Е-декларування: Україну ми любимо, але гроші любимо більше

Мережу сколихнула хвиля обурення після опублікування Е-декларування народними обранцями. Окрім предметів розкоші, крадених книг, винних колекцій та дорогих годинників, стало відомо багато інших цікавих подробиць.

До прикладу декларація президента підтвердила офшорний скандал. В списку з понад 100 юридичних осіб, які належать президенту,  можна знайти компанію з назвою  Prime Asset Partners Limited, місце знаходження якої - Британські Віргінські острови. Це саме та скандальна компанія з Panama Papers, через яку Порошенко намагався продати Рошен та не сплатити 170млн. $ податку до українського бюджету.

Також стало відомо, що Порошенко «заробив» 50,0 млн. гривень  на позиках своїй державі під час війни, в якості компенсації через падіння курсу гривні.

Але що там президент. Знайомтесь: Одесский нардеп Євгеній Дейдей. Так сказати людина з народу. Під час Майдану командував 7 сотнею самооборони, а після його завершения – батальйоном  «Київ-1».

Багато не жив, в декларації за 2013 рік мало не жебрак. Але в 2015 році матеріальний стан сім’ї раптово покращився. Тут і квартира в столичній новобудові на 156 квадратів за 2,7 мільйона гривень і дві Audi Q7 які коштують кожна понад 1,6 млн грн.

Не можна залишити і без уваги голову НБУ Валерію Гонтареву. Всі ми пам’ятаємо сурові 2014-15, коли діяли обмеження НБУ, які дозволяли простим громадянам купити 130-230 доларів в день, та зняти готівки не більше ніж 15 000 гривень на добу.  Так от, пані Гонтаревій якимось чином вдалось наміняти за 2015рік аж 830 тис. доларів. Станом на сьогодні голова НБУ володіє статком, близьким  до 54 млн. гривень, або 2 млн. $.

Варто розуміти, що цифри та суми в деклараціях це приблизно десята частина від реальних статків слуг народу.

Україну ми любимо, але гроші любимо більше – так можна охарактеризувати наших політиків. В ситуації яка склалась в країні, важко зрозуміти їхню мораль та вчинки.  Але з впевненістю можна сказати, що національної ідентичності в них немає. Україна та українське суспільство в їх очах – це дешева робоча сила, дармові ресурси та доленосна можливість заробити легкі гроші, навіть якщо на вагу поставлено сотні тисяч життів.

Я не проти того, щоб в країні були багаті люди, я проти того, щоб ці багатства створювались ціною сотень тисяч життів та десятками мільйонів жебраків.

В. Малиновський, лідер Партії пенсіонерів України у Вінницькій області.

Коментарі (0)
Суди стали на захист вінничан від свавілля «Енера-Вінниця»

Несподівано з 1 січня 2019 року продавцем електроенергії стала ЕНЕРА-ВІННИЦЯ.  Всі ми знаємо, що ТАРИФИ в України...

Щоб врятувати себе і націю від неминучого знищення українців

Пенсіонери, вам не набридло, що вас весь час дурять? Політичні партії під різними гаслами, прикриваючись ідеалогією націоналізму,...

Е-декларування: Україну ми любимо, але гроші любимо більше

Мережу сколихнула хвиля обурення після опублікування Е-декларування народними обранцями. Окрім предметів розкоші, крадених...

Базова політична корупція знаходиться в стінах Адміністрації президента та Верховної Ради

Хіба  в АП є бажання? а в ВР політичні партії? Та ні, там клуби, закриті акціонерні товариства. Відомий голова правління,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up