Хронологія СИЛОВОГО знесення Вінницького Тарифного Майдану (БЕЗ ЦЕНЗУРИ)

Попри всі обіцянки мера Вінниці Сергія Моргунова, силове знесення Тарифного Майдану таки відбулось.

Хронологія:

8:30 вінницький трамвай. Розмова двох чоловіків:

-  Весь 7-ий ЖЕК підняли. Всіх: і інженерів, і секретаршу, сказали йти до міської ради чи то на покладання квітів, чи то на мітинг якийсь. Якби вже на цілий день вихідний дали, а то голову морочать, сказали вийти на який час-два, а потім знову на роботу. І я мушу їхати, хоч би не запізнився, бо там під розпис.

08.50 Вінницький міський суд на Грушевського, 17:

Справа «небайдужого вінничанина» проти міської ради, бо та «не хоче зносити» Тарифний Майдан Малиновського. Біля входу зібралось близько двох сотень бюджетників.  В натовпі ходить «слушок»: зараз підемо зносити намети.

09.10 Площа Майдану Незалежності біля міської ради:

Колону комунальників і бюджетників підводить до намету команда молодиків. Дехто з них приховує обличчя. «Старший» в гучномовець кричить про «Ганьба Малиновському» і про «бідні діти не будуть між хрестами Новий рік святкувати». Молодики на старті, чекають команди. «Старший» у гучномовець: «Ми більше не будемо терпіти цей срач і бомжатнік, ми європейське місто». При цих словах він повертається обличчям до молодиків і ті, по сигналу, кидаються зносити намети. Хрустять металеві конструкції. Прапори, в тому числі і державний, кидають на бруківку.

 

09.20 Місце події – там же:

Частина молодиків вишукуються в ряд, ховаючи за спинами резиденцію Діда Мороза, щоб бува хтось з комунальників не увійшов в кураж і не зніс те, що для міськради «святе». Ними командує міський самооборонівець Віталій Пілманіс, знаний в народі як кримінальник з Житомирщини, фанат ТОВ «ЖЕО», «старший по будинку» десь на Свердлова. В той же час молодики по одному витягують хрести з фотографіями Небесної Сотні і складають на купу.

09.25. Місце події – там же:

До площі під’їхало два вантажні автомобілі. Головний від молодиків наказував: «бігом, бігом. Загружаєм! Руслан, чо ти стоїш знімай нах#й прапори зі стовпів». Руслану швидко організували драбину. Хрести з Небесною Сотнею в загальну купу на грузовик не кидають.

На площу прийшла Оксана Павленко, мати політв’язня Юрія Павленка (Хорта):

Сьогодні у Вінниці похоронили демократію! Ми маємо право на мирні зібрання! Ми такі ж люди як і ви! Ми стояли тут за права на гідне життя всіх вінничан, а вам аби концертики! Подуріли! Завтра залишитись без пільгового проїзду із копійчаною пенсією, самі сюди прийдете!

09.30. Місце події – там же:

На місце колишнього Тарифного Майдану приходить його організатор Віктор Малиновський. Йому зателефонували до залу суду активісти й повідомили про знесення. Він кричить молодикам: «Не кидайте хрести на землю!».

Активісти Тарифного Майдану сперечаються з комунальниками й бюджетниками. У бюджетників одна відповідь: «Дітям свято не дамо псувати».
Йде суперечка між прихильником Тарифного Майдану і АТОвцем:

АТОвець: - для чого ви тут цвинтар зробили? Це центр міста, ви туристів відлякуєте!
Майданівець: - Який цвинтар? Моргунов прийшов до влади, завдяки тому, що Небесна Сотня знищила режим Януковича! Вони загинули за демократичну Україну, а нас сьогодні кинули під ноги. Влада хоче, щоб ми всі виздихали! Вона не захищає нас, влада тільки кармани собі набиває. А ти чого захищати цю владу сюди вийшов? Вона тобі помогла чимось?

АТОвець: - землю прийшов вимагати, мені обіцяли, що видадуть!

Майданівець: - ну одних з роботи позганяли Майдан зносити, іншим землю пообіцяли…

09.35. Пішохідний перехід від Скайпарку до площі Майдану Незалежності:

Декілька активістів Тарифного Майдану вирішує висловити своє невдоволення перекриттям дороги. Самооборонівець Пілманіс кричить їм: «Ідіть нах#й! Не перекривайте дорогу, долб###би ху#ві, ви не маєте права!». А потім своєму товаришу: «Маліновський їм по 1000 грн платить за день, то чо їм тут не стояти, я б сам стояв».

