Екс-начальник ДАІ Микола Сіманчук погидував дути в драгер із рук «копів»

Екс-начальник ДАІ Микола Сіманчук погидував дути в драгер із рук «копів»
Микола Сіманчук очолював ДАІ Вінницької області в 2006-2009 роках. Сьогодні його судять за керування машиною в стані сп'яніння
  • Цю справу можна умовно назвати так: бувалий ДАІшник проти «копів».
  • За керування машиною в стані сп’яніння судять екс-начальника ДАІ області Миколу Сіманчука.
  • Він не хотів преси у залі, але суддя дозволив журналістам бачити, як пенсіонер МВС спростовує протокол молодих патрульних.

Колишнього начальника ДАІ зупинили на його «Тойоті Ленд крузер» на початку жовтня, винесли постанову про штраф за проїзд Соборною та склали протокол про керування машиною з ознаками алкогольного сп’яніння. Штраф Микола Сіманчук сплатив одразу. Тепер у суді доводить, що «копи» були непрофесійні, документуючи його на п’яній їзді.

Сьогодні, 18 жовтня, в міському суді почався розгляд матеріалів про порушення колишнього головного ДАІвця області (2006-2009 роки). Ще в коридорі Микола Сіманчук почав сперечатися з журналістами, щоб не фотографували. Казав, що усім заплатили за статті про нього. Називав замовником негативу керівника громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимира Черкаса (раніше працював у ДАІ, а тепер моніторить роботу «копів» та публікує у Фейсбуку історії затримань різних порушників — авт.).

Судді Сіманчук потім теж знайшов нагоду сказати, що завдячує присутності ЗМІ на засіданні своєму безкоштовному «піарщику», який чомусь постійно опікується його особистим життям.

— Я пенсіонер. Я вже давно не публічна людина, — сказав Сіманчук.

Відео дня

Жертва репресій?

— Я 25 років віддав боротьбі із правопорушниками і злочинцями. Маю 17 нагород. Зараз не можу їх одіти, тому що прізвище Сіманчук для патрульної поліції, як червона ганчірка для бика, — бідкався колишній начальник ДАІ Вінниччини, який закінчив службу в органах внутрішніх справ на посаді заступника начальника обласного управління міліції в Тернополі.

Він не просто пішов на пенсію. Його судили за махінації з техоглядами. Тепер про Миколу Сіманчука інакше не скажеш, як про єдиного вінницького ДАІшника, який реально відсидів. Звільнився він з-за грат і повернувся до Вінниці в 2012 році.

– Посадила мене тоді злочинна влада Януковича, — каже тепер. — Я потерпілий від режиму…

На судове засідання Сіманчук просив пресу не пускати. Але голова суду Андрій Михайленко залишив журналістів у залі, щоб побачили, як відбувається процес. Тепер знаємо, що колишній начальник ДАІ області відмовився продувати драгер, бо погидував брати до рота трубку з рук патрульного поліцейського.

Previous Next

Порушив-не порушив

— Поки я відвернувся до машини, повертаюся — вже у нього (в поліцейського — авт.) в руках якийсь чорний прилад, він дістає з кишені якусь пластикову трубку, приєднує це все, робить якусь конструкцію і пояснює мені, що я повинен у це продути, — пояснював суду Сіманчук. — Як я можу дути в трубку, яку людина дістала з кишені своїми руками? Звідки я знаю, хто продував переді мною?

Сумнівна стерильність, як виявилося згодом, — лише одна з причин відмови від перевірки на алкоголь. Друга – «порушник» не знав, чи сертифікований прилад. Ще Сіманчуку не сподобалося ставлення до нього патрульних поліцейських. Ті, з його слів, одразу заявили: «Ми знаємо, хто ви такий!»

— Винним себе не визнаю, — сказав колишній ДАІвець і на подробицях затримання доводив недосвідченість «копів», з сарказмом. — Працівники поліції, на висо-о-окому професійному рівні 40 (!) хвилин працювали з одним адміністративним порушником Сіманчуком. Якщо у мене червоне обличчя, то це значить, що я й зараз п’яний? У мене підвищений тиск. Прошу долучити до матеріалів справи висновок лікаря наркодиспансеру, куди я звернувся через 40 хвилин після події: алкогольного, наркотичного або будь-якого іншого сп’яніння не виявлено.


 

«Коп» припустив

Патрульний поліцейський теж давав пояснення на суді. І він сказав, що не чув від водія Сіманчука алкогольного запаху. Просто припустив, що людина може бути напідпитку.

— Він одразу закурив, як тільки вийшов з машини, — говорив патрульний. – Я подумав, що людина таким чином може намагатися перебити запах алкоголю тютюном. Крім того, він не захотів продувати драгер. Це теж підозріло.

— То ви не стверджуєте, що я був у стані сп’яніння? – питав «копа» екс-ДАІвець.

— Ні, не стверджую, — відповів той.   

Схоже на те, що як не на другому, то на третьому судовому засіданні протокол патрульних буде розбитий колишнім начальником ДАІ. У п’ятницю лікар-нарколог, що дав висновок Сіманчуку, буде давати свідчення. Це свідок - на користь «порушника».

Тим часом активісти-дорожники кажуть: відколи існує патрульна поліція, Сіманчука двічі документували як нетверезого водія. Попереднього разу — на початку року. І тоді справа до покарання не дійшла.
 



Читайте також: 

У Вінниці судитимуть колишнього начальника ДАІ Миколу Сіманчука

Екс-головного даішника Вінницької області посадили на дев'ять років

Екс-головний даішник області повернувся у Вінницю з-за грат
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Сергій Кулик

    Висновок простий - бухайте за кермом, а якщо спіймають поліцейські - беріть приклад із Сіманчука, так само розповідайте байки. Тільки результат буде протилежним, бо той же Михайленко А.В. Вас слухати не буде.
  • Daily

    возможно сыграли на руку господину Симанчуку но то что в суде проходил и по такому делу это уже прогресс
  • Valerii Danilevskui

    Договорняки уничтожают УКРАИНУ. Что в верху, что внизу, что по средине и по барабану где находятся граждане, то ли вахтер то ли президент. Зашибись!...
  • Anonymous

    а если бы у бабки был ... бабка была б дедкой
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up