У масках поза номером або самоізоляція для всіх. Правила відпочинку на курортах цього літа

У масках поза номером або самоізоляція для всіх. Правила відпочинку на курортах цього літа
  • За появи симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника.
  • За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі, хто спільно з нею проживали.
  • А ви поїдете відпочивати цього літа за таких обмежень? Проголосуйте в опитуванні у статті. 

Для хостелів, таборів, санаторіїв, пансіонатів та баз відпочинку оприлюднили правила, за якими вони працюватимуть цього сезону. Затвердили все 6 червня постановою головного державного санітарного лікаря України Ляшка.

Йдеться про регіони, де послаблено карантин, повідомляє Державне агентство розвитку туризму України.

Поза номером дозволено бути лише в масці або респіраторі так, аби були покритими рот і ніс. Потрібна попередня онлайн-реєстрація, а на рецепції персонал та відвідувачів має розділяти захисний екран. Осіб з групи ризику не допустять до роботи, а для збору серветок та використаних засобів індивідуального захисту мають бути спеціальні контейнери та урни.

Відео дня

За якими правилами відпочиватимемо влітку 2020-го?

  1. У закладах повинна бути визначена відповідальна особа, яка проводить температурний скринінг безконтактним методом усім працівникам перед початком робочої зміни. Працівники, в яких виявлено температуру понад 37,2 градуси або ознаки респіраторних захворювань, не допускаються до виконання обов’язків.
  2. На вході до закладу або окремих його приміщень необхідно:
    — розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики корона вірусної хвороби;
    — організувати місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.
    Доцільно розмістити яскравий вказівник про необхідність дезінфекції рук.
  3. При появі симптомів респіраторного захворювання та/або підвищення температури у особи, що проживає в закладі, така особа підлягає ізоляції до отримання консультації медичного працівника. За умови багатомісного розміщення, ізоляції підлягають усі особи, що спільно проживали із нею. 
  4. Допуск відвідувачів та перебування в приміщення у місцях спільного користування (поза номером) дозволяється лише у респіраторі або захисній масці, в т.ч. і саморобній — так, щоб були прикритими ніс та рот.
  5. Адміністрація закладу не допускає черг в місцях можливого скупчення відвідувачів. В місцях потенційного скупчення відвідувачів повинно бути нанесено відповідне тимчасове маркування для забезпечення дотримання дистанції не менше 1, 5 м
  6. Для уникнення черг при реєстрації поселення рекомендовано передбачити можливість попередньої онлайн-реєстрації відвідувачів. На рецепції закладу встановлення захисного екрана, персонал повинен бути одягненим в захисний щиток або окуляри.
  7. Харчування в закладах організовується відповідно до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину, затверджених постановою головного санлікаря України від 2 червня 2020 р. З метою максимального обмеження контактів відпочиваючих рекомендується, за можливості, організувати харчування в номерах або ресторанах, обідніх залах за системою замовлень.
  8. При наявності в закладі пляжної зони необхідно провести розміщення обладнання (шезлонгів, роздягалень, ногомийок того) з дотриманням принципу соціального дистанціювання.

ЗАТОКА: цены на жилье и отдых в 2020 году

Адміністрація закладу повинна забезпечити

  • Наявність щонайменше 5-денного запасу засобів індивідуального захисту та їх використання працівниками (маски, респіратори, рукавички).
  • Постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників в санвузлах номерів та санвузлах загального користування.
  • Використання багаторазова них рушників заборонено (окрім персональних в номерах).
  • Вологе прибирання місць найбільшого скупчення відвідувачів.
  • Дезінфекцію поверхонь, з якими контактують відвідувачі, у всіх громадських та службових зонах (стійка реєстрації, столи, стільці, ручки дверей, кнопки ліфтів, роздягальні, сходи тощо) кожні 3-4 години, повторювати процедуру в будь-який час при забрудненні.
  • Централізований збір використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок, в окремі контейнери/урни з кришками та одноразовими поліетиленовими пакетами з подальшою утилізацією.
  • Розміщення додаткових контейнерів/урн для засобів індивідуального захисту в місцях загального користування (холах, коридорах).
  • Обмеження масових зборів працівників в закритих приміщеннях.
  • Тимчасове відсторонення від роботи осіб з групи ризику.

База отдыха "Виват - Шурави" | База отдыха на берегу моря Каролино ...

Працівники закладу зобов’язані

  • Регулярного мити руки з милом або обробляти їх спиртовмісними розчинами чи антисептиками не рідше одного разу на 3 години.
  • Утримуватись контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань.
  • Самоізолюватись у разі виникнення симптомів респіраторних захворювань.
     

Опитування

А ви за таких умов поїдете відпочивати цього літа?

 

Читайте також:

20 гарячих туристичних точок відкриваються для іноземців. Які країни приймають українців?

Туреччина, Греція та Іспанія: назвали країни, де можна буде відпочити (ОПИТУВАННЯ)

19 смертей та 1150 хворих коронавірусом: цифри по Вінниці та районах

В Україні 27 тисяч 462 випадки COVID-19, на Вінниччині — 1150 хворих та ще одна смерть

  
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • З.А.Глядач

    На морі-в масці? Ви при своєму розумі?
  • Jon Walker

    Ахахааа - правила. Покажіть хоч однин заклад що їх дотримується
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up