Подорожують і знімають відео. Як двоє містян під час карантину стали блогерами

Подорожують і знімають відео. Як двоє містян під час карантину стали блогерами
  • Втомившись сидіти вдома, Діана з Назарієм почали мандрувати Вінницькою областю і робити про це відеоблоги. 

Проект отримав назву «Подорож вихідного дня» і поки що має всього два випуски. Його авторами стала танцівниця Діана Подолянчук та священик Назарій Давидовський. Озброївшись камерою та сівши в автомобіль, вони відвідують красиві і цікаві, на їхню думку, місця нашої області. 

Розпочати вирішили з села Вовчок, що у Немирівському районі. Там, посеред поля, знаходиться закинутий монастир. У відео можна побачити, що від нього залишилося, а також дізнатися кілька цікавих фактів про храм. Наприклад, як радянська влада використовувала приміщення цього монастиря. 

Відео дня

У другому відео розповідається про колишню столицю східного Поділля місто Брацлав. Тут можна побачити пам’ятник винахіднику польової кухні, єврейське кладовище, а також почерпнути інформацію про собор і костел, що там розташовані. 

— Ідея літала в повітрі дуже давно. За останні кілька років в процесі професійної діяльності я об’їздив майже всю Вінницьку область. Кожен раз, коли мені доводилось знайомитись з місцинами та людьми, у мене виникало бажання розповісти про це більшій аудиторії, — говорить Назарій Давидовський. — З Діаною ми неодноразово перетиналися і під час спілкування виявилось, що нам обом цікаво подорожувати Вінничиною. Кожен має власний досвід участі в телепроектах. Це й спонукало спробувати зробити спільний відеоблога.

Діана розповідає, що першочергово вони відвідують ті місця, де вже самі були і про які знають, що розповісти. В подальшому географію планують розширити. 

— Кордони закриті і багато людей цього року не зможуть поїхати подорожувати в інші країни. Думаю, що це буде суттєвий розвиток внутрішнього туризму. Але, на жаль, більшість обиратиме розкручені місця. Ми же хочемо акцентувати увагу на локаціях Вінницької області. Їх у нас справді багато, і вони чудові, — говорить Діана Подолянчук. — Для зручності навіть вигадали таку штуку, що подорож в обидва кінці має тривати не більше одного дня. 

Однією з головних труднощів для новоспечених відеоблогерів стала мінлива погода. Через неї вони навіть задумуються над створенням окремого випуску під назвою: «Куди поїхати, якщо погана погода». Іншим недоліком є відсутність достатньої кількості апаратури для зйомок і навичок у створенні подібного контенту. 

Назарій і Діана говорять, що опубліковані випуски є пілотними і що наразі вони лише вживаються в нові для себе ролі. Але запевняють, що на найближче майбутнє вже запланували зняти і показати чимало цікавого. 

— В своїх відео ми будемо поєднувати різні історичні періоди та сучасність, знайомити глядачів з популярними туристичними маршрутами і куточками, про які мало хто знає, — продовжує Діана. — Ми хочемо говорити як про сучасні інсталяції, так і про культурну спадщину, і навіть про сакральну архітектуру нашої області.

Читайте також:

Як під час карантину доїхати з Вінниці у інше місто і скільки це коштує?

Я вінничанин, який має велосипед. Куди прямо зараз можу на ньому поїхати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діана Подолянчук

    Дякуємо за інформаційну підтримку))

    І Михайло Курдюков за статтю ☺️
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up