Тести на коронавірус: по чому продають у вінницьких аптеках та чи перевірять всіх людей?

Тести на коронавірус: по чому продають у вінницьких аптеках та чи перевірять всіх людей?
  • Тести на антитіла до коронавірусу, які виробили українські науковці, дозволили використовувати.
  • У вінницьких аптеках почали продавати експрес-тести на коронавірус

На брифінгу в понеділок, 27 квітня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів, скільки ПЛР-тестів українського виробництва отримало Міністерство охорони здоров'я:

—  Близько 4,5 тисячі ПЛР-систем. Кожна — це близько 100 тестів. Тобто, можемо говорити про 450 тисяч. Сьогодні отримуємо ще 160 тисяч тестів, —  запевнив міністр.

За його словами, закуповувати українські системи будуть й надалі, вони відповідають за якістю і точністю світовим стандартам

Відео дня

— ІФА-тест виявляє антитіла в крові людини, яка перехворіла на коронавірус. Ми дуже ретельно вивчаємо це питання. На цьому тижні будуть консультації з науковцями, експертами ВООЗ, як саме ми будемо використовувати ІФА-тести і для яких потреб. Ми розширюємо механізм і алгоритм тестування. Ми розглядаємо використання українських тестів, вони в пріоритеті, якщо будуть відповідати стандартам, — заявив Степанов.

Терміни скрінінгу українців на виявлення тих, хто раніше перехворів, міністр не вказав.

Тим часом, у вінницьких аптеках почали продавати експрес-тести на коронавірус. Директор комунального підприємства «Вінницька міська аптека» Сергій Бутовський розповідає, що тести — українського виробника.

— Є сертифікати якості, і за словами виробника, вони стовідсотково співпадають з тими тестами імпортного виробництва, які використовувались раніше, і повністю відповідають вимогам, — говорить Бутовський журналістам телеканалу «Віта».

У наборі, що продається в аптеках, уже є все необхідне, щоб зробити тест. Виробники просять робити тести не в домашніх умовах, а в лабораторних — де все чисто і стерильно та де фахові працівники можуть це правильно зробити. Результат буде видно вже за десять хвилин.

Нині тестовий набір у вінницьких аптеках коштує 456 гривень. Його продають без рецепту.

Варто пам'ятати, експрес-тести не завжди дають точний результат і аж занадто їм довіряти не варто.

 

Читайте також:

Дані по СOVID-19 на 27 квітня: в Україні вже 9009 хворих, у Вінницькій області — 398 випадків

Про COVID-19 за 26 квітня: понад вісім тисяч хворих та місця для соціальної дистанції

Перемога над коронавірусом: дворічний Павлик почав сам дихати

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • olya tozhe

    Люди, это же тесты на антитела, которые формируются на 7-10 день болезни. Если человек только заболел,  то нужно делать ПЦР тест. Эти тесты, чтобы узнать сколько человек болели в легкой, средней и безсимптомной форме
  • Светлана Мельничук

    Прям як на вагітність,  можна і залетіти.
  • Наталия Пеньшина

    Це ті що браковані з Китаю уже продають((((

    Natasha Makarova reply Наталия Пеньшина

    Наталия Пеньшина ага, наверное. Те самые, что в Испании вроде завернули как бракованные, а наши депутаты на радостях купили по дешёвке. Пару недель отстоялись чтоб чуть хай поутих вокруг "охренительно удачной закупки" - и можно зарабатывать. Память у большинства все равно как у рыбок, не вспомнят. А профит делать надо
  • Ніна Михальчук

    А у нас все так гарно цвіте, краса. Сидимо з татом і любуємось
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення 12:30 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up