Вінничани запитують — експерти відповідають. У місті запустили проект «АнтиПандемія»

Вінничани запитують — експерти відповідають. У місті запустили проект «АнтиПандемія»
  • Як правильно дотримуватись карантину, прогнози скільки триватиме епідемія чи на який термін треба переносити подорожі, які запланували — на ці всі та інші питання відповідають експерти у проекті «АнтиПандемія», що виходить на радіо «Місто над Бугом». 
  • Експерти відповідають на питання, що задають глядачі. Тому ви можете почути відповідь на власне запитання, якщо поставите його у Viber програми. 

 

Протипанічний проект «АнтиПандемія» виходить на радіо «Місто над Бугом» щодня для того, щоб давати відповіді саме на ті питання, які цікавлять вінничан. У Viber програми вінничани присилають запитання авторам програми, а вони шукають експертів, і записують відповідь на питання. Запитання і експерти абсолютно з різних сфер життя, не тільки медицина. 

Наприклад, у одній з програм можна дізнатись, чи можливо передбачити завершення пандемії. Про це розповів доцент кафедри пропедевтики вінницького національного медичного університету та дитячий пульмонолог Олександр Катілов. Лікар пояснив, що все залежить від виконання карантинних норм.

«Карантин може протриматись місяць, може три, а може бути тримати й до осені. Але ж деякі країни змогли уникнути спалаху епідемії, бо дотримуються карантинних рекомендацій. Саме тому вони надзвичайно важливі», — каже лікар. 

Відео дня

Про санітарні правила, яких слід дотримуватись власникам автомобілів розповідав лікар загальної практики Сергій Макаров. «Потрібно обробляти антисептиком руль, коробку передач та дверні ручки з обох сторін. Більше нічого ми не придумаємо», — пояснив під час програми лікар. 

Також слухачі питались у лікаря про доцільність та безпечність прогулянок для дітей в умовах карантину. Він пояснив, якщо сім’я мешкає у приватному будинку, з власним подвір’ям і до цього будинку ніхто не приходить, то погуляти у дворі, звісно, можна. А якщо ви мешкаєте у багатоповерхівці, то гуляння варто обмежити. 

Про те на які терміни варто переносити подорожі, які запланували пояснив ще один експерт програми «АнтиПандемія» ресторатор, що володіє лікарським досвідом Валерій Сиверчук. 

«Невідомо, коли цей карантин закінчиться, тому я би радив перебронювати на кінець літа або осінь. У мене самого «злетіла» поїздка на 15 травня, і я думаю її переносити на вересень. І це я ще оптиміст», — каже чоловік. У іншій програмі Валерій розповідав про безпечність користуванням сервісами доставки їжі у час карантину. 

«Ще немає жодного випадку у світі, щоб люди заразились від їжі. Але кур’єри всі мають бути у масках, щоб не чхнути, наприклад, на коробку з якої вже можна заразитись. Краще користуватись безконтактною оплатою та дотримуватись дистанції з кур’єром», — пояснив ресторатор. 

Поставити власні питання для програми «АнтиПандемія» щодо ситуації з коронавірусом можна у Viber за номером 067 010 18 00.

Читайте також: 

Мешканець з мого будинку захворів на коронавірус. Що тепер робити?

Вінницькі інфекціоністи розробили власний протокол лікування коронавірусу

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ols Kat

    Чому дiтей iзолювали вдома, а не в школах?

    Logeximo company reply Ols Kat

    ДЯДЬ ПЕТЬ ТИ ДУРАК ИЛИ ТУПОЙ НА ВСЮ ГОЛОВУ ДОМА И ТІЛЬКИ ДОМА ІНШОГО ВАРІАНТУ НЕМА.ЯКЩО У ВАС Е ТО ВИКОНУЙТЕ
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up