Коли подорожі повернуться до попереднього рівня: прогноз експертів

Коли подорожі повернуться до попереднього рівня: прогноз експертів
  • Пандемія COVID-19 різко зупинила світову туристичну індустрію у 2020 році.
  • З початком розгортання вакцин є надія, що поїздки по світу можуть поновитися найближчим часом, але коли саме і як саме – це питання на мільйон доларів.
  • Експерти вирішили зробити прогноз, коли відновляться подорожі.

Пандемія коронавірусу викликала скорочення числа міжнародних туристичних прибуттів у всьому світі з січня по серпень на 70% у порівнянні з тим же періодом минулого року.

Найбільше постраждали напрямки, які залежать від іноземних туристів. Багато з них — у країнах, що розвиваються, де туризм є основним джерелом експорту. Наприклад, за даними Світового банку, туризм становить майже 15% ВВП Таїланду, тому недавно він почав дозволяти деяким іноземним туристам повертатися для тривалого перебування.

Але спроби перезавантажити міжнародні поїздки у ширшому масштабі досі не увінчалися успіхом через послідовні хвилі COVID-19. Оскільки в останні дні у Великій Британії та Південній Африці з'явився новий штам коронавірусу, десятки країн оголосили, що зачиняють свої кордони для туристів.

Відео дня
Коли подорожі повернуться до попереднього рівня: прогноз експертів - фото 441987
Авіація повернеться до звичного рівня не раніше 2024 року

Міжнародна асоціація повітряного туризму очікує, що авіаційна галузь не досягне рівня до пандемії коронавірусу, принаймні, до 2024 року. Це означає, що будь-який перезапуск туризму потребує відновлення транспортної інфраструктури й мереж, особливо для авіації та круїзів.

Багато літаків необхідно буде повернути зі стоянок і ретельно відремонтувати перед поновленням польотів. Доведеться здійснювати перепідготовку екіпажів.

Але це не так просто. Складнішим завданням для авіакомпаній буде відновлення повітряних маршрутів при збереженні їх життєздатності. Оскільки авіакомпанії знову повільно нарощують ці мережі, мандрівникам доведеться миритися з менш частими пересадками, тривалішими поїздками та зупинками.

Коли подорожі повернуться до попереднього рівня: прогноз експертів - фото 441988

  • Туристичній галузі потрібно буде переглянути звичні процеси, щоб подорожі відновилися повністю

Водночас аеропортам буде потрібно тимчасова або постійна реконфігурація, щоб впоратися з новими процедурами перевірки стану здоров'я населення та тестування, що стане ще одним можливим розчаруванням для мандрівників. Круїзні лайнери та портові термінали будуть стикатися з аналогічними вимогами, як і готелі й інші постачальники житла.

 

Читайте також:

Вінницька міська рада обмежила безкоштовний проїзд для учасників АТО (ОПИТУВАННЯ)

Три дні до жорстокого локдауну: що дозволять та заборонять в Україні

Вакцинація від коронавірусу в Україні: у МОЗ назвали п'ять етапів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Любомир Шипшина

    ПандЕмія, епідЕмія, фотогрАфія, ортогрАфія, біогрАфія і т. п. Це слова елінського (грецького) походження і таким має бути наголос. Тому звертаюся до мовомелів з проханням не говорити "...пандемІя..."
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up