В Україні запроваджують карантин вихідного дня. Що буде працювати?

В Україні запроваджують карантин вихідного дня. Що буде працювати?
  • Кабінет міністрів запроваджує в Україні так званий карантин вихідного дня.
  • Обмеження розпочнуть діяти вже цієї суботи, 14 листопада.

Сьогодні, 11 листопада, відбулось засідання уряду.

Під час засідання уряду вирішили запровадити в Україні «карантин вихідного дня».

Карантин на вихідних

Починаючи з 14 листопада щотижня з 00:00 суботи до 00:00 понеділка не будуть працювати:

Відео дня
  • Заклади харчування, крім їжі на виніс. 
  •  Усі магазини, крім продуктових. 
  • ТРЦ та інші розважальні центри.
  • Спортзали, басейни, фітнес-центри.

 Заборонено проведення масових заходів.

На вихідних будуть працювати:

  • Продуктові магазини.
  • АЗС.
  •  Аптеки та ветаптеки. 
  • Транспорт. 

Адаптивного карантину не буде

Карантин вихідного дня починатиметься о 0:00 суботи і триватиме до 0:00 понеділка.

А також: «адаптивного» карантину більше не буде — на всій території країни діятиме загальний карантин (з обмеженнями, як в «помаранчевій» зоні).

Ці зміни почнуть діяти вже цього тижня, з 14 листопада і (попередньо) до 29 листопада включно.

Уряд готовий підтримати бізнес

Для підтримки бізнесу Кабмін планує виплатити компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм, погасити до 80% кредиту, кредитні канікули та можливість застосування механізму визнання «карантину вихідного дня» форс-мажорною обставиною.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, Міністерство охорони здоров’я розробило зміни до постанови №641, які передбачають запровадження в Україні "карантину вихідного дня". 

Він зауважив, що оскільки нові обмеження "неприємні та болісні" для бізнесу в ресторанній, розважальній та культурній сферах, уряд готовий підтримати підприємців. Для цього повністю відновлюються та розширюються наступні програми підтримки:

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;
  • програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);
  • можливість застосування механізму визнання "карантину вихідного дня" форс-мажорною обставиною, що зараз обговорюється з Торговельно-промисловою палатою;
  • продовження реалізації програми доступних кредитів "5-7-9", яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу. Тобто йдеться про рефінансування існуючих позик фактично під 0%.

Читайте також:

Дві смерті за добу від коронавірусу на Вінниччині: цифри по районах

Дані по COVID на 10 листопада: в Україні +10 179 випадків. Скільки на Вінниччині?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (113)
  • Наталия Чайковская Яковышена

    Дибілізм
  • Nord Kirsten

    на досуге погуглите про "Декларация Грейт Баррингтон"
  • Читач96

    Продовольчих магазинів не хватає тому щей епіцентр буде працювати він тепер відноситься до продовольчих магазинів щекатурка гіпсова на перше на друге шпаклівка а грунтовка на компот чим не меню
  • Сергей Цыбко

    Самое интересное ,что вся это свора получает зарплату с наших налогов

    Iris Kortes reply Сергей Цыбко

    Сергей Цыбко а лучше вообще расстрелять - иначе эти падлы присосутся в другом месте. Единожды попробовав халяву они уже не перевоспитаются

    Сергей Цыбко reply Сергей Цыбко

    Iris Kortes поддерживаю

    Iris Kortes reply Сергей Цыбко

    Сергей Цыбко и немалую! А сколько нахлебников из наблюдательных советов содержится на наши деньги- уйма ! Они вообще никому не нужны - работают от силы 1-2 дня в месяц, а зарплата за 100 тыщ капает регулярно. Может, нафиг их, оптимизировать к черту?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up