Жителі мікрорайону «П’ятничани» відстояли свій ліс

На громадських слуханнях, що відбулись у стінах Вінницького лісгоспу, прийняли рішення за яким працівники лісового господарства змінили свої плани на суцільну вирізку і тепер вона буде вибірковою. Зумовили такі зміни настрої місцевих жителів: «Ми спілкуємось протягом тридцяти хвилин, а ви нас не чуєте і не хочете чути. Ми просимо, не чіпайте ліс, якщо ви не вспромозі його вилікувати то зріжте лише хворі дерева, адже ми бачимо, що після ваших вирізок у кращому випадку ростуть бур’яни, у гіршому – приватні будинки.», – обурився місцевий житель Артур.

Мова йде про 75-й квартал в об’ємі якого 25 га лісових масивів. Ця ділянка Лісопаркова, тобто захисна у якій рубки забороняються. Однак склалась ситуація яку потрібно вирішити, задля цього скликали громадські слухання. Та як слухання почались, з’явились незрозумілі моменти, коментує голова житлового комітету мікрорайону          «П’ятничани» Яровенко Алла: «На нашому стенді оголошення з’явилось лише вчора, хіба не можна було раніше повідомити місцеву громаду? Кого ви тут тишком-нишком зібрали? Своїх працівників, щоб зробити слухання для галочки?».

Директор вінницького лісгоспу Віктор Попельнюк спільно з колегами намагались пояснити, що дерева сохнуть у всій Європі і конкретної причини ніхто назвати не може. Однак фактом залишається те, що на ослабле дерево нападають шкідники, в даному випадку короїд топограф. Сумна тенденція навколо хвойних лісів, кажуть що ялини в скорому часі може взагалі не залишитись. «Цей шкідник за один переліт долає по декілька кілометрів. У сухому дереві його вже може й не бути, а якщо поруч хворого дерева стоїть здорове воно ймовірно – уражене. Тому у нас єдиний метод – зрізати хвойні насадження які вразив шкідник. Хімічними препаратами нам обробляти б і не дали, адже ліс впритул до житлових будинків», – Віктор Попельнюк. Цікаві у вас методи, – зауважив один з присутніх, – ви не як лікарі, а як патологоанатоми, вилікувати значить – зрізати.

Та все ж спільної згоди дійшли. Щоб не загострювати ситуацію прийняли рішення, що кожен бажаючий в середу 26.11. 2014 року о 9.00 зможе увійти до робочої комісії і разом з працівниками лісгоспу перелічити на ділянці всі сухі дерева, які потім приберуть. Здорові дерева – не чіпатимуть.

Михайло Рюхов

 

 

 

Коментарі (0)
Хруні, скільки їх серед нас?

Капець, який був популярний Хорт в часи революції...Він міг зробити те що потрібно, в той час коли більшість просто сцяла...

Жителі мікрорайону «П’ятничани» відстояли свій ліс

На громадських слуханнях, що відбулись у стінах Вінницького лісгоспу, прийняли рішення за яким працівники лісового господарства...

Більше двох місяців тому Вінницю сколихнули події навколо відомого громадського діяча Вадима Кудіярова. Преса писала про...

Символ в подобі  Леніна

       Близько тижня тому, висвітлення мало не всіх подій із центральних каналів про Маріуполь починались...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up