Пояс вінницького турніру «Road to WWFC» їде в Афганістан

Пояс вінницького турніру «Road to WWFC» їде в Афганістан

Змішані єдиноборства (ММА) – один з найпопулярніших видів спорту на планеті. Бо у них можна використовувати як ударну техніку, так і борцівські прийоми. Тут можуть проявити себе представники практично всіх контактних видів.    

Минулої суботи у Вінниці, в СК «Нокаут», провели другий професійний міжнародний турнір з ММА із серії "Road to WWFC".  На нього завітало близько тисячі глядачів.  Серед учасників були чемпіони з ушу-саньда, фрі-файту, вільної боротьби тощо. Загалом відбулося 12 рейтингових поєдинків у різних вагових категоріях.

Змагання відбулись за підтримки голови Вінницької ОДА Валерія Коровія, міського голови Сергія Моргунова, Вінницької міської ради та численних партнерів. Генеральним медіа-партнером спортивного свята виступила Медіа Корпорація «RIA».

Результати вінничан

Перед турніром зважування пройшли бійці шести країн: України, Молдови, Азербайджану, Афганістану, Білорусі та Марокко.  Серед них було шестеро вінничан.  На жаль, лише один з наших земляків переміг.

В категорії до 66 кг 24-річний Андрій Андрущак здолав Олега Кучерявого (Лубни), який вже неодноразово бився за пояси "Road to WWFC".  Це нікого не здивувало, адже вінницький боєць – призер світу і чемпіон Європи з ушу-саньда (поєдинки).

Відео дня

– Андрій Андрущак виконав тренерські настанови. Він не йшов у партер, що було вигідно підготовленому в цьому компоненті супернику, а весь бій провів у стійці і таким чином здолав опонента тактично, – прокоментував тренер вінницької збірної Ігор Дишливенко. 

Рукопашник і фрі-файтер Роман Міхальський (74 кг) бився із досвідченим чеченцем Ісою Хамзатовим (Київ). Вінничанин  потрапив на турнір випадково, вийшовши на заміну в останній момент. Це був один із кращих боїв вечора, в якому наш земляк, на жаль, поступився кількістю очок.

Богдан Куделя (Горішні Плавні, Полтавська область) у вазі 66 кг тактично поступався по ходу бою чемпіону Вінниччини з фрі-файту Сергію Хімічу. Але вінничанин хотів швидко перемогти, через що допускав проходи «в ноги». В результаті наш боєць програв за кількістю очок.      

Андрій Ангел (Молдова) душе швидко, в першому ж раунді, нокаутував чемпіона Вінницької області з фрі-файту Олега Нагорного (у вазі 84 кг). Схожим чином  на старті опинився в нокауті триразовий чемпіон України серед юніорів з фрі-файту Ігор Куцький (66 кг), який поступився Адаму Рацу (Полтава). Він програв больовим прийомом на коліно і не встиг себе проявити. Ще один нокаут – в пасиві  вінницького призера чемпіонату України з тайського боксу Івана Білієнка (77 кг), який дебютував у змішаних єдиноборствах. Він не встояв проти Олександра Міхайліна (Білорусь).  

Розіграш поясу

Головною подією вечора став розіграш поясу претендента "Road to WWFC" (у ваговій категорії до 84 кг). Він дає можливість спортсмену далі поборотися за титул чемпіона світу. За цей престижний трофей билися два українці, а також афганець і азербайджанець. Одним із учасників у цій вазі мав бути вінничанин Микола Лук’янчиков. Але він не зміг виступити через травму ліктя.

У першому півфіналі Олександр Карпов (Житомир) в стартовому раунді переміг (больовим прийомом на руку) Джангіра Назібова (Азербайдждан). У другому Айдар Абдурахман (Афганістан) провів рівний і досить напружений поєдинок з Віталієм Оніщенком (Полтава). Судді віддали перевагу за очками українцю.    

Фінальний поєдинок вийшов дуже несподіваним і драматичним. У ньому через травму не зміг виступити Віталій Оніщенко, якого замінив афганець. І переможений раніше Айдар Абдурахман несподівано нокаутував суперника в другому раунді. Після влучного і потужного боксерського удару Олександр Карпов, який був нижчим свого візаві, не зміг піднятися.

Глядачам сподобався міні-турнір за пояс пртендента.

– Важковики із різних країн були приблизно рівні за силою та чудово підготовлені. І тому можна було очікувати від них нокаутуючих ударів і больових прийомів у будь-який момент, – каже призерка чемпіонату світу із тхеквондо (ВТФ), президент Вінницької міської федерації цього виду спорту Аліна Новінюк.

Перспективи розвитку

Минулого року, на першому турнірі "Road to WWFC", результат вінничан був кращим. Чому він погіршився? 

–Тоді наші суперники були слабшими. Цього разу господарям підібрали серйозних опонентів. А наші бійці не так часто беруть участь в турнірах зі змішаних єдиноборств. Бо у Вінниці цей вид спорту лише починає розвиватися, – прокоментував Ігор Дишливенко. – До того ж в змаганні не змогли взяти участь кілька вінничан, які минулого разу перемагали у турнірі "Road to WWFC". Це, до прикладу, Ігор Завера (93 кг) або Микола Лук’янчиков, який мав всі шанси розраховувати на пояс претендента (у вазі 84 кг) .  

Офіційний регіональний представник Міжнародної бійцівської ліги WWFC, депутат Вінницької міської ради Вадим Кудіяров наголошує, що турнір пройшов на хорошому рівні.

­– Про це красномовно свідчить чимала кількість вболівальників. Вочевидь, вінничан цікавлять змішані єдиноборства, – каже Вадим Кудіяров. – Але місцевим спортсменам необхідно серйозно тренуватися, щоб наступного разу показати кращий результат. В найближчий час наші бійці візьмуть участь у двох чемпіонатах України – з фрі-файту і змішаних бойових мистецтв (ММА). Також готуємо їх до подальших турнірів  в межах WWFC. 

Визнаний вид спорту

На турнірі можна було побачити багатьох відомих у місті людей і представників влади.

– Приємно, що на Вінниччині відбуваються змагання високого міжнародного рівня. ММА з часом ще збільшуватиме оберти. Адже тут можна порівняти рівень представників дуже різних єдиноборств, – сказав   заступник голови Вінницької ОДА, куратор обласного спорту Олександр Крученюк.         

Голова спорткомітету Вінницької міської ради, майстер спорту з боксу Сергій Краєвський нагадав, що змішані єдиноборства є неолімпійським видом, визнаним в Україні. Він користується шаленою популярністю в світі. За словами пана Краєвського, це і є головною рушійною силою для розвитку ММА в нашій країні.

– На турнірі з ММА чистих боксерів немає. Тут переважно виступають спортсмени, які розуміються на боротьбі. Але навички боксу учасники турніру успішно використовують, – додав Сергій Краєвський.

 

    

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up