План відновлення перельотів. Міжнародна асоціація розповіла про перезапуск авіації

План відновлення перельотів. Міжнародна асоціація розповіла про перезапуск авіації
  • Міжнародна асоціація повітряного транспорту показала дорожню карту для відновлення авіаперевезень. Поки ситуація з коронавірусом нестабільна, прийняли ряд заходів для безпеки. 
  • Якщо будуть з'являтися нові ризики або можливості по дорозі — мінятимуть процедури. Коротше: літати будемо. І досить скоро. Головне — здоров'я!

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) розкрила подробиці запропонованого тимчасового багаторівневого підходу до біобезпеки для відновлення пасажирських рейсів в умовах кризи COVID-19. Про це читаємо в опублікованому асоціацією документі. Далі — переклад цього документу.

ІАТА опублікувала документ «Біобезпека для повітряного транспорту: дорожня карта для відновлення авіації», в якому викладена пропозиція ІАТА про розподіл тимчасових заходів з біобезпеки. Дорожня карта спрямована на те, щоб забезпечити впевненість урядів в необхідності відновлення кордонів для пасажирських перевезень і впевненість, що мандрівники повинні будуть повернутися до польоту.

«Немає єдиної міри, яка знизить ризик і забезпечить безпечне відновлення польоту. Але багаторівневі заходи, які застосовуються на глобальному рівні і взаємно визнані урядами, можуть досягти необхідного результату. Це найбільша криза, з якою коли-небудь стикалася авіація. Багаторівневий підхід працював з безпекою і безпекою. Це також шлях до біобезпеки», — сказав Олександр де Жуньяк, генеральний директор ІАТА.

Відео дня

Основні моменти Дорожньої карти включають в себе:

Перед польотом ІАТА передбачає, що уряди повинні збирати дані про пасажирів до поїздки, в тому числі інформацію про стан здоров'я, що має здійснюватися з використанням добре перевірених каналів, таких як канали eVisa або програми електронного дозволу на поїздки.

В аеропорту вильоту IATA передбачає кілька рівнів захисних заходів:

  • Доступ до будівлі терміналу повинен бути обмежений працівниками аеропорту/авіакомпанії і пасажирами (за винятком тих, хто супроводжує пасажирів з обмеженими можливостями або неповнолітніх без супроводу).
  • Перевірка температури навченим державним персоналом в точках входу в будівлю терміналу.
  • Фізичне дистанціювання через всі пасажирські процеси, включаючи управління чергами.
  • Використання лицьових покриттів для пасажирів і масок для персоналу відповідно до місцевих правил.
  • Варіанти самообслуговування для реєстрації пасажирів використовуються максимально, щоб зменшити кількість контактних точок і черг. Це включає в себе дистанційну реєстрацію (електронні/домашні роздруковані посадочні талони), автоматичні опускання пакетів (з домашніми друкованими бирками) і самостійну посадку
  • Посадка повинна бути максимально ефективною з перепроєктованими воротами, пріоритетами посадки, що зменшують затори, і обмеженнями ручній поклажі.
  • Очищення і дезінфекція ділянок з підвищеним ризиком відповідно до місцевих нормативних документів. Це включає широку доступність дезинфікуючого засобу для рук.

У польоті ІАТА передбачає кілька рівнів захисних заходів:

  • Особові покриття, необхідні для всіх пасажирів і не хірургічні маски для екіпажу.
  • Спрощене обслуговування салонів і попередньо упаковане харчування для скорочення взаємодії між пасажирами та екіпажем.
  • Скорочення скупчення пасажирів в салоні, наприклад, шляхом заборони черг для вбиралень.
  • Удосконалена і більш часта глибока чистка салону.

В аеропорту прибуття IATA передбачає кілька рівнів захисних заходів:

  • Перевірка температури підготовленим державним персоналом, якщо цього вимагають влади.
  • Автоматизовані процедури для митного та прикордонного контролю, включаючи використання мобільних додатків і біометричних технологій (які вже зарекомендували себе деякими урядами).
  • Прискорена обробка і видача багажу, щоб забезпечити соціальне дистанціювання за рахунок зменшення заторів і черг.
  • Очікується, що уряду зроблять декларації про стан здоров'я і надійну систему відстеження контактів, щоб знизити ризик завезених ланцюгів передачі.

ІАТА підкреслила, що ці заходи повинні бути тимчасовими, регулярно переглядатися, замінюватися в разі виявлення більш ефективних варіантів, якщо вони стануть не потрібними. Зокрема, ІАТА висловила надію у двох областях, які можуть «змінити правила гри» в сприянні ефективній подорожі до тих пір, поки не буде знайдена вакцина.

IATA підтримує тестування на COVID-19, коли доступні масштабовані, точні і швидкі результати. Тестування на початку процесу подорожі створить «стерильну» середу подорожі, яка заспокоїть мандрівників і уряд.

Паспорти імунітету: ІАТА буде підтримувати розробку паспортів імунітету для поділу мандрівників без ризику, в той час як вони підкріплені медичною наукою і визнані урядами.

ІАТА знову заявила про свою незгоду з соціальним дистанціюванням на борту літаків і карантинними заходами після прибуття:

  • Заходи з карантину усуваються поєднанням температурних перевірок і відстеження контрактів. Перевірка температури знижує ризик того, що пасажири з симптомами будуть подорожувати, в той час як декларації про стан здоров'я та відстеження контактів після прибуття знижують ризик розвитку імпортованих випадків до місцевих ланцюга передачі.
  • Соціальне дистанціювання на борту (залишення середнього сидіння відкритим) усувається завдяки носінню захисних покриттів усіма особами на борту над трансмісією, що знижує характеристики кабіни (всі звернені вперед, повітряний потік від стелі до підлоги, сидіння забезпечують бар'єр для передачі вперед / назад і систем фільтрації повітря, які працюють відповідно до стандартів лікарняних операційних.

Взаємне визнання узгоджених на глобальному рівні заходів має вирішальне значення для відновлення міжнародних поїздок. ІАТА звертається до урядів з Дорожньої карти. Ця взаємодія направлена на підтримку цільової групи COVID-19 по відновленню авіації (CART) Міжнародної організації цивільної авіації (ІКАО), якій доручено розробити глобальні стандарти, необхідні для безпечного перезапуску авіації.

«Дорожня карта — це високорівнева концепція галузі з безпечного перезапуску авіації. Час має вирішальне значення. Уряду розуміють важливість авіації для соціально-економічного відновлення своїх країн, і багато хто планує поетапне відкриття кордонів в найближчі місяці. У нас мало часу для того, щоб домовитися про первинні стандарти, щоб забезпечити безпечне возз'єднання світу і твердо встановити, що глобальні стандарти необхідні для успіху. Це зміниться з розвитком технологій та медичної науки. Життєво важливим елементом є координація. Якщо ми не почнемо ці перші кроки узгодженим чином, ми проведемо багато болючих років, відновлюючи грунт, яка не повинна була бути втрачена», — сказав де Жуньяк, голова ІАТА.

Джерело: #ГДЕНЬГИ

 

Читайте також:

Подорожують і знімають відео. Як двоє містян під час карантину стали блогерами

Єгипет і Туреччина чекає українців у червні. Вінничани підпільно почали туристичний сезон

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Торон Туй

    Спасибо Лехова, повеселила.

    А без смеху, летать-то будут. Только паксов будет на борту треть, кресла будут убраны. Соответственно билет будет дороже в 3 раза. До этого всем он был по карману? Ставьте лайк если да).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up