До активістів, що перекривають дорогу підходить журналіст «ВінницяДейлі», Юрій Басюк. Кричить Віктору Малиновському, який стоїть на тротуарі: «Маліновський, забери своїх підар###в». Активісти кинулись дати лящів «журналісту», той тікає.

09.40 Журналісти телеканалу «Віта» беруть інтерв’ю у свідків подій:

А Ви проти (!) Майдану? Ні? А Ви проти (!) Майдану. Так? О, знімаєм! Розкажіть, будь ласка…

10.00 Основна маса комунальників пішла до парку, під суд.

Хоча суд по справі Тарифного Майдану вже закінчився. На 10.30 – суд по справі політв’язня Юрія Хорта. Віктор Малиновський і активісти Тарифного Майдану пішли до судової зали. Бюджетники стоять.

10.30 Бюджетники та комунальник по-тихеньку розходяться:

В сквері Козицького ще кучкуються молодики, які зносили намети Тарифного Майдану і хрести…

 

 

Чекайте детальний відеосюжет протягом дня.

Коментарі (4)
  • Анонім

    В центрі міста були одні бюджетники і комунальники, ну бред чесне слово.    У каструльщиків істерика.
  • Анонім

    «Безглузде сидіння» - це не образа введеного в оману десятка пенсіонерів, а констатація очевидного факту. Рішення про встановлення тарифів на комунальні послуги, проти чого протестував «недо-майдан», приймаються на рівні Кабміну і Верховної Ради, а не органами місцевого самоврядування у Вінниці. Але їхати до Києва власник наметів професійний провокатор Малиновський пошкодував гроші. І вирішив покаламутити воду у Вінниці, щоб привернути увагу до власної персони. Цілі Малиновський майже і не приховував – дайте гроші і давайте домовлятися. Тоді і намети заберу.

    І це після того, як горе-проект Малиновського «партія пенсіонерів» з тріском пролетів на місцевих виборах. Довіри виборців – немає. А політичних амбіцій – вдосталь.

    Безпосередні виконавці – декілька жінок похилого віку, для яких Малиновський регулярно влаштовує «застілля» у власному офісі, а також досвідчений політичний скандаліст Валерій Палій.

    Чомусь ці особи вирішили, що мають повне право нав’язувати власне бачення благоустрою центра міста всім вінничанам.

    Не у власному дворі. А в центрі міста, щоб усі – вінничани і туристи – мали змогу «насолоджуватися» смердючою бочкою, навколо якої грілися бездомні.

    Реакція громадян на таке неподобство – нормальна і адекватна. Намети ввічливо розібрали, а бабусь, які вирішили, що можуть перекрити центральну вулицю, попросили перейти на тротуар. При чому просили прості люди, які повиходили з трамваїв та тролейбусів.

    «Воля Майдану», якою любить прикриватися Малиновський, - це воля мільйонів людей. Провокація одного Малиновського, підкріплена підтримкою десятка бабусь – це політичне фіґлярство. І вінничани дуже доступно це Малиновському і пояснили.

    Показова деталь – колишній десантник Малиновський з чоловіками, які розбирали намети, спілкуватися не пішов, сховавшись за спинами бабусь і пославши їх перекривати центральну вулицю.

    Це, власне, все, що потрібно знати про Малиновського.

    Активістам громадянського суспільства, які поставили на місце провокатора – велика подяка.
  • Anonymous

    все правильно сделали, только раньше надо было!!
Суди стали на захист вінничан від свавілля «Енера-Вінниця»

Несподівано з 1 січня 2019 року продавцем електроенергії стала ЕНЕРА-ВІННИЦЯ.  Всі ми знаємо, що ТАРИФИ в України...

Щоб врятувати себе і націю від неминучого знищення українців

Пенсіонери, вам не набридло, що вас весь час дурять? Політичні партії під різними гаслами, прикриваючись ідеалогією націоналізму,...

Е-декларування: Україну ми любимо, але гроші любимо більше

Мережу сколихнула хвиля обурення після опублікування Е-декларування народними обранцями. Окрім предметів розкоші, крадених...

Базова політична корупція знаходиться в стінах Адміністрації президента та Верховної Ради

Хіба  в АП є бажання? а в ВР політичні партії? Та ні, там клуби, закриті акціонерні товариства. Відомий голова правління,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up