Родинам медиків, які померли від коронавірусу, виплатять одноразову допомогу

Родинам медиків, які померли від коронавірусу, виплатять одноразову допомогу
Фото ілюстративне
  • Члени сімей померлих від COVID-19 медичних працівників отримають гарантовану державою допомогу, кажуть у прес-службі Мінсоцполітики. 
  • Уряд на це виділив понад 230 мільйонів гривень.

Кабінет міністрів виділив Міністерству соціальної політики України 233,3 млн гривень для надання страхових виплат, передбачених статтею 39 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Про це повідомляє Міністерство соціальної політики. 

«Зазначені кошти Міністерством спрямовано на рахунок Фонду соціального страхування України для виплати одноразової допомоги членам сімей медичних працівників, смерть яких настала внаслідок інфікування COVID-19», — пишуть у повідомленні. 

Відео дня

Як пишуть на сайті Мінсоцполітики, до Фонду надійшла інформація про сім підтверджених випадків гострого професійного захворювання медиків під час виконання обов’язків внаслідок зараження COVID-19 із смертельним наслідком.

У Вінниці від коронавірусу, нагадаємо, померла старша фельдшерка першої підстанції вінницької швидкої допомоги. 

«Впродовж одного-двох «банківських днів» трьом родинам померлих від коронавірусу медичних працівників, документи від яких в повному обсязі надійшли до Фонду буде виплачено по 1 576,5 тис гривень гарантованої державою допомоги. Іншим чотирьом родинам така допомога буде виплачена найближчим часом  після отримання всіх необхідних документів. Наразі фахівцями Фонду надається всебічна допомога сім’ям потерпілих стосовно збору документів для призначення виплат», — йдеться у повідомленні. 

Читайте також: 

Замість «бебі-боксів» — гроші: Мінсоцполітики пропонує альтернативу

На Вінниччині з коронавірусом лежать в лікарні 84 дорослих та одна дитина

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Юрий Бондарук

    1500 гривень? Це насмішка! Стільки коштує життя медпрацівника? Ай.яй.яй!

    Tasi Kolisnyk reply Юрий Бондарук

    1 576,5 тисяч це 1 млн, 576 тисяч 500 грн.

    Або, як завжди, журналісти допустили помилку і мало бути просто 1576,5. Тоді це вже зашквар повний
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up