20 гарячих туристичних точок відкриваються для іноземців. Які країни приймають українців?

20 гарячих туристичних точок відкриваються для іноземців. Які країни приймають українців?
  • Україна висловлює готовність до відновлення міжнародного авіаперевезення та туризму з середини червня. 
  • Та куди полетять наші туристи і хто їх пустить — це питання.
  • Через високі показники рівня захворюваності на коронавірус, українців поки впускає лише Туреччина, і то в липні.

Незважаючи на те, що більшість країн закриті для подорожей, деякі туристичні напрямки починають розробляти плани прийому туристів. Країни в усьому світі повільно послаблюють свої кордони, повертаючись до нормального життя. Ще не зовсім до такого, що було до пандемії, але максимально наближене до нього.

Минулого місяця Європейська Комісія оголосила план збереження літнього туризму, щоб допомогти туристичній галузі, що потерпає від карантину. План включає відкриття кордонів та проведення профілактичних заходів. Хоч в більшості країн захворюваність на COVID-19 все ще існує, і можливість другої, а то й третьої хвилі не виключають, проте ці країни залежать від туризму, тому планують відкрити свої двері для мандрівників найближчим часом.

Що стосується України. Хоча місцева влада висловлює готовність до відновлення міжнародного авіаперевезення та туризму з середини червня, це не означає, що українці зможуть масово подорожувати за кордон.

Відео дня

Директор вінницької агенції ANEX Tour Юлія Сікорська говорить, що за останній тиждень все в туристичній галузі змінилося і в липні ми зможемо полетіти лише в одну країну.

— В липні нас чекає лише Туреччина, — розповідає експерт з туризму. — В Єгипет і Грецію, скоріше всього, раніше серпня нас не впустять. Переконують, через високий рівень захворюваності на коронавірус. В Болгарії нас теж поки не чекають. Так що, поки розвиваємо місцевий туризм.

Європа та близьке зарубіжжя

Першою кордони для українців відкриє Туреччина. Авіасполучення з України відновлять з 15 червня, але на даний момент точної дати перших рейсів до Туреччини поки не відомо. Відомо тільки, що ця країна готова приймати туристів з 1 липня.

Для внутрішніх туристів курорти Єгипту вже відкрили, але з наповнюваністю не більше, ніж на 25%. У зв'язку з високим попитом, уряд Єгипту готується підняти планку до 50%. За прогнозами туристичних компаній, Єгипет відкриється для українців не раніше середини липня.

Болгарія приймає туристів з 1 червня. Країна надала список, відвідувачів з яких країн прийматиме в першу чергу. Україна туди не входить. Якщо ж українці приїдуть в Болгарію, їм доведеться відбувати карантин.

Прийняти міжнародних гостей Грузія готується з 1 липня, а от внутрішній туризм запускається вже з 15 червня. Туристи, які приїжджатимуть до Грузії, будуть відпочивати в так званих «зелених зонах», в яких буде забезпечена повна безпека від зараження як для відпочиваючих, так і для місцевого населення.

Італія вже відкрита для міжнародних туристів, хоча саме у цій країні відбувся найбільший спалах коронавірусу в Європі. Країна відновила свої кордони для міжнародних туристів без будь-яких правил. Країна, яка дуже залежить від туризму, зараз дозволяє людям приїздити і виїжджати з неї, не маючи необхідності в карантині. 

Кіпр відкриває кордони для відвідувачів із «безпечних» країн. В країні планували приймати усіх туристів 9 червня. Однак, поки дозволили приїздити відпочивальникам з кран, які мають низький рівень зараження. Україна на даний момент не входить в список країн з низьким або середнім рівнем зараження COVID-19, тому проходження тесту буде обов'язковим.

Греція, яка вийшла з пандемії відносно неушкодженою, сподівається вітати туристів у середині червня. З 1 липня готується приймати туристів з України. Як повідомили в Міністерстві закордонних справ України, Греція готова відкрити свої кордони, але за умови стабільної епідеміологічної ситуації в обох країнах.

З 1 червня в Хорватію дозволений в'їзд з десяти країн ЄС. З 15 червня планують відкрити в'їзд для країн третього світу. Чи готові будуть приймати туристів з України в другій половині червня — невідомо.

Кордони в Австрії з 15 червня відкриють для туристів з країн з низьким рівнем зараження. На даний момент в списку — найближчі сусіди і країни-члени ЄС. З Україною можуть відновити авіасполучення вже з 23 червня.

Іспанія чекає своїх туристів в кінці червня. Незважаючи на те, що на минулому тижні був запроваджений обов'язковий 14-денний карантин для мандрівників, які приїжджають до Іспанії, обмеження на поїздки, будуть поступово скасовуватися.

Португалія після послаблення карантину, стала однією з перших європейських країн, яка відкрила свої двері для туристів. 4 червня відновились рейси між Лісабоном та Нью-Йорком. Починаючи з 6 червня Португалія офіційно відкриває повітряні ворота для країн ЄС, крім Іспанії та Італії.

Америка та острови поки для українців недоступні

Американська Флорида відкрилися для відвідувачів 1 червня. В аеропорту проводяться обстеження, дезінфекція, дотримується соціальна дистанція. До 15 червня готелі заселятимуть лише на 50%. 

Більшість готелів на Віргінських островах в США відкриті для туристів з 1 червня, хоча до 17 липня там карантин. Це означає, що туристи там дотримуватимуться соціальної дистанції, на вулицях ходитимуть в масках. Шведські столи та дискотеки поки не допускаються. 

Сент-Люсія, Антигуа та Барбуда (Карибські острови) оголосили, що відкриються для туристів 4 червня. Відвідувачі повинні представити негативний тест COVID-19 після приїзду і очікувати перевірки температури в аеропорту, готелях та ресторанах, а також вимог щодо засобів захисту та соціальних дистанцій. 

Канкун, Тулум та Рив'єра Майя (Мексика) сподіваються відновити туристичний бізнес  8-10 червня. Це відкриття збігатиметься із відновленням рейсів із США, Канади та Європи. 

Ямайка планує знову відкритися для міжнародних туристів 15 червня. Протоколи охорони здоров'я та безпеки  від COVID-19 тут розписали на понад сто сторінок.

Ісландія має намір бути відкритою для міжнародних мандрівників до 15 червня, і планує в аеропорту протестувати всіх прибулих.

Уряд Аруби (голландський острів в Карибському морі) попередньо оголосив, що планує відновити свої кордони між 15 червня та 1 липня. Про це повідомляє закордоне видання insider.com.

Коли українці зможуть полетіти в Сполучені Штати чи позасмагати на островах — фахівці з туризму наразі не прогнозують.

 

Читайте також:

У масках поза номером або самоізоляція для всіх. Правила відпочинку на курортах цього літа 

Туреччина, Греція та Іспанія: назвали країни, де можна буде відпочити (ОПИТУВАННЯ)

Після трьох вихідних громадський транспорт Вінниці повністю вийде з карантину

Спека і карантин не сумісні? Вінничани вирішили, що не варто пріти в масці (ОПИТУВАННЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Надія

    Та в нас дебільна влада. Вони тільки зараз почали робити тести і то якість цих тестів сумнівна
  • fank franko

    Нас не ждут,то наши евро и долары им нужны ну очень.
  • Tramp

    никто вас не ждет не фантазируйте
  • Алла Матіщук

    а що вже карантин закінчився?

    Надія reply Алла Матіщук

    А він був?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up