У Центральному парку встановили копії 12 відомих пам’яток Вінниці

У Центральному парку встановили копії 12 відомих пам’яток Вінниці
Позаду робітників — копія особняка капітана Четкова. Його оригінал знаходиться на Пушкіна, 38
  • На колишній «Алеї закоханих» облаштували 12 копій визначних будинків міста
  • Макети зробили на 3D-принтері з міцного пластику. А саму «міні-Вінницю» невдовзі огородять парканом від вандалів
  • У матеріалі є фото деяких мініатюр: копія Вежі та особняка капітана Четкова.

«Міні-Вінницю» у Центральному парку закінчують облаштовувати. Тут працюють десятки робітників, що вкладають плитку, копають землю, закінчують ремонти. Тут вже стоять ліхтарі, сформовані проходи та місця під клумби.

І сьогодні, 6 вересня, на алеї поставили 12 макетів архітектурних пам’яток, серед яких Вежа, Драмтеатр, готель «Савой», Арка біля Центрального парку та інші. Найвища фігура — 1,5 метра.

Відео дня

Зараз макети закриті від допитливих поглядів. Тим паче, як розказали працівники, їх ще мають прикрутити до платформ.

Центральним парком імені Горького опікується комунальне підприємство «Вінницязеленбуд». Директор цього підприємства Ігор Любовський розказав, що «міні-Вінниця» є спільним проектом «Зеленбуду» і вінницької мерії.

— Питання, щодо спорудження «міні-Вінниці» обговорювалося майже рік. Наші працівники їздили в Голландію, вивчали їх досвід. Потім ми оголосили тендер на виготовлення макетів, які зголосився зробити київський виробник, що робив фігури для Гідропарку, — каже Любовський. — Ці макети є стійкими до перепадів температур (від -25 до +40 градусів за Цельсієм - авт.) та до несприятливих погодних умов. Матеріал — це імпортний пластик, що був привезений з Італії та Угорщини. Їх виготовляли на 3D-принтері. І я впевнений, що до Дня міста ми все встигнемо зробити.

А ще навколо алеї буде паркан і встановлять відеоспостереження.

— Ви не уявляєте, що тут ввечері твориться: наче гангстерське «Чікаго»! А ми ж парк не закриваємо, — каже очільник «Зеленбуду». — Хоча макети й стійкі до негоди, але вони не витримають ударів від вандалів. Тому вимушені їх огородити.

Крім того, Любовський розповів, що вартість всіх 12 макетів — 1 мільйон 172 тисячі, де 50% покрили за рахунок бюджету міста. А іншу половину — за рахунок «Вінницязеленбуду».

— У майбутньому «міні-Вінниця» буде розширятися. На наступний рік ми плануємо розширення цього об’єкту. Ймовірно, що тут знайдемо місце для Залізничного вокзалу, аеропорту, нашого фонтану. Плануємо радувати вінничан щось новеньким, — сказав директор «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

Нагадаємо, що «Алею мініатюр» та сквер «Ліверпуль» біля Макдональдсу відкриють до Дня міста, що цього року відбудеться 9 вересня.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Вова Білик

    А чому так дорого?

    Anonymous reply Вова Білик

    Догадайся с одного раза:-))))))
  • Anonymous

    Месяц это максимум - горисполком продолжает спускать наши деньги на ветер.
  • Ols Kat

    Из пластика сожгут. С нашим народом все надо из железобетона делать
  • Ольга

    Гарно,але........не для наших людей!!!!

    Не навчились ми ще цінувати і поважати чужий труд!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up