Вінницька збірна з радіопеленгації «вполювала» командне срібло на берегах Тетерева

Вінницька збірна з радіопеленгації «вполювала» командне срібло на берегах Тетерева
Збiрна команда областi на ЧУ Коростишiв 2017 з радiоспорту

Збірна Вінницької області зі спортивної радіопеленгації вже кілька років поспіль займає одне з провідних місць в країні. У сезоні, який підходить до завершення, наші земляки підтвердили високий рівень. Відзначилися вони й на чемпіонаті України зі спортивного радіоорієнтування серед дорослих, юніорів та юнаків, який відбувся у Коростишеві (Житомирська область).  

Дощ і пекуче сонце

Всеукраїнські змагання проходили на берегах річки Тетерів. У них взяли участь 120 спортсменів із 13 областей та Києва. Боротьба проходила в складних погодних умовах – два дні під проливним дощем з грозою та ще два під пекучим сонцем. Однак завдяки злагодженій роботі суддівської бригади на чолі із заслуженим тренером України суддею національної категорії Миколою Великановим (Київ) примхи погоди не завадили спортсменам показати високі результати.

До збірної Вінницької області входили 20 «полювальників на лисиць». Вона за доброю традицією виступила дуже успішно. Вінницька команда виборола високе друге загальнокомандне місце. Попереду виявилася тільки збірна столиці.

Злива нагород

Загалом вінничани завоювали 87 індивідуальних та командних медалей, серед яких 27 золотих, 31 срібну, 29 бронзових. Вітаємо з цим спортсменів і тренерів Сергія Зеленського і Едуарда Зеленюка.

Відео дня

Чемпіонами в особистому заліку стали: Мирослава Солонина (діапазон 3,5 МГц, категорія Ж14, тобто до 14 років), Жанна Бадік (діапазон 144 МГц, Ж16), Володимир Ляхович (спринт, Ч14), Максим Дремлюга (144 МГц, Ч16), Олександр Марчук (3,5 МГц, Ч21), Олександр Човган (144 МГц і радіоорієнтування, Ч40). Срібними призерами –  Аліна Солоненко (144 МГц і радіоорієнтування, Ж14), Анастасія Зеленська (спринт, Ж21), Володимир Пащенко (діапазон 144 МГц, Ч14), Максим Дремлюга (діапазон 3,5 МГц і радіоорієнтування, Ч16), Олександр Марчук (радіоорієнтування, Ч21), Олександр Човган (діапазон 3,5 МГц, Ч40), Геннадій Чумаков (спринт, Ч50). Бронзу здобули Олександра Молочко (144 МГц, Ж14), Віра Владімірова (радіоорієнтування, Ж14), Володимир Ляхович (радіоорієнтування, Ч14), Богдан Войцехівський (спринт, Ч19), Геннадій Чумаков (діапазони 3,5 і 144 МГц та радіоорієнтування,Ч50).

Путівки на чемпіонат Європи

За підсумками чемпіонату на Житомирщині та з урахуванням результатів попередніх змагань (в Ужгороді, Львові і Знам’янці) було визначено основний склад дорослої та юніорської збірних України. Вони захищатимуть національні кольори на чемпіонаті Європи, що відбудеться в Литві з четвертого по десяте вересня цього року.

– До складу збірної країни увійшли представники Вінниці. Це заслужений майстер спорту України Олександр Марчук і майстер спорту України міжнародного класу Сергій Зеленський. Бажаємо їм вдало виступити на чемпіонаті Європи, – розповів старший тренер збірної команди України вінничанин Василь Колодяжний.

Довідка RIA

Спортивна радіопеленгація, також відома як «полювання на лисиць» - група дисциплін радіоспорту. Це змагання між спортсменами у віці від 6 до 90 років (за віковими групами). Вони за допомогою карти місцевості, компасу і спеціального радіоприймачу, оснащеного антеною спрямованої дії (радіопеленгатору), повинні знайти радіопередавачі ( "лисиці"), що працюють у діапазонах частот 3,5 або 144 МГц і розташованих у лісі, на пересіченій місцевості. Мета - знайти задане число "лисиць" (як правило, п'ять) за найменший час.

Спортивна радіопеленгація зародилася в Данії і Англії відразу після Другої світової війни. Близький до неї вид – радіоорієнтування. У ньому на карті позначені радіозони, в яких "лисицю" (радіопередавач) чутно. У «полюванні на лисиць» радіозони не позначені, а радіопередавачі чути майже по всьому лісі (території змагань).

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up