Головне про СOVID-19 за 12 травня: акції підприємців і перевізників та + 27 хворих за добу

Головне про СOVID-19 за 12 травня: акції підприємців і перевізників та + 27 хворих за добу
Сьогодні під мерією підприємці, які працюють на речових ринках, вимагали дозволити їм торгівлю
  • Впродовж останньої доби в лабораторіях ОЛЦ дослідили 411 зразків матеріалів від осіб з підозрою на коронавірусну інфекцію та від контактних осіб. В 27 випадках отримали позитивний результат.

На території України кожен день продовжує фіксуватися велика кількість випадків зараження коронавірусом. У зв'язку з цим влада поки що відмовилися від запуску метро, ​​а також міжміського сполучення.

В країні зафіксували 16023 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. В нашій області станом на 12 травня підтвердили коронавірус у 580 людей. Лише за вчора додалося 27 випадків.

Держава не має наміру безкоштовно тестувати на COVID-19 безсимптомних хворих. З такою заявою на сьогоднішньому брифінгу виступив глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов. За його словами, алгоритмом безкоштовного тестування не передбачені випадки, коли людина хоче обстежитися за власним бажанням без певних ознак коронавірусної інфекції.

Відео дня

— Станом на 11.00 годин 12 травня на території області зареєстрували 907 підозр на COVID-19. У 580 випадках виявлений коронавірус, в тому числі у 39 дітей (місто Вінниця — 27, Гайсинський район — 4, Вінницький район — 2, Барський, Калинівський, Літинський, Томашпільський, Тростянецький, Чернівецький райони — по 1 дитині), — зазначають у Вінницькому обласному лабораторному центрі МОЗ України.

Станом на 12 травня поточного року, на Вінниччині в дев’яти опорних лікарнях І хвилі розгорнули 339 ліжок для лікування хворих на коронавірусну інфекцію, повідомляють на сайті Вінницької ОДА.

«У лікарнях області перебуває 62 дорослих та восьмеро дітей з підтвердженим COVID–19. На сьогодні відсоток зайнятих ліжок становить 18,3», — йдеться у повідомленні. Всі хворі діти лікуються у лікарні Вінниці.

На 10 травня у вінницьких лікарнях з'явилось 10 564 лікарі, які можуть бути залучені у боротьбі з коронавірусом. Лікарів інфекціоністів побільшало до 869 спеціалістів. Швидше за все, таке статистичне збільшення пов’язане з тим, що за цей час більше лікарень подали всі необхідні дані.

У Жмеринській райдержадміністрації виявили у посадовців коронавірус. За кілька днів до цього керівництво РДА вітало ветеранів з Днем Перемоги. Ніхто з них, як бачимо на надісланих в редакцію читачем фото, не був у масці.

З понеділка, 11 травня, послабили коронавірусний карантин. Вже працює ринок продовольчих товарів. Вимагають дозволити торгівлю й вінницькі підприємці, які працюють на речових ринках.

А перевізники анонсували акцію з перекриттям дороги. Вони завтра, 13 травня, збираються на трасі біля Писарівки. Таким чином добиваються відкриття міжміських сполучень.

Наші журналісти роздивились онлайн-карту забезпечення опорних лікарень обладнанням, персоналом та кількістю ліжок у боротьбі з коронавірусом. Порівняли, як змінилась ситуація за останній місяць, і порахували, що в нашій області вільних ліжкомісць — п'ять з половиною на 100 тисяч населення. 

Серед нас є й ті, хто вважає, що перехворів на COVID-19 взимку, коли в Україні вірусу офіційно ще не було. Ми попросили цих людей розповісти свої історії. А також спитали лікарів, чи припускають вони, що коронавірус міг з’явитися раніше, ніж ми думаємо.

 

Читайте також:           

Головне про СOVID-19 за 11 травня: на Вінниччині 879 підозр та послаблення карантину

Сніг теж буде: синоптик попередила про складну погоду на цьому тижні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Доброго ранку!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up