Чемпіонка з присідання виконала вправу 310 разів, а рекордсмен світу зі стрітворкауту не потрапив до призової трійки

Чемпіонка з присідання виконала вправу 310 разів, а рекордсмен світу зі стрітворкауту не потрапив до призової трійки
Ірина Слюсаренко - в центрі
У Вінниці 14 жовтня відбулися відкритий турнір зі стрітворкауту серед чоловіків і конкурс з присідання серед дівчат. Змагалися на спортивному майданчику в Центральному парку культури і відпочинку.

Головним суддею був Максим Нікітін – чемпіон Вінницької області і учасник чемпіонату країни, суддею -призер багатьох турнірів Сергій Шемловський. 

Гарні призи надали партнери турніру – кафе «Lavinia» і фірма-партнер «Electrolux». Завдяки цьому вдалося залучити учасників не лише з багатьох районів Вінниччини, але й з Білої Церкви (Київська область), Кам’янця-Подільського (Хмельницька область), Знам’янки (Кіровоградська область) і Райгогрода (Черкаська область).

Організатором і меценатом змагань виступив власник кафе «Lavinia» Олександр Добровольський, який займається стрітворкаутом вже понад 30 років.

Відео дня

– Стрітворкаут допоміг мені стати сильним і навчив долати життєві перешкоди. Тому я захотів популяризувати цей вид спорту і організувати відкритий турнір для всіх охочих. Такі змагання ми будемо проводити й надалі. Наступного року збираємося організувати всеукраїнський чемпіонат, де призами будуть холодильники й пральні машини, – розповів Олександр Добровольський.     

Потіснили рекордсмена світу

В чемпіонаті зі стрітворкауту взяли участь 40 спортсменів. Наймолодшим виявився 13-річний Данило Кирилишин (с. Лучинчик Муровано-Куриловецький район), а найстаршим було 24 – 25 років.  Призери визначалися в двох  дисциплінах.

У фрістайлі кожен отримував три хвилини для того, щоб показати свою програму. Найкращим фрістайлером став Богдан Пилипенко (Знам’янка). Він же здобув срібну нагороду в двоборстві – «чистому» підтягуванні на турніку і віджиманні на брусах. А чемпіоном тут став один з найкращих вінницьких воркаутерів Володимир Костомаров, який успішно виступає на чемпіонатах України.

Рівень в двоборстві виявився настільки високим, що рекордсмен світу з Вінниці Віталій Ворохоб залишився четвертим. Але він особливо не засмутився, адже попереду – ще чимало змагань.  

– Сьогоднішня сонячна погода допомагає спортсменам показати все, на що вони здатні. Приємно, на наші змагання завітали й воркаутери з інших регіонів, – сказав Віталій Ворохоб.    

Юнаки гідно протистояли чоловікам
15-річний Анатолій Базюк (с. Лучинчик) став віце-чемпіоном у фрістайлі. Юнак займається воркаутом 2,5 роки. Раніше був переможцем Кубку Вінниці, успішно виступав на обласних змаганнях серед дорослих.

– Змагатися з чоловіками мені не важко. В своїй програмі я використовую багато складних елементів – приміром «вихід янгола», «вихід принца» тощо. Щось цікаве знаходжу в Інтернеті, щось видумую сам, – розповів Анатолій Базюк.  

Організація змагань сподобалася гостям. Вони наголошували, що у Вінниці багато сильних конкурентів і непогані призи.   

– На Вінниччині рівень стрітворкатерів дещо вище, ніж у нас. Тому перед вояжем до Вінниці я підготував складну програму. Щоб стати сильним воркаутером, необхідно багато тренуватися. Наприклад, я щоденно займаюся 3 – 4 години на день, – сказав триразовий чемпіоном Хмельницької області Андрій Помірський (Кам'янець-Подільський), який став бронзовим призером у фрістайлі. 

Крос-фіт допоміг перемогти

Найцікавішим для глядачів виявився конкурс присідань серед дівчат. На думку фахівців, такі змагання допомагають залучати представниць прекрасної статі до стрітворкауту і взагалі до здорового способу життя.   

На старт вийшли 14 учасниць. Вони по черзі вибували, не витримуючи навантажень. До першої трійки увійшли виключно вінничанки. Бронзовою призеркою стала стрітворкаутерка Таїса Нечипорук, срібною – Анастасія Дектеренко, а чемпіонкою – Ірина Слюсаренко, яка присіла 310 разів.  

– Я вперше беру участь у змаганнях з присідання, хоча на тренуваннях нерідко виконую цю вправу. По 2 – 3 години на день займаюся крос-фітом, новим для України видом спорту. Це високоінтенсивний фітнес зі зміною навантажень. Зокрема, в ньому використовуються вправи легкої атлетики, гімнастики, важкої атлетики, плавання тощо, – розповіла 22-річна Ірина Слюсаренко, призерка всеукраїнських та навіть міжнародних змагань з крос-фіту.   

Довідка RIA

Стрітворкаут – (з англ. «вуличне тренування»). Займатися ним можна на будь-якому майданчику, головне – мати бажання.  Основною базою вінницьких стрітворкаутерів є майданчик у Центральному парку.

Проконсультуватися щодо тренувань можна у організатора змагань, призера багатьох турнірів Сергія Шемловського (093-086-08-66).  

Тренувань з присідань у Вінниці немає. Але показати високий результат у цій вправі допомагає крос-фіт. За словами фахівців, завдяки ньому можна підготуватися до будь-яких фізичних навантажень. Тренування з крос-фіту відбуваються на водно-веслувальній базі «Спартак». Тренер Віктор Кметь (096-460-69-09).

Previous Next

Previous Next

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    Організатором і меценатом змагань виступив власник кафе «Lavinia» Олександр Добровольський, який займається стрітворкаутом вже понад 30 років



     

  • Дарья

    Організатори молодці, змагання було цікавим, хлопці та дівчата показали свої сили, були сильні конкуренти, усе проходило на висоті. Вітаю переможців, так тримати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 14:23 На пішохідному переході у центрі Вінниці авто збило жінку play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up