Від USB-розеток до собачих вбиралень: зібрали «промахи» вінницької інфраструктури

Від USB-розеток до собачих вбиралень: зібрали «промахи» вінницької інфраструктури
  • Наше улюблене місто неодноразово визнавали найкомфортнішим в країні. Попри це, ми щодня, часто навіть не усвідомлюючи цього, стикаємось з купою незручностей, що їх не мало би бути.
  • У цьому матеріалі ми зібрали одинадцять таких незручностей, що вони першими потрапили нам на очі. Сподіваємося, що прочитавши текст нижче, відповідні люди та служби почнуть вирішувати бодай частину описаних «промахів».

Звісно, приємно жити в місті, яке за індексом задоволеності якістю послуг неодноразово визнавали найкомфортнішим в Україні. А й справді, дороги у Вінниці хороші, школи і дитячі садочки відкриваються, промисловість розвивається, з екологією також, наче, справи непогані. Але у Вінниці є чимало речей, стикаючись з якими щоразу виникає питання: «Як так могло статися?» 

Без усіх цих речей ми могли б обійтися, якби їх не було взагалі. Та вони є, і коли вони будуються, відкриваються або ж впроваджуються, хтось з високопосадовців починає переконувати нас, що все добре і проект вийшов успішним. Але розуміння слова «успішність», вочевидь, у кожного своє. 

Ми прогулялися туристичними маршрутами Вінниці і зафіксували декілька речей, стикнувшись з якими у нас виникло вищевказане питання. Отже, наші «Як так могло статися?»

Відео дня

Будинок на Соборній

Нещодавно було демонтовано паркан навколо будинку на розі вулиць Соборної і Театральної. Міський голова Сергій Моргунов пояснив це рішення тим, що понад десять років цей паркан стояв там незаконно. Ось тільки чому його демонтували саме зараз, невідомо.

Прогулюючись позв цей будинок, вінничани мають тепер більше простору і новий тротуар, що безумовно добре. Водночас у самісінькому центрі міста вони отримали локацію без дверей і з розбитими стінами.

«Міні-Вінниця»

Місце, куди справді було би цікаво піти або повести знайомих, як таке проіснувало недовго. Вже за тиждень після відкриття, хтось пошкодив кілька експозицій, через що локацію огородили металевим парканом і зробили вхід платним. Тепер побачити там відвідувачів можна лише зрідка. 

Якщо локація й справді мала бути безкоштовною (нагадаємо, що на неї з бюджету було витрачено понад мільйон гривень, плюс додайте вартість трьох фігурок, які встановили нещодавно), то чому попри наявний паркан, пост охорони та систему відеоспостереження, вхід й надалі залишається платним?

Пандус біля Арки

За документами, звісно, це пандус, але наяву «творінням інклюзії» користуються хіба що велосипедисти. І то лише для того, щоб з'їхати зверху вниз. 

Видертися під таким кутом нагору буде важко навіть досвідченим любителям двоколісних. Яким саме чином цим так званим пандусом мають користуватися люди на візках — загадка. 

Пандус біля Універмагу

Тут ситуація ще більш незрозуміла. Цей чи то пандус, чи то з’їзд для велосипедів існує лише наполовину — на одному сходовому прольоті. 

Wi-Fi у громадському транспорті

Хвалений безкоштовний інтернет у вінницькому транспорті і без того мав чимало недоліків, як-то маленьку швидкість або проблеми з підключенням. Тепер, після встановлення валідаторів, деякі вінничани припустили, що інтернет зник зовсім. 

У «Вінницькій транспортній компанії» нас запевнили, що все працює в штатному режимі. Ми перевірили це, спробувавши підключитися до мережі в двох тролейбусах і двох трамваях. У трьох одиницях транспорту Wi-Fi ми взагалі не знайшли, у четвертому — інтернет працював. 

Дитячий стадіон

В 2018 році з усіма урочистостями у Вінницькому палаці дітей та юнацтва пройшло відкриття нового стадіону. На церемонію приїхав міський голова і тодішні губернатор області з прем’єр-міністром. 

Писали, що стадіон має сучасне покриття, криті трибуни і взагалі збудований за європейськими стандартами. От тільки складно уявити собі стандарти, де видимість футбольного поля з частини сидячих місць має бути обмеженою. У нашому випадку, через виступи технічного приміщення стадіону, обидва сектори мають по декілька сидінь, звідки неможливо побачити, що відбувається на протилежній частині поля. 

