Вінничан з інфарктом оперуватимуть у кардіоцентрі. Відкрили другу операційну

Вінничан з інфарктом оперуватимуть у кардіоцентрі. Відкрили другу операційну

У Вінницькому кардіоцентрі вже провели перші операції з використанням нового мобільного цифрового  ангіографа – апарата для діагностики і лікування коронарних судин. Медичне обладнання коштує 16 мільйонів гривень.

Матеріально-технічну база центру поповнили сучасним УЗД-апаратом, обладнанням експертного класу для штучної вентиляції легень, тредмілом, ЕКГ-апаратами, апаратами для цілодобового моніторингу для діагностики функціонального стану серцево-судинної системи. Також – цифровою мобільною рентген-діагностичною системою Ziehm Visison RFD німецького виробництва, яка коштує біля 9,5 млн грн і дозволяє встановлювати штучні кардіостимулятори, проводити коронарографію та стентування серцевих судин у хворих на інфаркт міокарда. 

Це медобладнання придбали у межах субпроекту «Складова розвитку системи охорони здоров’я Вінницької області, направлена на покращення медичної допомоги хворим із серцево-судинною патологією», який реалізовується  за підтримки Світового банку.

 —  Вдалося обладнати другу операційну, потреба в якій гостро відчувалася останні кілька років, — каже головний лікар Вінницького регіонального клінічного лікувально-діагностичного центру серцево-судинної патології Володимир Гладких.     

Відео дня

Цього року в області також збільшено кількість квот на безкоштовні операції для хворих на серцево-судинну патологію. 650 пацієнтів з 1 черги обласного реєстру можуть отримати планову коронарографію та стентування однієї «критичної» судини безкоштовно, тоді як собівартість таких процедур включно з витратними матеріалами — майже 25 тисяч гривень. Інформацію про алгоритм отримання такої допомоги у межах субпроекту надають сімейні лікарі. 

Варто зазначити, минулого року Вінницький кардіоцентр став лідером серед аналогічних медичних закладів України за кількістю операцій стентування коронарних судин (837).  Загалом  тут за минулий рік здійснили 2478 оперативних втручань. 

Читайте також:

У Вінниці провели унікальну операцію на серці. Тривала вона шість годин

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валерий Коп

    Це дуже не погано, що зробили ще онду операційну! Але ще б персонал замінили.

    Трапилось там лежати. Медсестрам все до сра...и, не допросишся. Стежать за хворими абияк. Поки з лікарем не поговориш і він їм не гаркне, то і не підійдуть.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up