Шукали кохання — знайшли проблеми? Поширені схеми обману на сайтах знайомств

Шукали кохання — знайшли проблеми? Поширені схеми обману на сайтах знайомств
  • Шахраї все частіше оновлюють свої схеми обману. Найчастіше їх «місце роботи» — мережа інтернет.
  • Ми неодноразово вам розповідали про різні махінації. Усе для того, щоб уберегти вас від біди.

Сьогодні ми розкажемо про обман на сайтах знайомств. Там частенько «працюють» аферисти.

Найчастіше шахрай видурює з жертви гроші під таким приводом: придбати квиток у кіно чи на інший культурний захід. Звичайно посилання кидається фальшиве і при оплаті гроші летять до кишені афериста.

ТОП-5 поширених обманів на сайтах знайомств:

Відео дня
  • Подарунок з доставкою. Аферист обіцяє надіслати цінний подарунок, але кур'єр просить пару сотень за доставку. Платиш гроші — отримує пусту коробку.
  • Клофелін. Знайомишся, ніби порядна людина. А при зустрічі підливає тобі клофелін і оббирає, як липку.
  • У мене горе-біда. Аферист давить на жалість, розказує якусь супер сумну історію та просить грошей. Не ведіться!
  • Приходь у гості — матимеш проблеми. Якщо ви залишити на одинці з малознайомою людиною, можете не лише втратити цінні речі, а й здоров'я. Ще більш небезпечніше — виїзд за кордон до нового кохання. Аферист може виявитися не тим за кого себе видавав, або й взагалі може продати вас у рабство.

Нагадуємо також:

  • ніколи не переходь за сумнівними гіперпосиланнями;
  • не передавай нікому дані банківської картки (особливо CVV-код та пін-код);
  • зверни увагу, що сайти, які приймають онлайн-платежі, мають бути захищеними, для цього в назві адреси вони мають містити https:// та значок «замочок».

До речі, кіберполіція постійно викриває пройдисвітів. Про це вони розповідають у своєму Тelegram-каналі. Там же вони діляться самою «гарячою» та корисною інформацією.

За цим посиланням ви зможете переглянути усі актуальні новини про викриття правопорушень та інтернет-махінацій, а також отримати рекомендації, як не потрапити на «гачок» аферистів у мережі. Долучайтеся, щоб не дати злодіям обвести себе навколо пальця. 

Раніше, нагадаємо, ми розповіли усе про телефонних шахраїв та про можливості перевірки номера, з якого вам подзвонили. За злочинними схемами аферисти працюють вже роками, інколи модифікують легенду під щось актуальне. Тим не менше нагадати про їх прийоми варто: П'ять схем телефонних шахраїв та як перевірити номер, з якого вам дзвонять.

Також спеціалісти ESET розповіли про п'ять правил, які допоможуть зробити безпечно покупки у мережі. Ознайомтеся з ними та з радістю робіть онлайн замовлення. Правила безпечного шопінгу доступні за посиланням.

 

Читайте також:

«Є навіть бот, який робить фальшиві скріни». Вінничанку тричі хотіли ошукати шахраї

Шахрай обманув вінницьке ОСББ та привласнив собі мільйон гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жора

    Месяц назад на Вишенке на юности 20 мин писали про убийство. Женщину соседи увидели в подъезде уже мертвой.Но убил ее тот с кем она познакомилась на сайте. Есть еще случаи и были в Виннице , несколько убийств.На ул.Стельмаха  в прошлом году был убит мужчина. Женщина никак не могла избавится от бывшего сожителя,И познакомилась на сайте,как раз пришел к ним домой бывший.Слово за слово и ножпод ребро. На Киевской был примерно аналогичный случай.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up