Підпал чи самозагоряння: коли стане відома причина пожежі в Центральному парку?

Підпал чи самозагоряння: коли стане відома причина пожежі в Центральному парку?
Після пожежі в парку тривають роботи з відновлення атракціонів
  • Майже тиждень тому у Центральному парку сталась пожежа — згоріли дитячі атракціони.
  • Експерти з обласної служби порятунку відібрали зразки для експертизи.
  • Коли будуть відомі причини загоряння і що про пожежу розповідає адміністраторка на цих атракціонах — читайте далі у матеріалі. 

Ввечері минулої середи, 2 червня, нагадаємо, сталася пожежа в Центральному міському парку. Про займання рятувальників повідомили о 21.19, а о 21.34 пожежу ліквідували.

Коли на місце події прибули працівники ДСНС, горіли дві розважальні ятки на відкритій території парку на площі близько 70 квадратних метрів.

— Внаслідок займання знищено дитячі ігрові автомати, надувний атракціон та іграшки,  а також частково пошкоджено тент сусідньої розважальної ятки, — зазначили тоді у пресслужбі ДСНС. — На момент пожежі дані розважальні локації були зачинені для відвідувачів.

Відео дня

Згодом стало відомо, який саме атракціон постраждав під час пожежі. Ним виявився досить популярний «Лабіринт».

Про події того вечора розповіла вінничанка Ольга, яка працює адміністраторкою на згаданих атракціонах.

— У той день атракціони не працювали, але о 21.30 пролунав дзвінок від охоронця з інформацією про пожежу, — пригадує вона. — Також від постійних відвідувачів, друзів, знайомих надходили дзвінки та повідомлення про те, що горить парк. 

За її словами, вони відразу приїхали на місце, та на той момент пожежники вже подолали вогонь.

— Відбулось загоряння будиночку наших сусідів, через деякий час вогонь перекинувся на наші атракціони, — розповідає далі Ольга. — Пожежники вчасно встигли загасити наш будиночок, який стояв поруч, тому вогонь зачепив там лише штори. 

Разом із цим, наша співрозмовниця щиро дякує адміністрації парку за допомогу.

— Адміністрація всіляко сприяє швидкому ремонту. Нам надали робітників, які працюють із самого ранку, щоб ми могли якнайшвидше відкритися і радувати наших відвідувачів, — каже вона. — Відновлення — задача не з легких, це довгий процес, але у нас злагоджена командна робота!

І справді, зараз територія, де вирував вогонь, огороджена, а робітники намагаються повернути локації привабливий вигляд. 

Що стосується адміністраторів на інших атракціонах, вони не поспішають ділитись думками про ситуацію. Одна пані, яка попросила не вказувати її ім’я і відмовилась від фото, зізналась, що пожежа її справді неприємно вразила. 

— Робиться щось страшне. Головне, що ввечері там не було дітей, що ніхто не постраждав, — каже вона. — І добре, що вчасно все загасили, бо могло б і на дерева перекинутись, і більше атракціонів зачепити.

Жінка додає, що їй шкода власників, бо розуміє, яке це для них лихо й фінансові збитки.

— Ми, може, у якісь мірі й конкуренти між собою, але людяність ніхто не відміняв. Тим більше цей атракціон працює вже далеко не перший рік, — зауважує вінничанка. — Мені самій цікаво, що стало причиною. Не хочеться навіть думати, що хтось міг навмисно, з якимось злим умислом таке зробити.

Причину раптової пожежі активно обговорювали й містяни у соціальних мережах. Дехто припускав, що це може бути підпал. 

Прохання відгукнутися свідків події, опублікувала й Ольга на своїй сторінці в Instagram. 

Щобільше, вона сказала, що вже переглянули камери відеоспостереження з усіх атракціонів.

— Нам не одноразово вже робили шкоду на атракціонах, але не в таких масштабах і раніше це були діти 10-15 років, — зізнається адміністраторка. — Ми просимо батьків звернути увагу на ігри ваших дітей поза межами дому. Ось до яких наслідків можуть призвести такі забавки…

Що говорять експерти?

У пресцентрі головного управління ДСНС України у Вінницькій області нам повідомили, що відразу на пожежі 2 червня експерти відібрали зразки на опрацювання. Свій висновок вони мають повідомити впродовж 10 робочих днів, тобто до середини наступного тижня.

Також журналісти «20 хвилин» звернулися за коментарем до поліції. Заступниця начальника відділу комунікації обласної поліції Ірина Добровольська зазначила, що подію внесли до єдиного журналу обліку заяв та повідомлень громадян.

— Зараз чекають результати експертизи, яка має встановити, підпал це був чи самозагоряння, — додала вона. — А вже після експертизи, якщо будуть ознаки кримінального підпалу, відкриють провадження.

Слідкуйте за стрічкою новин на 20minut.ua, щоб дізнатись, яких висновків дійдуть експерти обласної служби порятунку.

У матеріалі використані скріншоти з Instagram-сторінки Ольги та online_vinn

 

Читайте також:

Пожежа у центральному парку. Зайнявся дитячий атракціон

Залишки від офісів після пожежі на Бевза (ФОТО ДНЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nikolay Polyarush

    На  мін.пенсію онуків в парк не поведеш.Ціни захмарні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up