За Суперкубок Вінниччини з футболу змагалися навіть президенти

За Суперкубок Вінниччини з футболу змагалися навіть президенти

На Вінниччині розпочинається обласний футбольний сезон. У чоловічій вищій лізі гратимуть вісім команд, в тому числі дві з міста над Бугом. У першій лізі – рекордні за останні роки 22 колективи, розбитих на дві групи. Старт по традиції дав матч за Суперкубок області. У ньому зійшлися чемпіон Вінниччини з «ЕМС-Поділля» (Вінниця) і володар обласного Кубку «Факел» (Липовець). 

Вінницькі ультрас проти липовецьких фанів

Матч проходив на Центральному міському стадіоні Вінниці. Він зібрав близько 400 глядачів, що непогано для аматорських баталій.

Господарів підтримували ультрас, які за манерою виявилися схожими на нивівських. А ось «Факел» привіз групу підтримки, де була не лише молодь, але й люди середнього та старшого віку. Липовецькі фани постійно словесно чіпляли вінницьких, і диктору стадіону не раз доводилося їх заспокоювати.   

Відео дня

Решта глядачів з Вінниці значною мірою зберігали нейтралітет. Лише іноді вболівальники зі стажем заводили про «рідну Ниву», ностальгічно згадуючи славні матчі із відомими клубами на «Локомотиві».      

У Суперкубку зустрілися кращі на сьогодні клуби нашого краю, якщо не рахувати професійну «Ниву-В». Нагадаємо, в минулому чемпіонаті області вінничани і липівчани набрали однакову кількість очок. Згідно із регламентом, для визначення переможця довелося грати «золотий матч». У ньому в доданий час «ЕМС-Поділля» спромігся вирвати перемогу (2:1).

З того часу «Факел» зміцнів, адже він провів кілька матчів в чемпіонаті України серед аматорів. Тим часом «подоляни» лише розпочинають втягуватися у сезон. Можливо, саме це стало причиною ігрової переваги липівчан, особливо помітної в першому таймі.

Бліц-кріг «Факела»

На 16-й хвилині гравець «Факелу» Олексій Пивовар ударом з близької відстані відкрив рахунок. Через кілька хвилин його одноклубник Вадим Чернега перекидав м’яча через голкіпера Леоніда Мукомела, але промахнувся. Вінничани відповіли гострим ударом Владислава Степанюка – вище воріт.

У середині тайму арбітр призначив технічну перерву, адже температура повітря перевищувала 30 градусів. Після неї Владислав Васалатій із «Факелу» метрів з шести розстрілював Леоніда Мукомела, але кіперу вдалося виграти епізод.

Нерідко захист вінничан провалювався. Це використав на 35-й хвилині Вадим Чернега. З другої спроби він перекинув круглого через стража воріт. 0:2.

У кінцівці тайму господарі могли розмочити рахунок. Владислав Степанюк завершував простріл ударом головою – потрапив прямо у руки воротарю.   

Валідольна кінцівка

Ніщо не віщувало, що в другому таймі результат «висітиме на волосинці». Адже до цього «Факел» впевнено контролював гру. Вчергове оборона господарів провалилася, і Вадим Чернега вийшов «віч-на-віч». Щоправда, цього разу йому не вдалося реалізувати свій шанс.

На початку тайму господарі провели низку замін, що значно пожвавило їхню гру. На поле навіть вийшов граючий президент клубу Юрій Корбут. До речі, і у «Факела» також молодий граючий президент – Олександр Чигрин, але він цього разу у гру не вступив.   

На 55-й хвилині господарям поля вдалося скоротити розрив до мінімуму. Владислав Загробський розстрілював голкіпера, і з другої спроби перевів шкіряну кулю повз нього. 1:2.

Гра стало ще напруженішою. Побільшало зіткнень, фолів. Незабаром липівчанин Євгеній Валько міг розставити всі точки над «і». Втім, перебуваючи у п’яти метрах від воріт, він замість невідпорного удару виконав неточний пас.

На 76-й хвилині гості вже не стали «жаліти» подолян». Удвох вийшли на голкіпера Леоніда Мукомела, і Давид Медведчук довів рахунок до 1:3. Але, на думку тренерів «ЄМС-Поділля», цей спірний гол було забито із положення «поза грою». Вони почали активно сперечатися із суддями, через що довелося втрутитися навіть правоохоронцям.   

На 83-й хвилині Владислав Загробський красивим обвідним ударом у «дев’ятку» оформив гольовий дубль і повернув поєдинку інтригу. 2:3. Вінничани здійснили традиційний фінальний штурм. Найкращий шанс мав Владислав Загробський, який не реалізував вихід «сам-на-сам».    

Причини поразки

Нагородження проводив виконавчий директор обласної федерації футболу Михайло Прозоровський. Він відзначив, що Суперкубок слугував підготовкою до сезону, але його не можна назвати звичайним контрольним поєдинком.

– Грали лідери обласного футболу. Тому й була така велика напруга, – зазначив Михайло Прозоровський.

Головний тренер команди  «ЄМС-Поділля» Юрій Коваль вважає, що його футболісти показали гідну гру, хоча й поступилися.

– Ми намагалися зрівняти рахунок, але через певні обставини не змогли цього зробити. Наші гравці багато помилялися і не встигали за суперниками. Адже команда з Липовця – на відміну від нас, вже «на ходу». Вона провела кілька матчів в аматорському чемпіонаті України. За «Факел» грають досвідчені, кваліфіковані футболісти, є рівноцінні заміни. У той же час за нашу команду виступає перспективна молодь; середній вік гравців - 23 роки, – прокоментував Юрій Коваль.         

На професійний рівень не претендують

У складі переможців виступають гравці з Вінниці, Липовця, інших районів і навіть областей. Серед них є футболісти з досвідом виступів на професійному рівні. Приміром, капітан «Факелу» В’ячеслав Омельченко грав за першоліговий МФК «Миколаїв». Також у командах майстрів були Олексій Пивовар, Андрій Драган, Владислав Васалатій.

– Гра виявилася цікавою для вболівальників, бо всі боролися до останнього. Нас підводила реалізація моментів. Могли зняти всі запитання щодо переможця ще в першому таймі, – розповів В’ячеслав Омельченко. – Тепер прагнемо вдало виступити в чемпіонаті України серед аматорів. Для початку необхідно вийти з групи.

Президент «Факелу» Олександр Чигрин нагадав, що у наступному сезоні будуть об’єднувати професійну другу лігу і кращі аматорські колективи. Можливо, «Факел»увійде до такої структури.

- Але професійним я наш клуб не бачу. Справа навіть не у коштах. Липовцю бракує відповідної футбольної інфраструктури. А перебазовувати команду до Вінниці немає сенсу, – сказав Олександр Чигирин.

За словами очільника клубу, «Факел» не може забезпечувати гравців житлом та харчуванням, як це прийнято у клубах майстрів.

– Наші футболісти на тиждень кілька разів тренуються і один раз грають. Це всіх влаштовує, бо 90 % з них працюють на іншому місці. А повністю змінювати склад і запрошувати професіоналів з інших регіонів – неправильно, – додав президент «Факела».    

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up