Велосипедна розмітка на Космонавтів

У Вінниці десятки кілометрів велодоріжок і велосмуг, що вони також додають комфортності нашому місту. Однією з найкращих вважається велодоріжка, що простягається вздовж оновленого проспекту Космонавтів. 

Ми би не хотіли з цим сперечатись, якби розробники не припустилися на ній дивної помилки — між першою та другою чергами проспекту, вздовж пішохідного переходу, відсутня розмітка 1.15 (червоного кольору). Це, за правилами ПДР, унеможливлює в цій ділянці рух велосипедистів. Себто для того, щоб нічого не порушувати, вони мають встати зі своїх байків і пішки подолати цей відрізок шляху. 

В усіх інших частинах проспекту вищевказану розмітку додали. Чому ж її немає саме в цьому місці — ще одне нерозгадане питання. 

USB-розетки 

Не будемо далеко бігти і розкажемо про ще одну особливість проспекту Космонавтів — USB-розетки, що тут буквально на кожному ліхтарному стовпі. Сам задум хороший, адже акумулятори смартфонів часто «сідають», а підзарядити їх не завжди є можливість. Ось тут на допомогу і приходять розетки-рятівниці, звісно, якщо вони працюють. 

На жаль, чимала частина USB-портів на Космонавтів — не працюють. На кожній з трьох черг проспекту ми спробували зарядитися у десятьох портах, вибраних випадковим чином: на першій черзі працювало лише 2/10, на другій — 6/10, а на третій — 7/10.

Що цікаво, місця, куди можна покласти телефон під час зарядки, є лише на стовпах першої черги, на двох інших чергах смартфон доведеться тримати в руках.  

Собачі вбиральні

Минулого року в місті встановили шість боксів з біопакетами та кошиками для собачих екскрементів. Побачити їх можна, зокрема у Центральному парку, проспекті Космонавтів, парку Дружби народів тощо. 

Вбиральні мали б зробити місто трішки чистішим, а господарів чотирилапих більш свідомими. Однак, кілька місяців поспіль у боксах відсутні біопакети, або нам просто не вдається їх побачити. Тому таке «ноу-хау» більше скидається на звичайний смітник, аніж на собачу вбиральню.

Якщо ви власник собаки і впродовж останніх місяців бодай раз скористалися таким боксом, напишіть про це в коментарях. 

Пішохідне покриття Київського мосту

Якщо раптом ви давно не прогулювалися оновленим Київським мостом, маєте знати, що під ногами у вас буде не новий тротуар, а недороблене і вже потріскане покриття. Навіть трьох років реконструкцій і багатомільйонних тендерів не було достатньо для того, щоб на мосту з’явилися нормальні тротуари. 

Наразі міська рада знайшла компанію, яка за додаткові 13,6 мільйонів гривень ще раз відремонтує вже відремонтований Київський міст. Сподіваємось, що цього разу остаточно. 

Світлофор біля Центрального мосту

Один зі світлофорів на розі Київської та Коцюбинського вже не перший місяць працює некоректно. На 12-тій секунді червоного сигналу він перемикається на зелений. Виглядає це ось так:

Про інші вінницькі «промахи» пишіть нам у коментарях.

Читайте також:

Опановуємо внутрішній туризм: вінничани розповідають, куди варто їхати відпочивати в Україні

Як вінницькі високопосадовці нехтують правилами карантину. І чому їм за це нічого не буде

Від «Гостевії» до «Берлоги». Ми перевірили, як дотримуються карантину в ресторанах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Лариса Тхоржевська

    У нас паркуються хто як хоче і де хоче. Найбільшого занепокоєння в мене викликає ділянка біля магазину "Варшава" - на куті, де повертає трамвай зі Стрілецької на Замостянську, і біля туркіш сіті на куті Нансена і Коцюбинського. І там і там паркування, пішоходна зона і трамвайна колія ніяк не огорожені, минаючи трамвай, можна потрапити під машину, або ж навпаки☹☹☹
  • Elena Markova

    Проблема мiста ТУАЛЕТИ!
  • Максим Краснопір

    График работы туалетов в парке .
  • Radik Radenko

    Велодорожка на Ващука не пригодна для использования - на всём протяжении при пересечении с заездами во двор бордюры вместо плавных съездов/выездов.

    Остальные велодорожки потихоньку приходят в негодность от постоянных латок или без них(асфальт волнится или проседает образуя ямы).
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up