В Україні захворіли вже 897 людей, з них 22 летальних : головне про коронавірус за 2 квітня

В Україні захворіли вже 897 людей, з них 22 летальних : головне про коронавірус за 2 квітня
  • В Україні три тижні тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини, які ви могли пропустити, але їх варто знати

В Україні зафіксовано 897 випадків коронавірусної хвороби COVID-19 

За даними ЦГЗ, станом на 22.00 2 квітня в Україні 897 лабораторно підтверджених ПЛР-дослідженням випадків COVID-19. Усього в Україні зафіксовано 22 летальні випадки від COVID-19. Загалом 19 людей вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

на 2 квітня у Вінницькій області зареєстровано 133 підозри на коронавірусну інфекцію. У 75 випадках COVID – 19 не виявлено. Однак, станом на ранок сьогоднішнього дня в області лабораторно підтверджено 54 випадки захворювання на коронавірус, в тому числі і в чотирьох дітей. Двоє дітей з м.Вінниці, одна дитина з Чернівецького району, а також діагноз підтвердився в однієї дитини з Гайсинського району, — повідомив Владислав Скальський.

Відео дня

Лабораторно підтверджені випадки зареєстровані:

у Вінниці – 42,

у Гайсинському районі – 2 випадки,

Ладижин - 1,

у Вінницькому районі - 2,

у Чернівецькому районі - 1,

у Жмеринському районі - 2,

в Липовецькому районі - 1,

у Крижопільському районі – 2,

у Хмільницькому районі -1.

Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями у комунальних закладах охорони здоров’я надається безкоштовно. Так заявили у міністерстві охорони здоров’я. З 1 квітня система охорони здоров’я в Україні працює в іншому режимі. Національна служба здоров'я України передбачила спеціальний тариф для оплати роботи закладів охорони здоров’я, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Як правильно дотримуватись карантину, прогнози скільки триватиме епідемія чи на який термін треба переносити подорожі, які запланували — на ці всі та інші питання відповідають експерти у проекті «АнтиПандемія», що виходить на радіо «Місто над Бугом».  Експерти відповідають на питання, що задають глядачі. Тому ви можете почути відповідь на власне запитання, якщо поставите його у Viber програми. 

 

На період карантину у Вінниці запровадили систему спецперепусток для проїзду у громадському транспорті. Після п’яти днів нововведення, перепустки на вході до транспорту перевіряти перестали. Виявилось, що для того щоб зараз зайти в салон достатньо мати, для годиться, будь-який аркуш паперу.
 


Читайте також:

Свіжі дані по коронавірусу: в Україні вже 804 хворих, у Вінницькій області — 51 випадок

У Вінниці вже 38 хворих. А що в області ? (Свіжі дані на 1 квітня)

В Україні вже 669 хворих на коронавірус, у Вінницькій області — 49 випадків (Онлайнкарта)

Коронавірус в області: у Вінниці захворіли 28 людей. Яка ситуація по районах?

Свіжі дані по коронавірусу: в Україні вже 549 хворих, у Вінницькій області — 36 випадків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • arkadijj arkadijj

    На мою думку в місті ніхто не здійснює контроль за дотриманням карантину.Їдучи з роботи бачу скільки людей на вулиці включаючи дітей та підлітків.Про кількість машин на вулицях міста взагалі мовчу.

    Alwalo Alwalo reply arkadijj arkadijj

    А чому ви самі не полишите роботу?) Хоча в цілому згоден

    arkadijj arkadijj reply Alwalo Alwalo

    С удовольствием бы взял  отпуск . Но к сожалению у нас отпуска запретили. Я работаю в больнице.
  • Інна

    На середину дня 2 квітня в області 61 випадок. З них 51 в самій Вінниці. Це, якщо не помиляюсь, друге місце по Україні після Києва (в інших випадках більшість не в обл центрах, а по районах).
    Якщо пан мер і далі буде чекати у моря погоди, то зможе дочекатись італійського сценарію. Незважаючи на перекриття пасажирських перевезень, дороги забиті приватними авто, а що на виїзді з міста - думаю всі знають. Потрібно, не чекаючи підказки зі столиці, терміново вводити більш суворий контроль. Штрафувати всіх, хто ходить без масок (хоч магазин, хоч вулиця). Проводити рейди по підприємствах - перевіряти, чи ходять всі в масках, а також вимагати пояснення, чим таким важливим підприємства займаються, що виганяють працівників на роботу. Кожен, кто їде в машині по місту має мати при собі бумагу, де завчасно вкаже куди і звідки їде і з якою метою, а без цього великий штраф. Потрібно вводити драконівські методи контролю, щоб вберегти життя людей. Шкода, що пан мер такий безініціативний.

    Alwalo Alwalo reply Інна

    Маски не рятують, хоча обмежити пересування варто, підтримувати сталий асортимент та адекватні ціни, закрити іграшкові та кондитерські магазини, і багато чого...але те,що мало б відповідати нинішнім вимогам ігнорується в першу чергу відомими мережами та брендами. Тому й інші дивлячись на це відповідно поводяться.

    arkadijj arkadijj reply Alwalo Alwalo

    Не пишите глупость о масках. маски необходимы хотя бы как физический барэр.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up