І ремонт і не ремонт

Вінницькі активісти дістали смету на ремонт облдержадміністрації в сумі понад 630 тисяч гривень в період із серпня по листопад. Такі кошти витрачати на ремонт, в той час коли в Україні йде неоголошена війна – соромно і навіть тупо. Що ж, вирішили з’ясувати це питання в голови ОДА.

Олійника на робочому місці не виявилось, зайшли до першого заступника Олександра В’юника. Вже у кабінеті  чиновника дізнались чимало цікавого, адже запитували і про 150 вінницьких вояків, які відправляються в зону АТО із 4-ма бронижелетами і про сам ремонт приміщення облдержадміністрації. В’юник вчинив правильно, запросив відповідальних чиновників – нехай відбуваються.  

Вислухавши  начальника управління  капітального будівництва Руслана Слюсаренка, стало зрозуміло, що роботи по ремонту ведуться ще з 2011 року так би мовити в «борг».

– Пане Руслане, роботи вже проведені, – активіст.

– Так, – Слюсаренко.

– Тобто, тендери провелись після виконаних робіт? І чи будуть проводитись ремонтні роботи в серпні-листопаді?, – активіст.

– Раніше тендери можна було і не проводити, якщо сума до 3-сот тисяч. Ні роботи не проводитимуться, але ж людям гроші за роботу повернути треба, – Слюсаренко.

Це був дійсно шок! Чиновники будуть заповнювати документи заднім числом. Сподіваємось, що прокуратура адекватно відреагує на філософський підхід до відмивання грошей в уяві вінницьких чиновників. Прикметно, пан Слюсаренко сьогодні вранці мав давати прес-конференцію з приводу сенсаційного ремонту відремонтованого приміщення ОДА. Журналісти, які були разом з нами обурились, чому ніхто про це не знає. Пояснити взялась директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької облдержадміністрації Світлана Василюк: анонси розміщуємо на сайті, а розсилку робимо в залежності від важливості новини, каже Василюк. Дуже схоже на те, на  що «потрібні» пресухи запрошуються лише приручені ЗМІ.

В кабінет викликали директора департаменту цивільного захисту Сергія Вовченка, який не менш цікаво доповідав про ситуацію із бронижелетами. Виявляється, вінничани забезпечені амуніцією понад 100%, а щоб з’ясувати  питання чому 150 вояків їдуть без бронижелетів – потрібно кілька годин. От така специфічна правда. Як кажуть в народі: глаз да глаз, потрібен над роботою наших місцевих чиновників.

 

Коментарі (4)
  • Федя

    Когда-то все тайное станет явным.
  • Igor Tihomirov

    Сергей Сергеев, на личности переходят только люди среднего ума, когда по факту сказать нечего.
  • О.Глядач

    "Вінницькі активісти дістали смету..."

    Рюхман,не "смета",а кошторис! Вчи українську,мавпо.
  • Сергей Сергеев

    У гайды ебло такое, будто ей кактус в жопу вставили.
Хруні, скільки їх серед нас?

Капець, який був популярний Хорт в часи революції...Він міг зробити те що потрібно, в той час коли більшість просто сцяла...

Жителі мікрорайону «П’ятничани» відстояли свій ліс

На громадських слуханнях, що відбулись у стінах Вінницького лісгоспу, прийняли рішення за яким працівники лісового господарства...

Більше двох місяців тому Вінницю сколихнули події навколо відомого громадського діяча Вадима Кудіярова. Преса писала про...

Символ в подобі  Леніна

       Близько тижня тому, висвітлення мало не всіх подій із центральних каналів про Маріуполь починались...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up