Як під час карантину доїхати з Вінниці у інше місто і скільки це коштує?

Як під час карантину доїхати з Вінниці у інше місто і скільки це коштує?
  • Попри пом'якшення карантину, міжміські перевезення громадським транспортом залишаються під забороною. Проте, доїхати з одного куточка країни до іншого можливість є. 
  • Ми з’ясували як, не маючи власного авто, виїхати з Вінниці у інші міста, та у скільки це обійдеться. 

Повноцінну роботу громадського транспорту та міжміські перевезення планують відновити у червні, якщо епідеміологічна ситуація з коронавірусом в Україні не погіршиться. Раніше ми писали, що попередньо, пасажирський транспорт поступово відновлюватиме роботу з 22 травня. У Мінінфраструктурі підготували план поетапного відновлення перевезень в областях України, де спочатку відновлять приміські сполучення, а після завершення карантину — відновлять міжнародне сполучення.

Однак, ці дати та етапи є попередніми, які можуть змінитися під час ухвалення на засіданні Кабміну.

Відео дня

А що робити тим, кому потрібно поїхати в інше місто з Вінниці, і автостоп не варіант? Ми вирішили перевірити, чи реально і за скільки зараз можна виїхати з міста. 

Для експерименту обрали три популярних напрямки: Вінниця-Київ, Вінниця-Львів, Вінниця-Одеса і проаналізували у скільки обійдуться ці поїздки на всіх можливих видах транспорту під час карантину. 

Автобуси

Центральний автовокзал у Вінниці, як і у всій країні, перебуває на карантині. Двері — закриті на замок, а платформи порожні. 

Ми вирішили перевірити, чи немає підпільних мікроавтобусів неподалік автостанції. Оскільки, у столиці перевізники кілька днів тому навіть вийшли на масштабну акцію протесту частково й через те, що підпільники працюють, а їм не дозволяють. Проте у Вінниці поруч з автовокзалом ми не помітили жодного мікроавтобуса, який би перевозив людей. Останніх на автовокзалі теж немає, всі продуктові магазини та ятки, які там стоять, — закриті.

Поруч з приміщенням вокзалу можна зустріти лише таксистів, які скаржаться на відсутність роботи. Кажуть, клієнтів ще досі, навіть з послабленням карантину, вдвічі менше. 

Таксі 

Як варіант, якщо терміново потрібно поїхати у інше місто, вінничани можуть викликати таксі. Ми зателефонували у кілька служб міжміських таксі, які працюють під час карантину. Ціни у всіх практично однакові. В середньому — від 8 до 12 гривень за кілометр. 

Диспетчер одного міжміського таксі розповів, що з послабленням карантину пасажирів побільшало. Каже, люди, ймовірно, вже засумували за рідними та й робочі моменти з послабленням карантину потрібно вирішувати. Ціни підвищили на одну-дві гривні. Диспетчер каже, що в основному ціна поїздки залежить від того в якому авто хоче їхати людина. Є економ, комфорт та бізнес клас.

— Під час карантину здебільшого їздили лише ті, кому терміново через певні проблеми потрібно було поїхати до рідних або ті, кого відправили у відпустку і вони повертались додому, — каже диспетчер. 

У всіх службах таксі, в які ми телефонували, запевняють, що водії дотримуються всіх карантинних правил. Тож, кажуть, хвилюватись немає причин. Проте обійдеться така поїздка не дешево. 

Якщо порахувати поїздки за нашими напрямками по середньому тарифі — 10 гривень за кілометр. То, щоб доїхати у Львів з Вінниці потрібно буде заплатити близько 3 600 гривень. У Київ поїздка обійдеться у 2 600 гривень, а в Одесу — близько 4 200 гривень. 

Тарифи однієї з служби міжміських таксі TRANSFERMAX

BlaBlaCar

BlaBlaCar — це найбільша у світі спільнота попутників, що об’єднує водіїв і пасажирів, яким по дорозі. Зайшовши на сайт спільноти, одразу з’являється інформація про безпечність поїздок під час пандемії коронавірусу. Служба тимчасово зупиняє всі внутрішні та міжнародні автобусні маршрути починаючи з 18 березня. Приватні поїздки ніхто не скасовував, проте рекомендують обмежити кількість пасажирів на задньому сидінні до одного. 

«Прийняли рішення обмежити кількість місць при публікації до трьох. Цей захід безпеки частково знизить ризики під час спільних поїздок», — пишуть на сайті спільноти.

Тож, шукаємо поїздки за нашими маршрутами. У Київ з Вінниці можна знайти сьогодні, 18 травня, 12 поїздок. Їхня вартість коливається від 145 до 275 гривень. 

У Львів є вісім варіантів. До слова, поїздки швидко бронюють. Поки ми шукали на сайті найбільш вигідну пропозицію, до Львова вже залишилось лише шість вільних місць. Вартість поїздки від 195 до 415 гривень. 

У Одесу також є шість доступних поїздок, але три з них вже заброньовано. На сайті пишуть, що це популярний маршрут. Ціна поїздки з Вінниці в Одесу коливається від 230 до 435 гривень. 

 Читайте також:

«Доходів немає, а збитки лишились». Що буде з вінницьким туризмом після карантину

Я вінничанин, який має велосипед. Куди прямо зараз можу на ньому поїхати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Зоя Кожухоская-Гончаренко

    Цікаво, чи центральний автовокзал за час карантину відремонтував туалети, а то міжнародні перевезення в основному з нього ідуть і встидно людей , що у нас  на центральному такі гедотні туалети

    Николай reply Зоя Кожухоская-Гончаренко

    "встидно людей" та "гедотні" це на якій мові? А як автовокзал мав відремонтувати туалети, це хіба жива істота?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up