелес. Він забрав з поліції водійські права, бо його адмінку не встигли розглянути у встановлений законом термін.

Суди ще попереду, але упевнено претендуйде на місце в рейтингу виправданих герой минулотижневих новин - слідчий Йосип Воробей. За друге затримання, заяву про прийом ліків і фразу «Ментов не остановишь!».

 


«Викручуються не так і багато»

Володимир Черкас,
голова Комітету безпеки руху:

- Не можу однозначно стверджувати, що всі правоохоронці з легкістю уникають відповідальності. Таких, які "порішали" та "викрутилися" не так вже й багато. Але і градації чіткої немає - в судах уникають санкцій як високопоставлені, так і поліцейські середньої ланки. Причини різні: не змогли довести причетність, з’явився свідок-привид, неналежним чином складені протоколи і так далі. Найбільш відверто «безпредєльним» вважаю закриття судами "п’яних справ" за малозначимістю. У будь-якому випадку виправдовуючи п’яного, судді наносять шкоду всьому суспільству, оскільки подібна безкарність може обернутися непоправними наслідками.


 

«Судді-«рішали» під пильною увагою»

Станіслав Нижник-Оскольський,
правозахисник:

- Виправдання суддями VIP-водіїв та деяких правоохоронців, які керували авто з явними ознаками сп’яніння, ще раз підтверджує наявність стійких корупційних зв’язків, коли за гроші або і просто по знайомству можна "порішати" будь-яке питання. Та варто зазначити, що ми знаємо й суддів, які відмовились виправдовувати п’яних водіїв. А судді-"рішали" тепер будуть під пильною увагою як громадських організацій, моніторів, так і відповідних служб.


 

«П’яні водії кидають долі під колеса»

Володимир Затайдух,
засновник Дорожнього контролю:

- Сьогодні кожен більш-менш освічений громадянин може без будь-яких проблем знайти прогалини у законодавчій базі, які дозволяють запросто оскаржити рішення в суді. Але якщо «рішалово» підкріплене родинними або дружніми стосунками, це взагалі неприпустимо. Тому «панів» наших відмазаних хочеться ось що запитати. Керуючи напідпитку ви думали, що не тільки своєю безпекою нехтуєте, а і ще чиєюсь? Хіба можна людську долю під колеса кидати, а потім «відмазуватися» за допомогою зв’язків у системі? Ви не українці. Ви діти системи. Магнати!

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ivan Ivanov

    Оружие Украины: Сравнение стрельбы из АК 74 и украинского "Малюка".

    https://youtu.be/NFec2mxaeBc

    Военная техника Вооруженных сил Украины ...

    https://youtu.be/KeArg_DtwsM

    Танковые войска ВСУ. Мощь, сила и гордость Украины ...

    https://youtu.be/3_1n2mFgwnU

  • Роман Лавренов

    который рассматривал если не все эти админки, то большую часть
  • Роман Лавренов

    Я думаю что даже знаю фамилию судьи....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловим планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up