За появи симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника.
За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі, хто спільно з нею проживали.
А ви поїдете відпочивати цього літа за таких обмежень? Проголосуйте в опитуванні у статті.
Для хостелів, таборів, санаторіїв, пансіонатів та баз відпочинку оприлюднили правила, за якими вони працюватимуть цього сезону. Затвердили все 6 червня постановою головного державного санітарного лікаря України Ляшка.
Йдеться про регіони, де послаблено карантин, повідомляє Державне агентство розвитку туризму України.
Поза номером дозволено бути лише в масці або респіраторі так, аби були покритими рот і ніс. Потрібна попередня онлайн-реєстрація, а на рецепції персонал та відвідувачів має розділяти захисний екран. Осіб з групи ризику не допустять до роботи, а для збору серветок та використаних засобів індивідуального захисту мають бути спеціальні контейнери та урни.
Відео дня
За якими правилами відпочиватимемо влітку 2020-го?
У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких виявлено температуру понад 37,2 градуси або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.
На вході до закладу або окремих його приміщень необхідно:
— розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики корона вірусної хвороби;
— організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.
Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук.
При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, що проживає в закладі, така особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника. За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі особи, що спільно проживали із нею.
Допуск відвідувачів та перебування в приміщення у місцях спільного користування (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці, в т.ч. і саморобній — так, щоб були прикритими ніс та рот.
Адміністрація закладу не допускає черг в місцях можливого скупчення відвідувачів. В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1, 5 м
Для уникнення черг при реєстрації поселення рекомендовано передбачити можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів. На рецепції закладу встановлення захисного екрана, персонал повинен бути одягненим в захисний щиток або окуляри.
Харчування в закладах організовується відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, затверджених постановою головного санлікаря України від 2 червня 2020 р. З метою максимального обмеження контактів відпочиваючих рекомендується, за можливості, організувати харчування в номерах або ресторанах, обідніх залах за системою замовлень.
При наявності в закладі пляжної зони необхідно провести розміщення обладнання (шезлонгів, роздягалень, ногомийок того) з дотриманням принципу соціального дистанціювання.
Адміністрація закладу повинна забезпечити
Наявність щонайменше 5-денного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (маски, респіратори, рукавички).
Постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах номерів та санвузлах загального користування.
Використання багаторазова них рушників заборонено (окрім персональних в номерах).
Вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів.
Дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) кожні 3-4 години, повторювати процедуру в будь-який час при забрудненні.
Централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.
Розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту в місцях загального користування (холах, коридорах).
Обмеження масових зборів працівників в закритих приміщеннях.
Тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику.
Працівники закладу зобов’язані
Регулярного мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними розчинами чи антисептиками не рідше одного разу на 3 години.
Утримуватись контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань.
Самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
Опитування
А ви за таких умов поїдете відпочивати цього літа?