— З усіх регіонів найбільше цінується сало із Вінниччини. Там про нього знають все, тому їдемо туди вчитися обирати та готувати цей продукт, — кажуть учасники проекту.
Допомагала хлопцям дослідниця Подільської кухні Олена Павлова. Жінка поділилася історію вінницького сала, розказала цікаві моменти та повела мандрівників до Оксани Бас у село Гайове. Там усі поринули в зелений туризм.
— Це був той випадок, коли я в повсякденній сільській роботі. І тут телефонує Павлова!!! «Оксана, ти вдома? Ми вже їдемо до тебе». Хіба можна відмовити Олені Павловій? Ні, — коментує зйомку Оксана Бас. — Але це реальність села. Ти не готувався, не чекав гостей. Але є город, є кури, є яйці і завжди є борщ!!! І є проста сільська гостинність.
Чому вінницьке сало найвідоміше, як його вибрати та з чим краще їсти? Про це та багато чого іншого дізнаєтеся у відео нижче.
Зазначимо, що ролик наповнений цінною інформацією та красивими краєвидами рідної землі.
Читайте також:
Проти забудови на «Поділлі». Вінничани подали другу петицію та збираються на мітинг
У зоні ООС разом служать три рідних брати. Двоє з них — двійнята
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
№ 16 від 16 квітня 2025
Читати номер