Засуджено бійців-дезертирів з 9-того батальйону

Засуджено бійців-дезертирів з 9-того батальйону
Оголошено вирок частині бійців Вінницького дев’ятого батальйону територіальної оборони, які наприкінці літа минулого року залишили розташування частини в зоні АТО і повернулися до Вінниці.

Оголошено вирок частині бійців  Вінницького дев’ятого батальйону територіальної оборони, які наприкінці літа минулого року залишили розташування частини в зоні АТО і повернулися до Вінниці.
Про це повідомила помічник обласного військового комісара капітан Ангеліна Кушнір. За її словами, бійці самовільно залишили частину і прибули до Вінниці. За цим фактом порушено кримінальні провадження. Частина з них передана до суду. Окремим бійцям оголошено вирок.
На прохання журналіста RIA уточнити кількість засуджених і яке покарання вони отримали,  помічник обласного військового комісара порадила звертатися з цього приводу до Військової прокуратури. RIA направила запит в.о.військового прокурора Вінницького гарнізону Роману Мрочку повідомити інформацію, що стосується бійців Дев’ятого батальйону територіальної оборони.
Наприкінці літа 2014 року 75 бійців названого підрозділу прибули із зони АТО до обласного військкомату. Повідомили, що відмовилися виконувати, за їхніми словами, злочинні накази командирів і повернулися додому, щоб розповісти про такі накази і факти порушень керівництвом батальйону. Зокрема, про присвоєння понад 200 тисяч гривень заступником командира з фінансової частини. Цей факт підтвердився і 19 березня фінансиста засуджено на шість років позбавлення волі. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Жанна Кузнєцова

    Зараз "засуджено" потім буде "реабілітовано". Нагадайте собі реабілітацію  1990 років. Тримайтеся хлопці.
  • Anonymous

    говорити тому хто там не був легше всього

    Дарья reply Anonymous

    Якщо хлопці покинули територію АТО і відмовилися виконувати накази керівництва, значить на то були причини. Мабуть таке добре керівництво.
  • Анонім

    Ну так РІА направила запит чи має інформацію стосовно вироку? Сюдячи з заголовку " має інформацію про оголошений вирок" а виходячи зі змісту - то тільки "направила запит"!

    Анонім reply Анонім

    ЗАМАНУХА ! ЯКИЙ ЖЕ ВИРОК?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up