«Ментов не остановишь!» - кричав затриманий слідчий. Хроніка п’яних водіїв

«Ментов не остановишь!» - кричав затриманий слідчий. Хроніка п’яних водіїв
Калинівського слідчого спіймали на керуванні машиною в стані сп’яніння і тимчасово відсторонили від роботи в поліції
  • Калинівського слідчого спіймали на керуванні машиною в стані сп’яніння і тимчасово відсторонили від роботи в поліції. 
  • Чи не закінчаться його суди так само, як у схожих історіях із нетверезими VІPами Вінниці - закриттям справи?
  • Але у хроніці останніх затримань водіїв під градусом цитата слідчого "Мєнтов нє остановіш!" залишиться. 

Цей водій пішов за класикою жанру. Сказав, що алкоголю не вживав, а випив спиртовмісні ліки. Але ж відповідають за керування у стані сп’яніння не тільки порушники, що вживали алкоголь та наркотики. Водії під дією медичних препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, також караються…

Мова про слідчого Калинівської поліції, затриманого у райцентрі за керування автомобілем “Mіцубісі” у стані сп’яніння. Інцидент був 8 листопада. Працівники батальйону Дорожньо-патрульної служби зупинили іномарку з двома місцевими правоохоронцями. Водієм виявися діючий офіцер Йосип Воробей.

«Пiсля зупинки пiдполковник хоробро кинувся на працiвникiв полiцii в рукопашну з криком "Мєнтов не остановіш"! Зупинили, застосували кайданки…» - активісти буквально вели стрім-репортаж у соцмережі з місця події.

 

Відео дня

Згодом з’явилося й відео. Активісти Дорожнього контролю зафільмували, як слідчий боровся з патрульними. А члени громадської організації «Ніка» написали, як водій пропонував наркологу хабар: на телефоні набрав цифру п’ять з трьома нулями. Це, між іншим, удвічі менше, ніж штраф, який «світить» за керування у стані сп’яніння водію, який попадеться уперше (10,8 тисячі гривень).

 

- Ай, не ламайте голову! Люди добрі, поможіть! – кричав слідчий, коли його патрульні садили в поліцейську машину.

- Наркологи вам поможуть зараз, - звучало у відповідь.

Офіцера вклали на землю обличчям у асфальт люди у формі ДАІ та надягнули на нього кайданки. Це були працівники управління превентивної діяльності, роти Дорожньо-патрульної служби.

- А-а! Боже, як больно. А-а-а! За що мене ламають? – завивав на камеру слідчий.  

- Потрібно не чинити опір, - сказав йому патрульний, мовляв, тоді не так боляче б було.

Далі зйомка подій у Калинівці на відео з Ютуб продовжується в автомобілі. Затриманому кажуть:

- Вам ніхто не дозволяв керувати транспортним засобом у стані сп’яніння.

- Я не керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Я вживав лікарські засоби, які містять спирт, - відповідає той і звертається до патрульного із словами «сядеш в тюрму, я тобі сказав».
 

Фото затриманого ДПСниками розповсюдили активісти у Фейсбуку


- Сядеш ти, - огризається патрульний.

- Побачиш. Працювати не будеш, я тобі гарантію даю, - сичить слідчий.

- Ви що, погрожуєте? – не второпав активіст, який знімає.

- Нє…  

Коли слідчого витягають з машини, він знов кричить, ніби катують.

- Слідчий, ну що ж ти, як не мужик, - реагує на все це голос за кадром.

У наркодиспансері слідчий вже жартує, коли здає кров. Паралельно за кадром звучить діалог активістів з поліцейськими, які кажуть, що затримують цього водія в такому стані вдруге. Співрозмовники не сумніваються, що «тоді в суді порішав, і знов порішає».

 

“Знаючи про можливі махінації з аналізами, співробітники ДПС разом з працівниками інспекції по особовому складу скріпили своїми підписами пломбіровку пробірки, а вже вранці в присутності всіх сторін вона була відкрита в лабораторії. Результат - 0,5 проміле”, - написали згодом активісти в групі “Комітет безпеки руху”.

