У Всеукраїнському фестивалі серед футбольних вундеркіндів встановили рекорд за кількістю матчів

У Всеукраїнському фестивалі серед футбольних вундеркіндів встановили рекорд за кількістю матчів

В залі СК «Вінниця» провели перший Всеукраїнський фестиваль футзалу. Змагалися футбольні вундеркінди – діти 2010-2011 р.н. 

Дівчата разом з хлопцями 

Майданчик розділили на частини, тому одночасно проводилися три матчі. В основі команд були лише воротар і два польових гравці, але кількість замін при цьому була необмеженою.

На старт виходили десять команд – з Вінниці, Хмільника і Христинівки (Черкаська область). Змагалися за коловою системою.

Відео дня

Загалом протягом 22 – 23 лютого зіграли 45 поєдинків – рекордний показник для вінницького футзалу.

В деяких командах виступали дівчата, що дозволяється до 12-річного віку. Приміром, шестирічна Тетяна Грабенко класно стояла на воротах команди «Темп», здійснила чимало вдалих сейвів. Вона тренується разом з братом, а амплуа голкіпера обрала за прикладом батька.

На шляху до Кубку України   

Найкращий результат в турнірі розділили «Темп-Avto.Ria» і гості з Черкащини. У стартовому матчі вони розділили очки – 3:3, а решту двобоїв виграли. Зазвичай поєдинки за участі цих провідних колективів завершувалися з розгромними рахунками. 

- На турнірі було представлено чотири наші команди. У «Темп-Avto.Ria» ми зібрали найсильніших гравців, тому її успіх є закономірним. Плануємо заявити цю команду на Кубок України з футзалу серед юнаків 2010 р.н, який відбудеться в Чорноморську (Одеська область), – сказав тренер ДЮСШ «Темп» і міського Палацу дітей та юнацтва Олександр Самолюк.

За словами Олександра Самолюка, шість чи сім років – найкращий вік для розвитку координації, індивідуальних якостей володіння м’ячем, опанування технічних елементів футболу. Не дивно, що учасники турніру сміливо обігрували суперників, а деякі ще й непогано бачили партнерів і виконували чіткі передачі.

– Зазвичай у кожному матч забиваю по два-три м’ячі. Суперники на  турнірі були нам «по зубам», тому ми гарно зіграли. Сподіваюся на наступні перемоги разом з командою, – сказав капітан колективу «Темп-Avto.Ria» Володимир Лужецький.

Всі – чемпіони!

Тренеру потужної команди з Христинівки Віктору Мітасову сподобався рівень фестивалю.

– Але особливо – колектив «Темп-Avto.Ria», де зібрані шість класних, приблизно рівних гравців. Тому він має непогані перспективи на всеукраїнському рівні. Можу це оцінювати, бо мої команди у різних вікових категоріях неодноразово ставали переможцями і призерами Кубків і чемпіонатів України з футзалу, – прокоментував Віктор Мітасов. 

Всі учасники фесту отримали медалі і грамоти за … перше місце та солодкі  подарунки від голови обласної асоціації міні-футболу (футзалу) Дмитра Руденка і заступника голови спорткомітету міської ради Романа Семчука. Це й було основною фішкою змагань – тут не було переможених, адже навіть чемпіонські кубки отримали всі команди.          

– Головна мета фестивалю – прищепити малечі любов до футболу, щоб вона й надалі залюбки відвідувала тренування і змагання, – каже Дмитро Руденко. – Футзал у нашій області розвивається в геометричній прогресії. В чемпіонаті області у різних вікових категоріях грають 45 команд, а наша команда юнаків до 12 років нещодавно стала третьою на Кубку України.

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up