Вінницькі радіорієнтувальники здобули 40 нагород на всеукраїнському чемпіонаті і отримали путівки на домашній світовий форум

Вінницькі радіорієнтувальники здобули 40 нагород на всеукраїнському чемпіонаті і отримали путівки на домашній світовий форум

Гостинні Суми приймали радіоспортсменів із 10 регіонів України. З 14 по 18 червня там проходив чемпіонат країни зі спортивного радіоорієнтування серед дорослих, юніорів та юнаків.  

Чотири дні близько 130 учасників змагались за медалі.  Попри непрості погодні умови (денна температура сягала до +35 градусів) та складні траси, вінницькі спортсмени показали гідні результати.

Всього збірна команда Вінницької області завоювала 40 медалей. Із них в особистому заліку 3 золотих, 8 срібних, 9 бронзових, у командному – 6 золотих, 9 срібних і 5 бронзових.

Чемпіонками стали: Марина Задорожна (категорія Ж14) та Марія Пугач (Ж19), яка, окрім двох золотих медалей, здобула два срібла. Призерами виявилися: Олександр Марчук і Сергій Зеленський – по сріблу (обидва – Ч21), Сергій Гончарук (Ч40) – срібло і бронза, Любов Лєбєдєва (Ж21)  – бронза, Владислав Кальніченко – срібло, Максим Дремлюга (обидва – Ч19) – бронза, Володимир Ляхович – дві бронзи, Артем Степаніщев (обидва – Ч14) – бронза, Давид Мілінчук (Ч16) – срібло, Аліна Солоненко(Ж16) - срібло і бронза.

Відео дня

В загальному заліку команда Вінницької області посіла друге місце, пропустивши вперед лише Київ. Третє місце зайняла Донецька область.

Сумський чемпіонат був завершальним відбірковим стартом для формування юнацької збірної країни, яка братиме участь у чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації. Він вже 30 червня розпочнеться у Вінниці. По окремих категоріях до останньої хвилини точилася боротьба за право відстоювати честь країни на домашньому світовому форумі. Приємно, що до складу української збірної відібрались три вінницьких спортсмена: у категорії Ч14 це Володимир Ляхович і Артем Степанішев, в категорії Ж16 – Аліна Солоненко. При цьому вона здобула місце в збірній завдяки успішному виступу в Сумах, де зуміла сконцентруватись і показати високий результат. Це вкотре доводить, що вінницька школа радіопеленгації, яку очолює заслужений тренер України Сергій Зеленський, є однією з сильніших в країні.

Тож побажаємо українській збірній вдалого виступу на домашньому 3-у чемпіонаті світу серед юнаків, в якому приймуть участь спортсмени з 13-и країн. Це Болгарія, Білорусь, Китай, Хорватія, Чехія, Німеччина, Румунія, Польща, Литва, Молдова, Словаччина, Словенія, Україна.

Довідка

Програма чемпіонату світу зі спортивної радіопеленгації.  

30 червня. 19.30 – урочисте відкриття чемпіонату (актова зала готелю «Поділля», вул. Пушкіна, 4);

1 липня. 8.00-14.00 – забіг на класичній дистанції, с. Вороновиця Вінницького району;

2 липня. 8.00-13.00 – забіг в дисципліні «спринт», центральна галявина Лісопарку;

3 липня. 8.00-14.00 – забіг на класичній дистанції, с. Вороновиця Вінницького району.

Запрошуємо вболівальників прийти і підтримати українську збірну. З організаційних питань звертатися за тел. 067-672-62-96 (президент федерації радіоспорту Вінницької області Василь Васильович Колодяжний).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up