Чергове замилювання очей народу під назвою справедливий суд

Жити краще після Майдану українцям не стало це факт. Мабуть всі українці відчувають на собі псевдо реформи нашої влади.

Я адвокат, мій юридичний стаж складає вже 17 повних років. Мені, по ходу моєї діяльності приходиться часто відвідувати такий собі “обітєль зла” як судові органи. Я боляче переношу реформи правоохоронної системи, які запроваджуються нашою владою після загибелі людей на Майдані і на сході України. Хочу заявити чесно – правоохоронна система знаходиться у глибокій дупі. Вона просто стоїть, навіть лежить і не дихає. Вже скоро дійде до самосуду ці прояви вже, нажаль, починають з’являтися в Україні. Довіра до правоохоронців дорівнює нулю. Прокурори не спроможні розслідувати кримінальні провадження відносно одіозних регіоналів, вони провалили вимогу Народу, щодо притягнення винних у розстрілі Майдану.

Наші політикани є політичними імпотентами, надії на них немає, законотворчість стоїть, коли дивишся засідання зради блювати хочеться. Вони не здатні запровадити жодної нормальної реформи у Державі. Це все емоції, а тепер по суті.

Прочитав сьогодні статтю у Главкомі “Справедливий суд від Порошенка”. Не буду цитувати повністю всю статтю, з нею можна ознайомитися на зазначеному мною сайті, але це повна нісенітниця. В мене складається таке враження, що наш Президент зовсім не орієнтується у проблемах судочинства, нажаль йому підсовують різні дилетанти псевдо реформи і він в них свято вірить. Петро Олексійович не є спеціалістом правосуддя, але це не звільняє його від відповідальності, як гаранта, за проведення реформ у нашій Державі.

У статті наводиться одна із проблем це залежність суддів від влади та політиків, що нібито необхідно зміцнити незалежність суддів. Знаєте, я вже тривалий час є адвокатом і на рівні місцевих та апеляційних судів я жодного разу не стикався з впливом на суддів. У нас деякі судді такі незалежні, що їм не тільки політики, але і Закон до одного місця. І про яку залежність суддів говорять наші політики мені не відомо.

Мені прикро, що у реформі судової влади не зачіпаються такі теми як скасування призначення судді пожиттєво, вік судді (на мою думку він повинен бути з 30 років), матеріальне забезпечення судді та його сім’ї (яке на даний час зовсім не відповідає європейським стандартам), відповідальність судді за незаконні прийняті ним рішення та інше. Хочу нагадати, що всі політикани заявляли на майдані про те, що суддя повинен обиратися Народом, вже мабуть забули, як і про інші обіцянки, народ для них бидло та сіра маса. 
Недовіра до януковича перед майданом складала 60 %, а зараз владі не довіряють близько 80 % це є таке собі останнє китайське попередження для влади. Всі політикани без виключення кричать, що необхідно ломати систему, а як ніхто не може пояснити тому, що у влади немає спеціалістів, які могли б дійсно зломати цю систему.

Проблема не в нашому Президентові, а в його оточенні, яке йому доповідає про ситуацію у тій чи іншій державній сфері. Петро Олексійович фізично не має часу вникати у проблеми в тому числі органів судової влади, а дилетанти, які його оточують навмисно не хочуть змінювати ситуацію у правоохоронних органах тому, що їх таке явище як корупція повністю влаштовує бо це їхнє незаконне збагачення. І коли ми кажемо про бажання влади до змін то це слово влада повинно стосуватися всієї влади і державної і місцевої. Бажання зломати систему повинно бути не тільки у Президента, але й у інших представників влади та його оточення тоді будуть зміни і Народ відчує реформи. І тільки тоді недовіра почне зникати.

Це провладне реаліті шоу з поліцією, прокуратурою, податковою, судами та іншими правоохоронними органами приведе нашу державу до колапсу коли стануть всі зазначені вище інстанції. Тому, нашому Народові залишається тільки захищатися від системи, яка нажаль бере верх над потугами влади. Потрібні інші політики, фахівці, які зроблять чудо і зломають корумповану, гнилу, кумівську та гібридну пострадянську систему. Україна має свій потенціал і потрібно вірити в це, тому, що тільки віра спасе наш Народ. Україна – понад усе!!!

Коментарі (1)
  • Vlad Dxvox

    Царь хороший, бояре поганi
Український феномен

24 лютого 2022 року в шостій годині ранку мені зателефонував брат і повідомив про початок повномасштабного вторгнення на...

Як ми будемо жити?

Як ми будемо жити? Дев’ятий рік триває війна. У багатьох людей в одну мить змінилося все життя. Хтось втратив найріднішу...

Мій шлях у незалежність

Вересень 1992 року. Хлопчина чотирнадцятирічного віку прийшов у російську школу Вінниці здобувати знання. На плечі майоріла...

Як ніколи назріла тема – судова реформа. 30 років незалежності, до сьогодні ще діють три кодекси радянських часів,...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up