Ведмежий притулок чи відпустка в Южному. Куди і за скільки поїхати на відпочинок з дітьми

Ведмежий притулок чи відпустка в Южному. Куди і за скільки поїхати на відпочинок з дітьми
  • Якщо ви не плануєте їхати за кордон, а відпочити і вам, і дітям хочеться, то можете скористатися нашою добіркою. Ми зібрали для вас місця, куди можна поїхати відпочити з дітьми в Україні.

Ми поділили нашу добірку на два пункти: морський відпочинок та вікенд на вихідні із дітьми. Зібрали місця, де ваші діти зможуть набратися позитиву та емоцій. А для вас дізналися у скільки це обійдеться. 

Куди поїхати на вихідні з дітьми? 

Парк розваг УРУРУ

Це парк з динозаврами та активними розвагами, площею дев'ять га. Знаходиться він у Львівській області і пропонує майже 40 видів розваг для діток від двох років. Зокрема, враження від двох десятків анімованих динозаврів, лазанок, гойдалок, сітки на деревах, гірки, вежа з гірками, тюбінг й багацько інших розваг на свіжому повітрі. Інсталяція динозаврів найбільша в Україні. 

  • Як дістатися: знаходить парк за адресою вулиця Лісова, 14, Старе село, Львівська область. Спочатку ви можете доїхати у Львів потягом чи автобусом, які щодня курсують з Вінниці. А потім відстань від окружної дороги Львова становить всього 12 км. Зручно їхати автомобілем, рухаючись у напрямку Бібрки (траса Н09). Можна також доїхати будь-яким автобусом, що курсує до Старого села.
  • Скільки коштує: для дітей, нижчих 90 сантиметрів, безплатно. Для осіб зростом вище 90 сантиметрів — 250 гривень за цілий день. 

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Долина страусів

Думаємо, для дітей побувати на найбільшій в Україні страусовій фермі буде цікаво. Крім того, на території ферми є контактний зоопарк, атракціони, приватна виноробня, ресторан, зона для пікніків, сувенірна крамниця і крамниця з фермерськими продуктами.

  • Як дістатися: знаходиться долина в Київській області, с. Ясногородка, вул. Підлісна, 32. Тож, насамперед ви їдете потягом чи автобусом у Київ, а далі комплекс знаходиться всього в 30 км від Києва. Проїхати до нього можна по Житомирській трасі або через Софіївську Борщагівку в село Ясногородка (Фастівський район). Доїхати до «Долини страусів» можливо також від станції метрополітену «Нивки» на маршрутці під № 376. Прибувши в Ясногородку, від зупинки до ферми відстань становить всього сімсот метрів.
  • Скільки коштує: вхід для дорослого — 200 гривень, для дітей до 14 років — 150 гривень. Для діток до трьох років безплатний. 

Ведмежий притулок Домажир

Це унікальний реабілітаційний центр, де в умовах, наближених до природних, проживають бурі ведмеді. Їх рятують з різних складних життєвих обставин, будь-то цирк чи мисливська клітка. В притулку ведмеді живуть новим життям, вони лазять по деревах, купаються у ставку та вільно гуляють у лісі. Для дітей там також є тарзанка, мотузковий парк, ігрова галячина, майстер-класи та квести. 

  • Як дістатися: притулок знаходиться за адресою Львівська область, вул. Ведмежий край,1, Жорниська. Це тридцять хвилин від Льовова. Спершу ви їдете у Львів потягом, машиною чи автобусом, які курсують щодня. Далі ви можете їхати власним авто по трасі М-10. Доїхати по трасі до вказівника «Жорниська», повернути за табличкою і 2,5 км їхати за вказівниками до ведмежого притулку. Також є можливість їхати громадським транспортом: рейсові автобуси (від Янівського цвинтаря), які прямують у напрямку Новояворівська до зупинки село Ямельня. 
  • Скільки коштує: для дорослих вхід — 100 гривень, для дітей до 16 років — 50 гривень, студентів — 50 гривень. 

Оптимістична печера 

Оптимістична — гіпсова печера, геологічна пам'ятка природи загальнодержавного значення в Україні, що знаходиться на Тернопільщині. Побачити підземний світ, ймовірно, буде цікаво дітям. У печері організовують різні види екскурсій. Зокрема, є два види для діток. Найпростіша екскурсія до першого спелеотабору «Циклоп» та музею не довга — 2-3 год.

Фізичної підготовки не потрібно ніякої, адже складними будуть тільки перші метри. А далі ви потрапите у великі галереї, пройдете по вузьким лабіринтним ходам у повний ріст. На сайті читаємо, що не складно буе навіть малим дітям, проте, гарантують, що цікаво. 