 

Нагадаємо, що карне перевищення показника 0,2 проміле. Але із поведінки цього водія зрозуміло: із задокументованим порушенням він не погодиться.

Як сказала прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник, калинівського слідчого відсторонили від роботи на час службової перевірки і готують матеріли на його звільнення. Втім, до рішення суду звільняти не вправі. Він все ще поліцейський співробітник.

- Значна кількість співробітників поліції були покарані за п’яні поїздки шляхом звільнення. Цього року - 12 людей, - ділиться своїми даними голова Комітету безпеки руху Володимир Черкас. - Керівництво поліції області не минуло стороною і тих, хто «вийшов сухим з води» - люди понесли дисциплінарні покарання з пониженням у посаді. У цілому, на п’янці попалися представники усіх системи - поліцейські, прокурори, судді, співробітники СБУ. По багатьом з них ще тягнуться суди.
 







 

Хроніка затримань неадекватних водіїв

13 листопада. 
П’яний наїзд на людей

У ніч з 12 на 13 листопада на Соборній водій “Мерседем-Бенс” у стані сп’яніння наїхав на двох людей на тролейбусній зупинці навпроти “Укртелекому”. Автівка зупинилася від удару об стіну, водій намагався тікати з місця аварії, але його затримали патрульні поліцейські.



 

8 листопада. 
Нетверезий автовчитель

Близько 2.00 у Липовці працівники ДПС помітили «сімку», яка рухалася в агресивній манері. На вимогу зупинитися, водій почав тікати. Спіймали. Драгер показав 1,31 проміле. Машина виявилася транспортом автошколи. Активісти розказали, що її водій пропонував «вирішити питання за готівку» та був здивований відмові.

 


 

5 листопада. Чиновник-каскадер

Уночі працівник фінансового управління Вінницької райдержадміністрації їздив на службовій “Джеллі” і неадекватному стані. Активісти кажуть, увійшов в образ каскадера, виробляв різкі маневри, врізався в бетонну загорожу, тікав. Згодом патрульним водій казав, що нічого не пам’ятає. Результат перевірки на алкоголь - 2,55 проміле.

 

Чиновницьке авто протаранило бетонний паркан і знесло два дерева (ОНОВЛЕНО) - 20 хвилин


 

2 листопада. Порушив екс-ДАІшник

Вранці на Соборній «копи» зупинили за порушення правил дорожнього руху за кермом “Сітроен” екс-ДАІшника – командира роти ДПС Ігоря Білоуса. Він пояснив порушення тим, що при виконанні. Йому запропонували продути драгер – відмовився. У наркодиспансері вже заперечував, що працює у поліції, доки туди не приїхав його керівник.
 

На Соборній копи зловили п'яного ДАІшника за кермом Citroen (ВІДЕО) - 20 хвилин


 

24 жовтня. Допетлявся на дорозі

На Старому Місті ввечері патрульні зупинили водія буса «Форд», який петляв по дорозі. Чоловік ледве тримався на ногах, лаявся і махав руками. «Копи» склали матеріали ще й про дрібне хуліганство та злісну непокору. На водія надягли кайданки. «Форд» забрали на арештмайданчик.

 

Допетлявся на дорозі. П'яний на "Форді" має сплатити мільйонний штраф - 20 хвилин


 

17 жовтня. Вчинив ДТП і втік

О 2.30 ночі на перехресті біля адмінсуду і «Лакомки» водій буса «Мерседес-спринтер» утік з місця ДТП. Зі слів очевидців, чоловік був просто п’янючий. Активісти згодом постили фото в соцмережах і дивувалися, як після такої аварії він узагалі ще зміг ходити.

 




 

Читайте також: 

Під Калинівкою п’яних слідчих «закували» у кайданки (ФОТО)

ТОП-5 виправданих судами VIP-ів, яких могли покарати за п’янку за кермом

ДПСники зробили шокуючі плакати для водіїв-лихачів: «Тебе ховати не шкода»

Напорушували більше, як на 2,5 мільйона гривень. Рейтинг проступків вінничан

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up