Юна вінницька тхеквондистка обрізала волосся, щоб допомогти хлопчику з онко

Юна вінницька тхеквондистка обрізала волосся, щоб допомогти хлопчику з онко
Маленька Тетянка обрізала волосся, щоб допомогти онкохворому хлопчику
  • Щоб допомогти онкохворому хлопчику вінничанка Тетяна Посоюзна відрізала свою довгу косу.
  • Волосся вирішили продати, а за виручені кошти купили спеціальне харчування для хворого на рак крові Артема. Одна баночка їжі для нього коштує близько 400 грн.

У десятирічного Артема Білоуса рік тому лікарі виявили лейкоз. Хлопчик вже пережив кілька блоків хіміотерапії, окрім догляду він потребує і спеціального харчування. Щоб допомоги хлопчику, п’ятирічна Тетянка Посоюзна вирішила обстригти своє довге волосся і продати його.

Мама дівчинки розповідає, що волосся ще жодного разу не стригла — Таня хотіла бути схожою на казкову принцесу Рапунцель. Аби заплести густе і кучеряве волосся у косу, щоранку витрачалося чимало часу.

Ідея кардинально змінити образ Тетянки і заразом стати благодійницею реалізувалася в родині Посоюзних дуже швидко.

Відео дня

— Спочатку я хотіла стати Рапунцель, але подумала, чому б не стати Білосніжкою? — каже Тетянка.

Мама Тетянки, як і сама дівчинка, дуже задоволені новою зачіскою. Жінка згадує, як колись в підлітковому віці теж коротко підстригла своє волосся.

— Коли робили нову зачіску дочці, я зовсім не жалкувала, — каже Анастасія. — Тим паче, це вона сама хотіла змінити зачіску, після того як побачила мультик про Білосніжку. Тепер донька сама себе зачісує, експериментує.

Окрім того, Анастасія зізнається, що коротка стрижка дуже економить час зранку під час зборів в дитячий садок та на тренування з тхеквондо.

Дівчинку постригли в одному з місцевих салонів краси. 40 сантиметрів волосся оцінили в понад дві тисячі гривень. Спершу з волосся планували зробити перуку для онкохворих діток, але компанія, яка цим займається, відмовилася робити це безкоштовно.

Мама Тетянки, Анастасія Посоюзна зазначила, що на виручені за волосся гроші купили спеціальне харчування для десятирічного Артема Білоуса, який бореться з лейкозом. Одна баночка такої їжі коштує близько 400 грн.

— Я знайома з однією волонтеркою, яка опікується онкохворими дітками. Коли ми вирішили підстригтися, я одразу звернулася до Надії, подумала, що волосся може знадобитися комусь з її підопічних. Але оскільки перуку зробити не судилося, ми вирішили волосся продати і на виручені кошти замовили шість баночок спеціального харчування для Артема, — розповідає Анастасія Посоюзна.  

Як розповіла лікарка-гематологиня Вінницької дитячої лікарні Ольга Кузь, серйозне захворювання в маленького пацієнта спричинило ще ряд проблем зі здоров’ям. Зокрема, Артем погано набирає вагу і його годують спеціальним харчуванням, аби підтримувати організм. 

— Окрім гострого лейкозу в нього є порушення вуглеводного обміну і затримка фізичного розвитку, —  розповідає  лікарка.

Маленька Тетянка ще в силу віку не розуміє, наскільки серйозна хвороба спіткала Артема.

— Вона знає, що змогла допомогти цьому хлопчику, але всієї складності ситуації Таня не розуміє, — пояснює Анастасія Посоюзна. 

Та разом з тим жінка щаслива, що таким чином змогли зробити добру справу і бажає маленькому Артему швидкого одужання.

Читайте також:

«Вові потрібна трансплантація»: історія родини Криворучко, яка бореться з лімфомою

«Ми віримо, що в Нікіти є майбутнє». Родина з Бершаді збирає гроші на лікування маленького сина

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vira Vacyk

    Molodcynka.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up