  • Як дістатися: Спершу ми їдемо з Вінниці у Тернопіль. Це можна щодня зробити автобусом чи поятгом. Для того, щоб потрапити на екскурсію в печеру «Оптимістична», вам потрібно приїхати в невеличке село Королівка, Борщівського району Тернопільської області. З Тернополя кожні дві години ходять рейсові автобуси до Борщова. А звідти до с. Королівка можна домовитися з перевізниками. Контакти ТУТ. 
  • Скільки коштує: екскурсія обійдеться у 1500 гривень з групи десяти осіб. Тобто, навіть, якщо вас буде йти три людини потрібно буде заплатити таку ж суму. Тому дешевше зібрати групу, до прикладу, із друзів вашої дитини. Крім того, треба орендувати чоботи (40 гривень), каску (50 гривень), комбінезон (100 гривень). Або ви можете мати все своє. Обов’язкова лише каска. 

А куди поїхати на море? 

У групі «Вінницька матуся» з початку літа можна часто зустріти дописи в яких вінничанки питають порад щодо вибору місця відпочинку. Кілька днів тому вінничанка Анна у групі запитала: «Дитині три роки. Порадьте з власного досвіду, куди поїхати на море в Україні?», і під дописом назбиралося понад 80 коментарів.

З них ми вибрали найпопулярніші напрямки, куди рекомендують поїхати вінничани з дітьми. Та дізналися, що пропонують у цих місцях та за скільки там можна відпочити. 

Грибівка

Як писали вінничанки у коментарях під вищезгаданим дописом, у Грибівці доволі мілке море, тому зручно їхати з дітьми. Крім того, краще і швидше через це прогрівається вода. 

Грибівка знаходиться в Одеській області, Чорне море. Пляжі — піщані, вхід у воду пологий, вода — тепла і медузи зустрічаються рідко. 

  • Як дістатись: потягом з Вінниці в Одесу, вони курсують щодня, їх є кілька. Далі — маршруткою Одеса - Грибівка. 
  • Відстань від Вінниці: 455 кілометрів
  • Проживання: від 450 гривень з людини.  

Южне

У коментарях вінничанка Наталія пише, що їздить в Южне вже кілька років. Каже: «гарне, зручне та чисте місто з дитячими майданчиками. У випадку поганої погоди, гуляємо у місті». Южне — це одне з наймолодших міст, яке будувалося як спальний район при Одеському припортовому заводі та порті «Южний».

  • Як дістатись: потягом з Вінниці в Одесу, вони курсують щодня, їх є кілька. Далі до Южного їдете автобусами №68 або №68(т) з Привозу.
  • Відстань від Вінниці: 471 кілометр
  • Проживання: від 400 гривень з людини

Кирилівка

Декілька разів у коментарях згадували й Кирилівку. Це місцина у Запорізькій області, Азовське море. Там є тепле море, пляжі, доступні ціни в кафе, недорогі готелі і будинки, які завжди можна орендувати. У села розвинене транспортне та залізничне сполучення з іншими містами. Цей курорт полюбляють туристи з дітьми в тому числі через піщані пляжі без глиняних обривів. Вхід у воду пологий. Є розважальна інфаструктура: аквапарк, дельфінарій, розважальний комплекс, кінний цирк, луна-парки. 

  • Як дістатись: потягом Вінниця-Мелітополь — маршруткою Мелітополь-Кирилівка
  • Відстань від Вінниці: 761 кілометр 
  • Проживання: від 200 гривень з людини.  

Курортне

Щодо Курортного, то вінничанки пишуть, що є чимало хороших баз відпочинку на косі. Відмічають чистий пляж, малу кількість людей, але відсутність розваг. Курортне — це маленьке село в Одеській області. Море не глибоке, дно в ньому рівне та пологе. Морське випаровування повітря та клімат має хороший ефект при лікуванні органів дихання. Ще за радянських часів у самому центрі села був відкритий протитуберкульозний санаторій «Приморський», який працює і зараз. 

  • Як дістатись: потягом з Вінниці в Одесу. Далі пересісти на рейсовий автобус в Курортне, який відправляється із залізничного вокзалу.
  • Відстань від Вінниці: 506 кілометрів 
  • Проживання: від 200 гривень з людини.

Читайте також:

Мандрівка на вихідні: ТОП-5 міст, які можна подивитись лише за 48 годин

«Подорожувати з твариною — не проблема». Що потрібно знати про мандрівки з домашнім улюбленцем

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up