Вінницькі постреволюційні арешти

Більше двох місяців тому Вінницю сколихнули події навколо відомого громадського діяча Вадима Кудіярова. Преса писала про хабарництво з рук одіозної регіоналки Антонець, натомість сам Вадим пояснював, що лише хотів отримати спонсорську допомогу на розвиток спорту і підкреслював те, що у Вінниці запущений серйозний механізм помсти активістам Майдану.  Час пройшов, насичений інформаційний простір, змушує відволікатись на інші вагомі справи, як не як – війна.

Не пройшло і місяця із червневих подій, як на всеукраїнському рівні знову лунає скандал, цього разу стало відомо, що на звернення голови Вінницької обласної Ради Сергія Свитка не реагує ні міліція, ні обласна прокуратура, за що голова (до речі, єдиний при владі представник Майдану) спеціально від’їздив до Києва на зустріч із Генеральним прокурором Яремою. Власне і це забулось також.  

Минулого тижня «спонсорську допомогу», яка складається із пофарбованих купюр отримав  не менш відомий громадський діяч у сфері сприяння роботи правоохоронних  органів, голова ГО «Софія» – Валерій Денисов. Наразі Денисов знаходиться під домашнім арештом, йому загрожує до 8 років ув’язнення. Цікава деталь: останні два місяці  Валерій Васильович активно вів переписку із Генпрокуратурою, Вінницьким відділком МВС та іншими  державними органами з приводу беззаконня на території «Вінницяводоканал». Стало відомо, що на водоканалі розбудовані маєтки, час їх побудови припадає на керівництво колишнього начальника В. Кістіона. На той час мером був Володимир Гройсман. Наразі Кістіон вже вискочив на крісло першого заступника міського голови. 

Двадцять п’ятого вересня міліція зняла з потяга та арештувала вінницького революціонера, молодого патріота та бійця спецбатальйону «Айдар» – Юрія Павленка (псевдо Хорт) інкримінуючи йому 161-шу  статтю ККУ, за якою його «тягають» протягом 2 років, хоча на фоні революції 13-го березня суд відіслав справу на переогляд. Схоже що справу «переглянули» дуже уважно, адже відновлення її у суді свідчить про новий  етап репресій щодо Павленка. Юрій балотується в народні депутати по 12-му округу разом із Олексієм Порошенком, чому таку брудну тактику застосував президентський отрок – дивуються навіть пересічні вінничани. Ліричний  відступ: два роки тому, коли Павленко провів марш проти нелегальної міграції на нього завели цю справу за особистого подання ректора мед університету Мороза, також подейкують про наявність клопотання від самого мера Гройсмана.

Низка вищезгаданих подій дуже схожа на ті часи, що відбувались з ними декілька років тому. Проте, тоді були часи правління банди Януковича, а зараз пост революційний період. Чому ж під час війни, до патріотів застосовуються методи  старого режиму?

Прокоментувати ситуацію відгукнувся відомий громадський діяч Володимир Воловодюк:  «Нова-стара влада залишилась при своїх позиціях та й методи у них відповідні, підступні і гнилі. Активісти Майдану дуже сильно їм заважають, тому буде робитися все, щоб залякати, дискредитувати, посадити, підкупити кожного, хто має сміливість виступити проти їх смердючої системи. Тому нас чекають нові випробування, але знаю точно, ми переможемо, межа неповернення давно позаду ! А сидіти будуть ті, хто всі ці роки був при владі та порушував закон, прізвища цих людей та їх злочини, ми знаємо добре !».

Михайло РЮХОВ

Коментарі (7)
  • Орлов Сашка

    Особенно впечатлило-"дело было пересмотрено на фоне революции"...Уважаемый аффтар сам понимает,что пишет?
  • Левадный Олегъ

    Победившие майданные рогули продолжают стонать о мифических  репрессиях в свой адрес... Алё, придурки, сейчас ваше время - хвастайтесь достижениями!

    Михайло Рюхов reply Левадный Олегъ

    А де ж був твій гострий язик протягом зими? В с..ці?

    Левадный Олегъ reply Михайло Рюхов

    События этой зимы, мой ущербный друг, я комментировал с самого начала. Не моя вина, что ты срыгнул с моего фейсбука.
  • мах

    Берете спонсорскую помощь - откройте счет и принимайте туда, тогда и вопросов не будет. В Европе, куда мы стремимся, нал принимают только наркодиллеры и сутенеры, порядочные люди работают по безналу.
  • Таємний

    гарна стаття
Хруні, скільки їх серед нас?

Капець, який був популярний Хорт в часи революції...Він міг зробити те що потрібно, в той час коли більшість просто сцяла...

Жителі мікрорайону «П’ятничани» відстояли свій ліс

На громадських слуханнях, що відбулись у стінах Вінницького лісгоспу, прийняли рішення за яким працівники лісового господарства...

Більше двох місяців тому Вінницю сколихнули події навколо відомого громадського діяча Вадима Кудіярова. Преса писала про...

Символ в подобі  Леніна

       Близько тижня тому, висвітлення мало не всіх подій із центральних каналів про Маріуполь починались...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up