Сіль — основне джерело натрію, а надмірне його споживання призводить проблем зі здоров’ям. Серед них — підвищення артеріального тиску, ризиків серцево-судинних захворювань і інсульту. Також надлишок солі збільшує навантаження на нирки, затримує воду в тканинах, а це — призводить до підвищення ваги. Про це у фейсбук пише Центр громадського здоров'я України.
— Основним джерелом солі є харчові продукти, що пройшли технологічну обробку. Це можуть бути готові страви, м’ясо, що пройшло технологічну обробку, як-то бекон, шинка та ковбаси, сир, солоні закуски та локшина швидкого приготування. Сіль також додають у їжу під час приготування (бульйон і бульйонні кубики) або за столом (соєвий соус, рибний соус, кухонна сіль тощо), — йдеться у повідомленні. — Знадобиться час, щоби ваші смакові рецептори пристосувалися до меншої кількості солі. Але як тільки ви звикнете, ви отримуватимете більше задоволення від їжі та звертатимете увагу на ширший діапазон смаків. Та головне — отримаєте багато переваг на користь свого здоров’я.
Як їсти менше солі щодня?
Також дивіться в інфографіці, як знизити споживання солі та зробити свою їжу смачнішою та кориснішою:
Читайте також:
Понад тисяча пацієнтів у важкому стані. Дані про COVID-19 по Вінниці та районах
Госпіталізували 1837 людей, не врятували — 76. Дані про COVID-19 станом на 9 березня
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер