Єгипет і Туреччина чекає українців у червні. Вінничани підпільно почали туристичний сезон

Єгипет і Туреччина чекає українців у червні. Вінничани підпільно почали туристичний сезон
  • Деякі країни Європи, Єгипет, Туреччина планують відчинити двері для наших туристів вже в наступному місяці.
  • У нашій державі продовжили карантин, і спраглих до мандрівок туристів поки у далекі світи не відпускають. 
  • В той самий час, як місцевий туризм почав достроково виходити з карантину.

У травні українці, попри карантинні обмеження влади, підпільно розпочали туристичний сезон. Доказом тому — фотозвіти в соцмережах. В інстаграм-стрічках вінничан також почали з'являтися світлини з травневого відпочинку у Закарпатті, на курортах Буковелю та з набережних Одеси. Погода шепотить, народ прагне відпочинку не після закінчення карантину, а вже сьогодні.

От і ми телефонуємо на букінг-сервіс, аби запитати, чи працює улюблена база відпочинку на Закарпатті.

Відео дня

— На жаль, цей готельний комплекс запарацює після карантину, у другій половині травня, — відповіла дівчина на тому кінці слухавки. — Але якщо вам потрібно поїхати на відпочинок зараз, ми можемо запропонувати готель в мальовничому селищі Татарів, що в Карпатах. Він працює у звичному режимі. Можемо запропонувати й інші варіанти.

Незважаючи на карантин, готелі і бази відпочинку працюють і в Одесі. Судячи з систем онлайн-бронювання, багато з них на вихідні 8-11 травня вже заповнені.

Інста- блогер Ольга Конова першотравневі вихідні провела в Одесі.

— Ми з коханим зняли номер в готелі на березі моря, смакували місцевими делікатесами та прогулювалися пляжами, — ділиться дівчина. — Центр Одеси був незвично безлюдним, проте кілька днів морем насолодитися нам все ж вдалося.

Телефонуємо в турагенцію AnexTour, аби запитати, що це за карантинні поступки. Директор Юлія Сікорська теж була здивована через ситуацію.

— Я теж думала, що карантин запровадили для всіх. Наша турагенція не займається внутрішнім туризмом, тому я не цікавилася, чи можна на Україні відпочити під час епідемії. Поки не побачила в соцмережах фото, де мої знайомі з друзями на травневі свята відпочивають у горах, інші — на Чорному морі, — ділиться керівник турагенції. — Я так розумію, якщо готелі дотримуються санітарних норм, то вінничани з легкістю на своєму авто можуть дістатися зон відпочинку.

— Ми займаємося міжнародним туризмом, наша діяльність пов'язана з груповими авто та авіаперевезеннями. Усі туристи, які завчасно забронювали тури на відпочинок у теплих краях, переносять їх на вересень-жовтень. Дехто боїться епідемії, тому дати переносить на 2021 рік, — продовжує Юлія Сікорська. —  Щоб відновити нашу роботу, ми чекаємо завершення карантину, орієнтовно це буде червень. З середини наступного місяця вінничан чекають в Єгипті,Туреччині, Греції, Болгарії та інших країнах Європи і світу. Чи зможемо ми подорожувати світом — поки під питанням. Все залежить від того, чи наша влада відновить міжнародні сполучення і випустить своїх громадян з країни.

Чи подорожчають путівки на курортах вищевказаних країн — теж поки не зрозуміло.

В турагенції «Славтур» сказали, що Єгипет і Туреччина триматимуть минулорічні ціни аби повернути своїх туристів. В AnexTour кажуть, що ціни на пост картинний відпочинок виростуть.

— Розглядається варіант запуску літаків з пустим середнім сидінням у літаках. Приємно і небезпечно для перельоту, але мінус третина виручки для авіакомпанії, яка буде це компенсувати, швидше за все, ціною на квиток.В готелях йде розмова про те, щоб замінити улюблене і досить демократичне харчування олл-інклюзів на сервісне обслуговування і обслуговування в номерах. А це, знову ж таки, означає подорожчання сервісу, — каже Юлія Сікорська.

За коментарем про ціни на авіаперельоти звернулися до директора вінницького летовища Ярослава Мазурця. Також запитали про докарантинні анонси на червневі чартери до Болгарії з Вінницького аеропорту. 

— На жаль, але зараз немає ще жодної конкретної інформації. Туроператори і авіакомпаніі наразі тримають пазу, — прокоментував Ярослав Мазурець.

Читайте також:

Чоловіку, жінці, дитині: кому і які вітаміни слід приймати для зміцнення імунітету?

«Доходів немає, а збитки лишились». Що буде з вінницьким туризмом після карантину 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ірина

    Еще напишите где взять бабки после карантина на отдых в Турции

    Ols Kat reply Ірина

    Я 2 недели назад хотел в троллейбус зайти, а водитель меня не пускает. Я ему деньги сую, а от отказывается. Говорит иди отсюда пацан, у тебя пропуска нету. Короче у кого нету бабок идите работать водителем троллейбуса, у них бабок так много, что они от этих бабок отказываются

    юра reply Ols Kat

    через нещасних 5 гривень він має 17 тисяч штрафу заплатити?
  • Ols Kat

    А може Україна підпільно запустити електрички?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up