На Вінниччині отримали інвалідність від COVID дев’ять медиків. Їм обіцяють компенсацію

На Вінниччині отримали інвалідність від COVID дев’ять медиків. Їм обіцяють компенсацію
  • Родина померлої старшої фельдшерки першої підстанції Вінницької «швидкої допомоги» отримає півтора мільйона гривень компенсації.

За останню добу в області COVID-19 інфіковані 19 медпрацівників. За час пандемії на Вінниччині захворіло 1283 медпрацівники. Одужали — 809. Інфіковані — 465. Більшість хворих — медсестри (575). За ними — лікарі (505) та молодший медперсонал (182). Про це повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Губернатор виклав допис у себе на сторінці ФБ:

«1, 5 млн грн – це 750-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відео дня

Саме таку допомогу від держави нарешті отримає родина померлої старшої фельдшерки першої підстанції Вінницької «швидкої допомоги».

Але ще місяць треба зачекати. Коли набере законної сили вчорашнє рішення Вінницького міського суду. Криміналу там нема. Цього вимагала процедура: потрібно було довести, що на момент смерті сім’єю померлої є лише донька.

Інформую, бо доручив розібратися із ситуацію з самого початку. Це був перший випадок смерті інфікованого медпрацівника в області – 1 липня.

Існує певний порядок розслідування професійних смертей. Компенсація виплачується лише у тому випадку, якщо буде доведено, що медпрацівник був інфікований на робочому місці, а не в побуті.

Тричі засідала спеціальна комісія Управління Держпраці у Вінницькій області із розслідування нещасного випадку зі смертельним наслідком - працівниці відділення № 1 філії КНП «ТМО «Вінницький обласний Центр Екстреної Медичної допомоги та медицини катастроф Вінницької обласної ради». Довели, що заразилась жінка на роботі…

Медикам, які отримали інвалідність унаслідок коронавірусу, теж виплачують компенсації. У разі смерті гроші отримує сім'я, - такий Закон у травні ухвалила Верховна Рада.

За чотири місяці таких сімей на Вінниччині уже 9…

По трьом випадкам завершилось комісійне розслідування.

Дякую Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області за супровід у суді родичів померлої фельдшерки.

Тому, коли хочеться зняти маску, я згадую працівників лікарень. Просять мене щось робити, аби хворих ставало менше. А їх менше не стає… Більше стає ковідних хворих, а з ними - медиків.

Сьогодні вони «на передовій»...

 

 

Читайте також:

COVID на 12 листопада: в Україні +11 057 випадків. На Вінниччині чотири смерті

Дві смерті за добу від коронавірусу на Вінниччині: цифри по районах

В Україні запроваджують карантин вихідного дня. Що буде працювати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Yaroslav Vovk

    Мого батька не стало за тиждень. Сам був лікарем, ПЛР тест негативний, (пневмонія). Про які компенсації може йти мова? Якщо всі приховують реальність щоб нічого не платити.
  • Альона Лавренчук

    Коли???????
  • Дмитро Стук

    "ЧОРНОБИЛЬЦІ" СЬОГОДЕННЯ,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком 11:19 У Гайсині врятували 84-річну жінку та чотирирічну дитину з задимленого під'їзду 10:41 Гучно було і на Вінниччині: вночі ворог знову атакував нас ударними «шахедами» 10:27 Вінниця прощається із полеглим 23-річним воїном Олександром Лєсніком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up